Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019



Διακεκριμένος αρχαιολόγος υποστηρίζει ότι βρήκε τον τάφο του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας

topontiki.gr

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί η επιστημονική κοινότητα με τις ανακοινώσεις του διάσημου αρχαιολόγου και καλύτερου Αιγυπτιολόγου στον κόσμο, Dr Zahi Hawass, ότι είναι πολύ κοντά στο να φέρει στο φως τον χαμένο μέχρι σήμερα τάφο του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας, οι οποίοι πέθαναν περίπου το 30 π.Χ.
Πιστεύεται ότι οι δύο βασιλείς της Αιγύπτου έχουν ταφεί μαζί κάπου στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ο τάφος τους.
To 2008 και το 2009 o διακεκριμένος αιγυπτιολόγος και πρώην υπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για τις αρχαιότητες της χώρας, Ζάχι Χουάς (Zahi Hawass) και η συνεργάτης του, Κάθλιν Μαρτίνεζ (Kathleen Martinez) ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν πολύ σημαντικές ενδείξεις για την ύπαρξη του βασιλικού τάφου στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, σε απόσταση 30 χλμ. από την Αλεξάνδρεια, σε έναν ναό αφιερωμένο στον θεό Όσιρι. Τότε είχαν βρεθεί 27 μούμιες ευγενών ενώ σε νεοτερες ανασκαφές στον ναό βρέθηκαν - εκτός των άλλων - μία προτομή της βασίλισσας Κλεοπάτρας, μία μάσκα -η οποία πιστεύεται ότι ανήκε στον Μάρκο Αντώνιο, και 22 νομίσματα με την εικόνα της τελευταίας βασίλισσας των Αιγυπτίων.
Τώρα, η ερευνητική ομάδα πιστεύει ότι είναι κοντά στη μεγάλη ανακάλυψη, και όπως δήλωσαν, γνωρίζουν πού να σκάψουν και ελπίζουν να αποκαλύψουν τον τάφο «σύντομα».
«Ελπίζω να βρω σύντομα τον τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. Πιστεύω ότι είναι θαμμένοι στον ίδιο τάφο. Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να ανακαλύψουμε την ακριβή τοποθεσία του. Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Γνωρίζουμε πού πρέπει να σκάψουμε», δήλωσε ο πριν λίγες μέρες ο αρχαιολόγος Ζάχι Χουάς, σε διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο.
Tο επίμαχο σημείο που πιστεύεται ότι βρίσκεται ο τάφος εντοπίστηκε με ειδικό ραντάρ, σε μια δαιδαλώδη σήραγγα περίπου 20 μέτρα κάτω από τον ναό του Ταμπουσίρις Μάγκνα.
«Ο χαμένος από καιρό τάφος του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας θα αποκαλυφθεί. Το ταφικό σημείο υπολογίστηκε τελικά ότι βρίσκεται στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, σε απόσταση 30 χλμ. από την Αλεξάνδρεια», σημείωσε ο αρχαιολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πώς η Ρωσία με τους «Βορειοκορεάτες» αποκτά μια νέα δύναμη

  Πώς η Ρωσία με τους «Βορειοκορεάτες» αποκτά μια νέα δύναμη pelop.gr  Πελοπόννησος Newsroom ...