Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017

Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ



Αποτέλεσμα εικόνας για the leather work luxuryΈτσι φτιάχνονται οι επώνυμες τσάντες και οι γκουρμέ λιχουδιές: Μια ανείπωτη σφαγή... [Βίντεο]

Έτσι φτιάχνονται οι επώνυμες τσάντες και οι γκουρμέ λιχουδιές: Μια ανείπωτη σφαγή... [Βίντεο]


Μέσα σε 13 χρόνια, η τιμή των τσαντών Kelly Hermès «πήδηξε» από 4.800 δολάρια σε  7.600. Γιατί; Σίγουρα το κόστος των νεκρών πτωμάτων δεν έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 3.000 δολάρια, αλλά οι σχεδιαστές πρέπει να προσαρμόσουν τις τιμές τους για έναν λόγο.
Οι μελέτες δείχνουν ότι η αγορά ειδών πολυτελείας ικανοποιεί τις επιθυμίες κάποιων ανθρώπων της ελίτ ή αυτών που θέλουν να συνδεθούν με την ελίτ. Βέβαια το να έχουν και να χρησιμοποιούν προϊόντα που κατασκευάζονται από ζώα δεν τους ανεβάζει σε κοινωνική θέση, αντίθετα έτσι συμβάλλουν και υποστηρίζουν τις βιομηχανίες που υποδουλώνουν και σκοτώνουν τα ζώα.
Για χρόνια, οι επιχειρήσεις γνωρίζουν ότι οι καταναλωτές συνδέουν υψηλές τιμές με υψηλή ποιότητα. Είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι πιστεύουν (συχνά λανθασμένα) ότι το ακριβό κρασί έχει καλύτερη γεύση ή ότι «παίρνουμε αυτό που πληρώνουμε.» Οι εταιρείες ξέρουν ότι με ένα υψηλό τίμημα και μια «πολυτελή» ετικέτα οι άνθρωποι νομίζουν ότι πρόκειται να αγοράσουν κάτι το αξιόλογο, παρότι έχει προηγηθεί - ίσως εν αγνοία τους - μια «βρόμικη» και αηδιαστική διαδικασία.


Τι έχει συμβεί πριν οι καταναλωτές αγοράσουν ακριβά, «πολυτελείας» προϊόντα που προέρχονται από ζώα; Στις βιομηχανίες των ζώων κάνουν τη μέγιστη δυνατή κατάχρηση στη δολοφονία των ζώων, τα σφάζουν με αιματηρούς και επώδυνους τρόπους, τα κομματιάζουν, αφού αφαιρέσουν το δέρμα τους - πολλές φορές ενώ έχουν ακόμη τις αισθήσεις τους - «εμπλουτίζουν» το δέρμα τους με καρκινογόνες χημικές ουσίες που βλάπτουν τους ανθρώπους και τον πλανήτη, και στη συνέχεια μεταφέρουν τα απολιθωμένα σφάγια ή μέρη του σώματος του ζώου σε ένα εργοστάσιο. Εκεί, αυτό που ήταν κάποτε ένα ζωντανό ον μετατρέπεται σε ένα αντικείμενο που θα χρησιμοποιήσουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα οι καταναλωτές του, πριν η ματαιοδοξία τους στείλει αυτό στα σκουπίδια και ζητήσει νέο, άρα τη διαδικασία ξανά από την αρχή.
 ΠΟΙΟΥ ΖΩΟΥ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ;




Εταιρείες όπως η Hermès και η Prada δημιουργούν μερικά από τα πιο ακριβά και γνωστά αξεσουάρ μόδας στον κόσμο, κατασκευασμένα από εξωτικά δέρματα, αλλά οι καταναλωτές έχουν μικρή ιδέα για το αίμα, τη σφαγή και την περιβαλλοντική ζημία που εμπλέκονται στην κατασκευή αυτών των αντικειμένων. Αν δουν από πρώτο χέρι πως τα αμέτρητα ζώα κακοποιούνται, με ξύλο έως ηλεκτροπληξία, για να γίνουν παλτά και τσάντες θα χάσουν το γεύμα τους.
Οι καταναλωτές που αγοράζουν μια πανάκριβη φιρμάτη τσάντα  ή ένα ζευγάρι παπούτσια «κύρους», όλα από «εξωτικά» δέρματα, μάλλον εξαπατώνται από τους εμπόρους. Δεν υπάρχει τίποτα «πολυτελές», τίποτα ακριβό στη διατήρηση αλιγάτορα στους σαπισμένους νερόλακκους στα σκοτεινά υπόστεγα, χωρίς ήλιο ή καθαρό νερό.


