Τρίτη, Ιανουαρίου 07, 2020

Στο «1917» του Μέντες τα μεγάλα βραβεία των Χρυσών Σφαιρών!

Πηγή: efsyn.gr


Στο «1917» του Μέντες τα μεγάλα βραβεία των Χρυσών Σφαιρών
Ο σκηνοθέτης και το καστ του «1917» που κέρδισε τα βραβεία σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας στις Χρυσές Σφαίρες
AP Photo/Chris Pizzello
Ο Σάμ Μέντες και ο Κουέντιν Ταραντίνο ήταν οι μεγάλοι νικητές των Χρυσών Σφαιρών, καθώς κέρδισαν τα μεγαλύτερα βραβεία της Κυριακής, δίνοντας ίσως και μια ιδέα τι θα συμβεί και στα Όσκαρ.
Το «1917» του Σαμ Μέντες, ιστορικό δράμα που εκτυλίσσεται στη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης δραματικής ταινίας και σκηνοθεσίας, ενώ ο Ταραντίνο κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη ταινία στην κατηγορία «κωμωδία/ μιούζικαλ», αλλά και το βραβείο σεναρίου για το «Κάποτε στο Χόλιγουντ». Ο Μπραντ Πιτ τιμήθηκε με το βραβείο «β’ ανδρικού ρόλου» για την ίδια ταινία.
«Είναι μεγάλη έκπληξη», σχολίασε ο Σαμ Μέντες το βραβείο σκηνοθεσίας, καθώς δεν πίστευε ότι θα κερδίσει στην κατηγορία όπου αντίπαλός του ήταν ο Μάρτιν Σκορτσέζε με τον «Ιρλανδό».
«Θέλω απλώς να πω ότι δεν υπάρχει κανένας σκηνοθέτης σε αυτή την αίθουσα, ούτε στον κόσμο που δεν βρίσκεται στη σκιά του Μάρτιν Σκορτσέζε», πρόσθεσε υπό το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.
«Στην εποχή μας έχει χαθεί η αυταπάρνηση»Ο Σαμ Μέντες, μιλώντας στην Έρση Δάνου και την «Εφημερίδα των Συντακτών», 4/1/2020 (Διαβάστε τη συνέντευξη) είχε πει ότι επέλεξε να γυρίσει τώρα αυτή την ταινία γιατί νομίζει ότι «βιώνουμε μια εποχή όπου έχουμε χάσει –μιλάω από δική μου εμπειρία– τη σημασία της αυταπάρνησης. Καλλιεργούμε μια κουλτούρα που την απασχολεί πολύ το “εγώ”. Αντίθετα, τότε υπήρξε μια γενιά ανδρών και γυναικών που θυσίασαν τα πάντα για κάτι πολύ μεγαλύτερο από τον εαυτό τους».
Ο Τάρον Έγκερτον κέρδισε το βραβείο «α’ ανδρικού ρόλου σε κωμωδία» για την ταινία «Rocketman» στην οποία ενσαρκώνει τον Έλτον Τζον, νικώντας τον Λεονάρντο ντι Κάπριο που είχε προταθεί για το ίδιο βραβείο για την ταινία του Ταραντίνο.
Ο Χοακίν Φοίνιξ κέρδισε, όπως ήταν αναμενόμενο, το βραβείο «α’ ανδρικού ρόλου» σε δραματική ταινία για το «Joker», εδραιώνοντας την υποψηφιότητά του για τα Όσκαρ.
Στις γυναίκες η Ρενέ Ζελβέγκερ κέρδισε το βραβείο «α’ γυναικείου ρόλου» σε δραματική ταινία για τον ρόλο της ως Τζούντι Γκάρλαντ στη βιογραφική ταινία «Judy».
Στην κατηγορία κωμωδία/ μιούζικαλ νικήτρια ήταν η ασιατικής καταγωγής Αμερικανίδα ηθοποιός Αουκουαφίνα για τον ρόλο της στην ταινία «The farewell».
Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας κέρδισαν τα «Παράσιτα», η κορεατική ταινία που κέρδισε το κοινό και στη χώρα μας.
Απογοήτευση για το Netflix, το οποίο είχε συγκεντρώσει συνολικά 34 υποψηφιότητες για πρωτότυπες ταινίες και σειρές του, καθώς μόνο η Λόρα Ντερν κατάφερε να κερδίσει το βραβείο «β’ γυναικείου ρόλου» σε δραματική ταινία για την «Ιστορία Γάμου», η οποία θεωρούνταν φαβορί με συνολικά έξι υποψηφιότητες.
Για την τηλεόραση η δραματική σειρά «Succession» του HBO νίκησε το «The Crown» του Netflix, το οποίο περιορίστηκε στη βράβευση της Ολίβια Κόουλμαν για τον ρόλο της ως Ελισάβετ Β’.
Καλύτερη κωμική σειρά αναδείχθηκε η βρετανική «Fleabag», με τη δημιουργό της Φίμπι Γουόλερ- Μπριτζ να τιμάται και για την ερμηνεία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

The Private Life of Henry VIII (1933) : Ο καλύτερος Ερρίκος Η΄ όλων των εποχών

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ Ο ΟΓΔΟΟΣ Βικιπαίδεια=>Ερρίκος Η΄ της Αγγλίας Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ Η΄       Η ταινία Ερρίκος Η΄ γν...