Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2012

ΟΑΣΕΙΣ

  • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σεμινάριο Εξειδίκευσης στη Μεσαιωνική Ελληνική Λεξικογραφία

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σεμινάριο Εξειδίκευσης στη Μεσαιωνική Ελληνική Λεξικογραφία διάρκειας 35 ωρών, που οργάνωσε το Τμήμα Λεξικογραφίας του ΚΕΓ από τη Δευτέρα 3/9 έως και την Πέμπτη 13/9 2012.
  • Έκθεση: "Η Τέχνη της Βιβλιοδεσίας. Από το Βυζάντιο στη Σύγχρονη Εικαστική Δημιουργία" (19/09/2012-13/01/2013)

    Στην έκθεση παρουσιάζονται εξαιρετικά δείγματα βυζαντινών και μεταβυζαντινών βιβλιοδεσιών που χρονολογούνται από τον 11ο έως τον 19ο αιώνα από τη Συλλογή χειρογράφων και παλαιτύπων του Βυζαντινού Μουσείου και από την Ελληνική Βιβλιοθήκη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Η έκθεση λαμβάνει χώρα στον νέο ανακαινισμένο εκθεσιακό χώρο του Μεγάρου της Δούκισσας της Πλακεντίας και η διάρκειά της θα είναι από τις 19 Σεπτεμβρίου 2012 έως τις 13 Ιανουαρίου 2013.
  • Εκδηλώσεις: "Η ποίηση του πολέμου" (έως 30/09/2012)

    Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς η Αιάντειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης σε συνεργασία με την ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων με θέμα ‘’Η ποίηση του πολέμου’’ στο Αρχαιολογικό Μουσείο και την Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης.
  • Άρθρο: "Η βιβλιογραφία ως πολιτισμική απογραφή. Λόγιοι στη μάχη της γνώσης"

    "Το ποιος διάβαζε τι κατά την περίοδο του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, και το τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τότε που συνέβη και για εμάς σήμερα, είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στο οποίο μας μυεί ο 2ος τόμος της 'Ελληνικής Βιβλιογραφίας του 19ου αιώνα'..."
  • Περιοδικό ΚΛΗΔΟΝΑΣ-5ο τεύχος

    Τα «Σουρρεαλιστικά Αντικείμενα Επιβίωσης», ως βασικό θέμα του νέου τεύχους του περιοδικού της Υπερρεαλιστικής Ομάδας Αθήνας, αφορούν μια συλλογική-πειραματική προσπάθεια των μελών της, ώστε να ανιχνευτούν οι δυνατότητες της φαντασίας, του ονείρου, του χιούμορ και της επινοητικότητας στην δημιουργία «μαγικών» αντικειμένων/κειμένων/εικόνων, με απώτερο όφελος την προστασία και την επιβίωση του κατατρεγμένου ανθρώπου από τους κινδύνους που τον απειλούν, σε ένα όλο και πιο άγριο περιβάλλον, στις συνθήκες της γενικευμένης κρίσης όπου ζούμε.
  • Εκδήλωση: "Όταν οι στίχοι αντιστέκονται

    Βραδιά ποίησης και μουσικής για την 68η επέτειο από το Μπλόκο της Κοκκινιάς. Ο ποιητής Τ. Πατρίκιος θα αναφερθεί στο ιστορικό γεγονός, το σημερινό αντίκτυπό του καθώς και στην πολιτική σκοπιά της νεοελληνικής ποίησης, ενώ ομότεχνοί του (Γ. Μπλάνας, Κ. Παπαγεωργίου, Β. Ρούβαλης κ.ά.) θα διαβάσουν ποιήματά τους. Συμμετέχει το μουσικό σύνολο Guitarte. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου (ώρα 20.30), στη Μάνδρα Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως & Κιλικίας, πλησίον Πλατείας Οσίας Ξένης).
  • Στις 20 Σεπτεμβρίου 1971 "έφυγε" ο Γιώργος Σεφέρης

    Στις 20 Σεπτεμβρίου 1971 "έφυγε" από τη ζωή ο νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης. Ο Γιώργος Σεφέρης, υπήρξε μια από τις πιο λαμπρές προσωπικότητες της Ελληνικής Λογοτεχνίας. Κατάφερε με τους στίχους του όχι μόνο να αγγίξει τις ψυχές των Ελλήνων αλλά και να κάνει γνωστή την ελληνική ποίηση σε όλο τον κόσμο.
  • Ένα ποίημα για τη Θεσσαλονίκη

    Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Φίλων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου προκηρύσσει ποιητικό διαγωνισμό με θέμα τη Θεσσαλονίκη.
  • Επίτιμη διδάκτορας η Άλκη Ζέη

    Μία ακόμη διάκριση προστίθεται στο βιογραφικό της συγγραφέως Άλκης Ζέη. Μετά τη βράβευσή της το 2010 από την Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο του έργου της, θα αναγορευθεί επίτιμη διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου.
  • Επιστημονικό Συνέδριο για τη Μαριέττα Γιαννοπούλου-Μινώτου (29/09&05/10/2012)

    Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και η Εταιρεία Μελέτης, Έρευνας και Προαγωγής του Πολιτισμού "Πλατύφορος" διοργανώνουν Επιστημονικό Συνέδριο για τη Μαριέττα Γιαννοπούλου-Μινώτου (1900-1962). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Αθήνα) και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζακυνθίων (Ζάκυνθος).
  • Διημερίδα: "Η σκέψη του Κώστα Αξελού στον σύγχρονο κόσμο" (21-22/09/2012)

    Διημερίδα, αφιερωμένη στον Έλληνα φιλόσοφο Κώστα Αξελό (1924-2010), η οποία διερευνά την απήχηση και την επικαιρότητα της σκέψης του στην εποχή μας, διοργανώνουν η Γαλλική Σχολή Αθηνών και το Ιωνικό Κέντρο Σπουδών. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου (ώρα 5.00 μ.μ.), στη Γαλλική Σχολή Αθηνών (Διδότου 6) και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου (ώρα 9.30 π.μ.), στο Ιωνικό Κέντρο Σπουδών (Λυσίου 11 - Πλάκα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...