ΚΚΕ για Μακεδονικό: ποιες αρχές επικαλείται;
Κλέαρχος Τσαουσίδης
Θα μου πείτε, επιστρέφω στο παρελθόν; Μα αυτό δεν κάνουν όλοι οι ακραίοι στην Ελλάδα, τη fYROM, τη Βουλγαρία, το Κόσοβο και την Αλβανία; Οσοι απορούν για την αναφορά του Κόσοβου και της Αλβανίας, θα πρέπει να ανανεώσουν την ενημέρωσή τους για την πληθυσμιακή σύνθεση της fYROM.
Ολοι οι εθνικιστές, εθνοκάπηλοι και επαγγελματίες Μακεδόνες αποφεύγουν εδώ κι εκεί, να μιλήσουν για τη συνθήκη του Βουκουρεστίου που χώρισε έναν …στιγμιαίο χάρτη της αρχαίας Μακεδονίας στα 3 (ή και στα τέσσερα αν υπολογίσουμε το 1% της Αλβανίας). Λίγα άλλαξαν σε ό,τι αφορά τα τότε σύνορα σχετικά με τη μεθόριο Ελλάδας – Σερβίας (στην οποία δόθηκε η σημερινή fYROM), αλλά πολλά σε σχέση με τις πληθυσμιακές αναλογίες.
Δεν μου πέφτει λόγος να σχολιάσω τον σκοπιανό μύθο για «Μακεδονία του Αιγαίου», αλλά θα ήθελα να μου απαντήσουν οι πολύ Ελληνες: Θέλουν πίσω το (γεωγραφικά) τμήμα της Μακεδονίας που δόθηκε το 1913 στη Σερβία, δηλαδή να «ενσωματώσουν» τους Σλάβους της περιοχής του Βαρδάρη και τους Αλβανούς της περιοχής του Τέτοβο; Μήπως και τους Σέρβους του Κουμάνοβο; Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για τους ηλίθιους σκοπιανούς που θέλουν να κάνουν πρωτεύουσα τους τη Θεσσαλονίκη, με ένα εκατομμύριο Ελληνες!
Αυτό που εντυπωσιάζει είναι τα λεγόμενα του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος υποστήριξε:
«Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του από την αρχή της δεκαετίας του ’90: Τυχόν χρήση του όρου Μακεδονία ή παραγώγου της είναι αποδεκτή μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός. Δίνουμε βάρος στα ζητήματα των εγγυήσεων και των προϋποθέσεων, της καταδίκης του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού, των αναγκαίων αλλαγών στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας. Να μην υποχωρήσουμε από θέσεις αρχών, κάτω από την πίεση των ΗΠΑ, για άμεση ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ τον Ιούλη». Ποιες είναι σήμερα οι θέσεις αρχών για το ΚΚΕ; Διότι ο κ. Κουτσούμπας μίλησε και για «τη συμμετοχή πατριωτών, στρατιωτικών αστυνομικών και απλών λαϊκών ανθρώπων στο ΕΑΜ, στον ΕΛΑΣ κατά την τριπλή κατοχή της χώρας».
Οι σλαβομακεδόνες (έτσι τους έλεγε έως και το καθεστώς του Μεταξά) που εντάχτηκαν στον ΕΛΑΣ αλλά και στο Δημοκρατικό Στρατό τι ήταν; Συμμετείχαν έως και με ομοιογενή τμήματα στον ΔΣΕ μέχρι που τα κυνήγησε ο Μάρκος έπειτα από το διαζύγιο της ΕΣΣΔ με τον Τίτο, ή όχι; Στην πολιτική προσφυγιά, στις χώρες του ανύπαρκτου σοσιαλισμού, υπήρχαν οργανώσεις, έως και σχολεία σλαβομακεδόνων; Τότε δεν υπήρχε αλυτρωτισμός; Η ενόχληση οφείλεται στο ότι η σημερινή fYROM θέλει ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ε, τι να γίνει… Σύμφωνο Βαρσοβίας δεν υπάρχει πλέον εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια. Τότε αρχίζουν οι αρχές του ΚΚΕ;
Πάνω από 5.000 μαχητές του ΔΣΕ έμειναν στη Γιουγκοσλαβία και στο ομόσπονδο κράτος που ονομαζόταν επί 40 χρόνια Δημοκρατία της Μακεδονίας. Στους περισσότερους από αυτούς απαγορεύτηκε η επιστροφή στην Ελλάδα διότι είχαν καταγραφεί εκεί -εκόντες άκοντες- ως Μακεδόνες. Ε, ως τι να δηλώνονταν; Ως Φούφουτοι, που είπε και η κ. Ντόρα; Ολη η ελληνική Αριστερά έκανε το κορόιδο για αυτήν την αθλιότητα όταν επιτράπηκε η επιστροφή όλων των άλλων πολιτικών προσφύγων. Το ΠαΣοΚ, έπειτα από χρόνια, έδινε άδεια σε κάποιους από αυτούς να έρθουν για λίγες μέρες στα χώματα που γεννήθηκαν. Τώρα πια αμφιβάλλω αν έμειναν κάποιοι εν ζωή.
Δεν θέλω να ανοίξω παλαιότερα κιτάπια για τις φαντασιώσεις του ΚΚΕ για το «Μακεδονικό κράτος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας» ή για την «ανεξάρτητη Μακεδονία». Όμως όλα αυτά, όσο και αν αναιρέθηκαν, καταγγέλθηκαν και δεν …αποκαταστάθηκαν από το ΚΚΕ (όπως π.χ. οι εμπνευστές τους, Στάλιν και Ζαχαριάδης) βοήθησαν κομματάκι στη διαιώνιση της μακεδονικής σαλάτας. Λίγη σοβαρότητα, λοιπόν, δεν βλάπτει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου