Παρασκευή, Απριλίου 29, 2011

Ε,Ε,Ε,Ε,Ε,ΕΡΧΕΤΑΙ!

Έρχεται
το Πιστοποιητικό
Παιδαγωγικής Επάρκειας

Το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Επάρκειας που θα αποτελεί στο μέλλον το «εισιτήριο» κάθε εκπαιδευτικού για την πρόσληψη του στα σχολεία, ενεργοποιείται από το υπουργείο Παιδείας αναφέρει το tovima.gr (27/4/2011). Ηδη, διαβιβάστηκε σε όλα τα πανεπιστήμια, έγγραφο στο οποίο περιλαμβάνονται οι προϋποθέσεις για την εξασφάλισή του. Οπως είναι γνωστό, το πιστοποιητικό θα είναι απαραίτητο στο μέλλον για όσους θέλουν να διοριστούν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, το πιστοποιητικό σε πρώτη φάση θα δίνεται με τη μορφή βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης ειδικού προγράμματος σπουδών, τουλάχιστον 6μηνης διάρκειας. Η βεβαίωση αυτή θα παρέχεται από τα τμήματα των πανεπιστημίων που προσφέρουν αντίστοιχα προγράμματα. Βέβαια, οι απόφοιτοι Παιδαγωγικών τμημάτων, εξαιρούνται από αυτή τη διαδικασία καθώς δεν είναι απαραίτητο να πιστοποιήσουν την παιδαγωγική και διδακτική τους επάρκεια.

Οι λεπτομέρειες
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργείου Παιδείας:
- Η βασική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών θα γίνεται στα πανεπιστήμια σε επίπεδο της Σχολής.

- Το Πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας μπορεί να αποτελείται από 8-10 εξαμηνιαία μαθήματα που θα αναπτύσσονται από το πέμπτο έως και το τελευταίο εξάμηνο σπουδών.

- Το Ειδικό Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής μπορεί να αποτελείται από δύο ενότητες μαθημάτων: την ενότητα των μαθημάτων υποδομής (π. χ. Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, Ιστορία της Εκπαίδευσης, Συγκριτική Παιδαγωγική, Αναπτυξιακή Ψυχολογία, Εκπαιδευτική Ψυχολογία) και την ενότητα μαθημάτων Ειδικής Διδακτικής (π. χ. Διδακτική των Μαθηματικών, της Ιστορίας, Διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Παιδαγωγικές Εφαρμογές ειδικών αντικειμένων). 

 
-Εξετάσεις για το πανεπιστήμιο
σε επίπεδο σφαγείου, μετά έρχονται
το μεταπτυχιακό, το διδακτορικό
και η παιδαγωγική επάρκεια.
Τελευταία, πλην όμως όχι έσχατη,
η επιτυχία στον ΑΣΕΠ και τα
 900 ευρουδάκια καθαρά στο χέρι!

- Άκουσα πως αυτά τα προσόντα
δεν θα είναι αρκετά για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό.
Στο Υπουργείου Διά Βίου Μαγειρίτσας
μελετούν  και άλλες ακόμα δοκιμασίες για τους μοντέρνους εκπαιδευτικούς: βεβαιώσεις ψυχολογικής επάρκειας, νοητικής  επάρκειας, συναισθηματικής
επάρκειας, δίπλωμα ηλεκτρολόγου,
δίπλωμα ψυκτικού, δίπλωμα νοσοκόμου,
δίπλωμα διατροφολόγου, πτυχίο
παρηγορητή παιδιών χωρισμένων γονέων,
δίπλωμα καθοδήγησης της εφηβικής μαλακίας,
κόκκινη ζώνη στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ,
δίπλωμα σκοποβολής μεσαίων αποστάσεων, 
βεβαίωση τοξοβολίας κατά κινούμενου στόχου
και  μερικές ακόμα δεξιότητες που τώρα μου ξεφεύγουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...