Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2012

ΟΑΣΕΙΣ

  • Ημερίδα για τις Νέες Τεχνολογίες και τη διδασκαλία των Φιλολογικών Μαθημάτων (Καβάλα, 19/10/2012)

    Οι σχολικοί σύμβουλοι φιλολόγων Ν. Καβάλας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και το Σύνδεσμο Φιλολόγων Καβάλας, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Νέες Τεχνολογίες και διδασκαλία των Φιλολογικών Μαθημάτων» Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου 2012 (Παρασκευή) και ώρα 5:00 μ.μ. στο 8ο Γυμνάσιο Καβάλας (ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ) (Οδός: Καραϊσκάκη 4), σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: 5:00-5:15 μ.μ. : Προσέλευση- Εγγραφές 1ο εργαστήριο: Δημήτριος Κουτσογιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ.: «Νέες Τεχνολογίες και διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας» Συνεργάτιδες: Μαρία Παυλίδου (υπ. διδάκτωρ) - Σταυρούλα Αντωνοπούλου (υπ. διδάκτωρ) 2ο εργαστήριο: Δρ. Βασίλης Βασιλειάδης, Ερευνητής στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας: «Νέες Τεχνολογίες και διδασκαλία της Λογοτεχνίας» Συνεργάτιδα: Βασιλική Αδάμπα, αποσπασμένη εκπαιδευτικός στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας 3ο εργαστήριο: Δρ. Κοσμάς Τουλούμης, Φιλόλογος Καθηγητής στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας: «Νέες Τεχνολογίες και διδασκαλία της Ιστορίας και των Αρχαίων Ελληνικών» Τα εργαστήρια θα έχουν διάρκεια 2 ½ ωρών περίπου. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους παρακολουθήσουν την ημερίδα.
  • Στον Κινέζο Μο Γιαν το Νομπέλ Λογοτεχνίας

    Στον κινέζο συγγραφέα Μο Γιαν απονέμεται το φετινό Νομπέλ Λογοτεχνίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι, η επιτροπή των βραβείων στη Στοκχόλμη.
  • Εκδήλωση για τον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο (22/10/2012)

    Η Λεσβιακή Παροικία και ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ Αθηνών) σας προσκαλούν στην τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο, με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννησή του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18.30 στην αίθουσα "Δαίδαλος" του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου (Ρεθύμνου 1α παραπλεύρως Αρχαιολογικού Μουσείου, Αθήνα).
  • Εκδήλωση: "Οι Θεσσαλονικείς Ποιητές του Αιώνα" (21/10/2012)

    Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας σας προσκαλεί στην εκδήλωση "Οι Θεσσαλονικείς Ποιητές του Αιώνα", την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στο πολιτιστικό κέντρο "Αλέξανδρος" (Εθνικής Αμύνης 1). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έτους εορτασμού των 100 χρόνων της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης (1912
  • Ο Καζαντζάκης επιστολογράφος

    Ο τόμος επιλεγμένης αλληλογραφίας του Καζαντζάκη "Τhe Selected Letters of Nikos Kazantzakis (Princeton University Press, 2012, σελ. 960)" παρουσιάστηκε στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ). Περιλαμβάνει επιστολές του από τον Σεπτέμβριο του 1902 ως τον Αύγουστο του 1957, τρεις μήνες πριν από τον θάνατό του.
  • Aνακοινώθηκε το Βραβείο Μπούκερ του 2012

    Η βρετανή πεζογράφος Χίλαρι Μαντέλ με το μυθιστόρημά της «Bring up the Bodies» (Fourth Estate) είναι η νικήτρια του εφετινού Βραβείου Μπούκερ. Η νικήτρια ανακοινώθηκε σε επίσημη τελετή στη διάρκεια δείπνου στο μεσαιωνικό Guildhall στο Λονδίνο, το βράδυ της Τρίτης 16 Οκτωβρίου.
  • Εκδήλωση της Εθνικής Βιβλιοθήκης (26/10/2012)

    Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, συνεχίζοντας την πολιτιστική της δράση προγραμματίζει και φέτος μια σειρά εκδηλώσεων και ανοίγει τις πύλες της δίνοντας έμφαση και δημιουργώντας δεσμούς με τους μικρούς της φίλους. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζει Πρόγραμμα αφήγησης σχεδιασμένο ειδικά για την Εθνική Βιβλιοθήκη από τη Σάσα Βούλγαρη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου (ώρα 6 μ.μ.) στο Κεντρικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης (Πανεπιστημίου 32).
  • Εκδήλωση "Συγγραφείς του κόσμου" (29/10/2012)

    Ο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα), το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στη σειρά εκδηλώσεων «Συγγραφείς του κόσμου» με οικοδεσπότη τον Ανταίο Χρυσοστομίδη. Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ. ο Ανταίος Χρυσοστομίδης κουβεντιάζει με τον διάσημο Ιταλό συγγραφέα Νικολό Αμανίτι.
  • Διάλεξη του Γ. Κιουρτσάκη: "Αφουγκραζόμενοι τις ελληνικές λέξεις" (22/10/2012)

    Διάλεξη του συγγραφέα Γ. Κιουρτσάκη, ο οποίος στο δοκιμιακό αλλά και στο πεζογραφικό του έργο διερευνά τη σχέση Ελλάδας και Δύσης. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31, Κολωνάκι).
  • 15ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού αντί

    Κυκλοφόρησε το 15ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού αντί

Δεν υπάρχουν σχόλια: