Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2012

Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ!


«Η Λαγκάρντ έχει δίκιο!»
Αδύναμη πολιτική βούληση
 για την πάταξη της φοροδιαφυγής καταγγέλλει ο Ν.Λέκκας
σε συνέντευξή του στη Γερμανική εφημερίδα Die Welt

Το στέλεχος του ΣΔΟΕ επικρίνει όμως με σφοδρότητα και την ελλιπή συνδρομή των τραπεζικών ιδρυμάτων στον εντοπισμό φοροδιαφυγής. «Προς το παρόν, πρέπει δυστυχώς να πω ότι δεν υπάρχει καλή συνεργασία με τις τράπεζες» τονίζει.

Όπως εξηγεί, «κάναμε αίτηση για να ανοιχτούν λογαριασμοί πάνω από 5000 υπόπτων και το πετύχαμε μόνο σε 214 περιπτώσεις. Τα πρόστιμα που επιβάλαμε ήταν της τάξης των 650 εκατ. ευρώ».

Όπως δε γράφει η Welt, ειδικά σε 500 περιπτώσεις που αφορούσαν πολιτικούς διαφορετικών κομματικών προελεύσεων, η πρόοδος ήταν εξαιρετικά αργή.

Σε ο,τι αφορά τη διαφθορά εντός των εφοριών, ο κ. Λέκκας τονίζει ότι «με το Elenxis θα μπορούμε να παρακολουθούμε τι κάνει ο εφοριακός. Μέχρι το Σεπτέμβριο θα το εγκαταστήσουμε και ελπίζουμε να σταματήσουν το 'λάδωμα' εφοριακών και οι βρώμικες συναλλαγές» λέει.

Ωστόσο για τους πολιτικούς και το πελατειακές σχέσεις τους δεν φαίνεται να έχει βρεθεί ανάλογο σύστημα. «Αξιωματούχοι, όπως οι βουλευτές, έχουν δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα» λέει χαρακτηριστικά ο Λέκκας.

ΠΗΓΗ : Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, για το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για το σκάνδαλο Novartis

  « Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με την υποτιθέμενη σκευωρία για το σκάνδαλο Novartis, αποτελεί κόλαφο για όσους επιχείρησ...