Το βίντεο που αποκάλυψε η PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) και βιντεοσκοπήθηκε τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2016 δείχνει τις τραγικές συνθήκες όπου κροκόδειλοι γδέρνονται ζωντανοί σε φάρμα στο Βιετνάμ προκειμένου να πάρουν το δέρμα τους για να γίνει τσάντες, παπούτσια, ρολόγια κτλ. Δυστυχώς οι ίδιες συνθήκες επικρατούν σε πολλές ακόμα φάρμες στο Βιετνάμ.
Στο βίντεο τα ζώα καρφώνονται στο τραπέζι πριν τους σπάσουν το λαιμό, και με μια ατσαλένια ράβδο σπρώχνουν κάτω από τη σπονδυλική στήλη τους για να καταστρέψουν το νευρικό ιστό.
Αφού το δέρμα αφαιρεθεί οι κροκόδειλοι παραμένουν ζωντανοί ως και πέντε ώρες, καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο επώδυνη και βάναυση είναι για το ζώο η διαδικασία.


Στη Νότια Αφρική, εκατοντάδες χιλιάδες στρουθοκάμηλοι σφάζονται κάθε χρόνο για το δέρμα τους, τα φτερά, και το κρέας. Αυτόπτες μάρτυρες και εργαζόμενοι αναφέρουν ότι οι στρουθοκάμηλοι αναισθητοποιούνται με ηλεκτρικό σοκ στο κεφάλι, μετά τους κόβουν τους λαιμούς τους ενώ τους βάζουν ένα μαχαίρι κολλημένο στο στήθος τους για να διευκολύνουν την αιμορραγία.
Στη βιομηχανία δέρματος, πίσω από τις ακριβές «επώνυμες» ετικέτες, τις υψηλές τιμές στα προϊόντα των σχεδιαστών, κρύβονται οι συνήθεις πρακτικές σε όλο τον κόσμο που περιλαμβάνουν δακρύρροια μοσχάρια μακριά από τις μητέρες τους, ξυλοδαρμοί, ηλεκτροσόκ και βίαιες, επώδυνες μέθοδο θανάτωσης.
Για την παραγωγή γούνινων παλτών, διακοσμητικών, περιλαίμιων, τα εκατομμύρια των ζώων περιορίζονται σε ασφυκτικό χώρο, σε βρώμικα κλουβιά πριν ξυλοκοπηθούν μέχρι θανάτου, στραγγαλιστούν, τους γίνει ηλεκτροπληξία, ακόμη και γδέρνονται ζωντανά. Ή πεθαίνουν πριν να σφαγούν, τρομοκρατημένα, ή συχνά πεθαίνουν από την πείνα ή μπορεί να φάνε το σώμα τους σε μια απελπισμένη προσπάθεια να μείνουν ζωντανά.

Σε μια φάρμα γούνας από τσιντσιλά στη Vista, στην Καλιφόρνια, για την οποία η PETA βοήθησε κλείσει, οι ιδιοκτήτες σπάγανε τα οστά των μικρών ζώων και ακρωτηριάζανε τα άκρα τους με κόφτες καλωδίων, χρησιμοποιώντας έξι σταγόνες κονιάκ ως αναισθητικό. Όλα αυτά για να φορέσουν οι πλούσιες κυρίες γούνες τσιντσιλά.
Σε ένα πολυτελές τραπέζι/γεύμα που υποτίθεται ότι είναι καθαρό, φρέσκο και κομψό, τα ακριβά και δήθεν υψηλής ποιότητα προϊόντα όπως το φουά γκρα είναι απαραίτητο.
Πόσοι γνωρίζουν την πρακτική-βασανιστήριο στην οποία υποβάλλονται οι πάπιες που χρησιμοποιούνται στην «παραγωγή» φουά γκρα. Τα πτηνά ταΐζονται δια της βίας υπερβολικά μεγάλες ποσότητες τροφής για να πρηστεί το συκώτι τους και να γίνει τρεις φορές μεγαλύτερο.

Το φουά γκρα έχει καθιερωθεί σε κάποιους κύκλους gourmet φαγητού ως ακριβό έδεσμα, αλλά αν οι περισσότεροι άνθρωποι ήξεραν πώς παράγεται το φουαγκρά, θα ήταν τρομοκρατημένοι. Φουά-γκρα, είναι ο γαλλικός όρος για λιπώδες ήπαρ, είναι το προϊόν ακραίας σκληρότητας ανθρώπων απέναντι στα ζώα.
Είναι το πρησμένο, ασθενές συκώτι πάπιας ή χήνας που τρέφονται βίαια μόνο μέχρι το σημείο του θανάτου τους πριν από τη σφαγή. Τα πτηνά υποφέρουν τρομερά, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη διαδικασία του βίαιου θηλασμού.
Σε λίγες μόνο εβδομάδες, το συκώτι τους πρήζεται έως και δέκα φορές πάνω από το κανονικό μέγεθος του και τα πουλιά ούτε καν μπορούν να σταθούν, να περπατήσουν ή ακόμα και να αναπνεύσουν. Σε αυτό το σημείο, θανατώνονται, και τα συκώτια τους πωλούνται ως «γκουρμέ» λιχουδιά. 
Ο ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια: