Σάββατο, Ιουνίου 16, 2012

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΟΙ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ


Με τον τίτλο "η Ελλάδα είναι ένας οίκος ανοχής", ο οποίος βέβαια βγαίνει από τα χείλη ενός 60χρονου Έλληνα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δημοσιογράφος του γερμανικού Focus κάνει ένα οδοιπορικό στη χώρα μας περιγράφοντας το πρόβλημα της διαφθοράς και το αίσθημα απόγνωσης.

Ο Peter Seiffert αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι το λίκνο της Δημοκρατίας μεν, ωστόσο σήμερα οι πολίτες αμφισβητούν το αν η Δημοκρατία λειτουργεί, καθώς επικρατεί η απελπισία και ο θυμός, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι πολίτες αγκαλιάζουν το τυφλό μίσος.

Ο δημοσιογράφος που πέρασε τρεις εβδομάδες στη χώρα μας λέει ότι δεν συνάντησε εχθρότητα από τους Έλληνες αλλά μία ανάγκη να τους κατανοήσουν και φυσικά την παραδοσιακή χειρονομία του κεράσματος προς τον ξένο.

Περιγράφει μία δραματική κατάσταση με τα νοσοκομεία να μην μπορούν να κάνουν χειρουργεία, τους ασφαλισμένους να πληρώνουν τα φάρμακα από την την τσέπη τους, έναν στους δύο νέους άνεργο και όποιον έχει δουλειά να υφίσταται μισθολογικές μειώσεις. Καμία προοπτική, καμία ελπίδα" αναφέρει ο ρεπόρτερ.

Προσθέτει ότι στην ύπαιθρο όπου ο κόσμος εξαρτάται από τη γη τα πράγματα είναι καλύτερα, ωστόσο στις πόλεις τα εμπορικά καταστήματα είναι άδεια και κυριαρχεί η εγκληματικότητα. Στο σκηνικό αυτό έχουν ξεφυτρώσει αυτόκλητοι "προστάτες των πολιτών".

Ο κ. Seiffert μιλά με ένα ζευγάρι, τον Γιάννη και την Έλενα οι οποίο εργάζονται πολύ και "δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στο κλισέ του τεμπέλη Έλληνα". Πολλοί φίλοι τους είναι άνεργοι όχι γιατί δεν θέλουν να δουλέψουν αλλά γιατί δεν βρίσκουν δουλειά.

Και οι δύο αγαπούν την Ελλάδα αλλά είναι απογοητευμένοι για τη διαφθορά που επικρατεί στη χώρα και για τους πολιτικούς που κυβερνούν. Την Κυριακή θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ όχι γιατί εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα όπως λένε, αλλά γιατί θεωρούν ότι είναι μία ψήφος κατά του διεφθαρμένου συστήματος.

Περίπου 400 χιλιόμετρα μακριά, στην Καλαμπάκα ένας μηχανικός αυτοκινήτων βγάζει άλλα συμπεράσματα από την κρίση. Ο 60χρονος λέει ότι η Ελλάδα δεν είναι πια Δημοκρατία αλλά ένας πραγματικός οίκος ανοχής. Από την πτώση της Δικτατορίας και μετά - λέει - οι πολιτικοί δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να κλέβουν.
Την Κυριακή θα ψηφίσει Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Οι διαβολογυναίκες" (1955): ένα από τα καλύτερα αστυνομικά ψυχολογικά θρίλερ όλων των εποχών

ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΓΥΝΑΙΚΕΣ    Γαλλία, 1955, Ασπρόμαυρη Παραγωγή: Ανρί-Ζορζ Κλουζό, Λουί Ντε Μασίρ Σκηνοθεσία: Ανρί-Ζορζ Κλουζό Σενάριο: ...