Σάββατο, Οκτωβρίου 27, 2012

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ

Προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας

Θεόδωρος Χατζηπαντελής
Εφημερίδα "Μακεδονία": 26/10/2012
 
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
 
Πέρυσι η παρουσία σας στη Θεσσαλονίκη στιγματίστηκε από διαμαρτυρίες ομάδων και ατόμων, τα οποία δεν σεβάστηκαν ούτε το πρόσωπό σας ούτε τον θεσμό που προΐστασθε, ούτε την πατρίδα μας.Προκλήθηκε γενική πολιτική κρίση που οδήγησε στις διπλές εκλογές και στη σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας, που στις συνθήκες αφάνταστων δυσκολιών και προβλημάτων για την πατρίδα προσπαθεί να αντεπεξέλθει και να χαράξει την πορεία μας προς την έξοδο.
Η φετινή παρουσίας σας σηματοδοτεί τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Όμως, δυστυχώς, συμπίπτει με γεγονότα που καταρρακώνουν τη δημοκρατία και σηματοδοτούν την έλλειψη σεβασμού στο κεκτημένο του λαού μας.
Τις δύο προηγούμενες μέρες, ομάδες ατόμων με προτροπή κομμάτων και συνδικαλιστικών ενώσεων απαγόρευσαν τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη του συμβουλίου διοίκησης στο ΑΠΘ, τη γιορτή του οποίου τιμά η παρουσία σας. Οι ομάδες αυτές, επιβάλλοντας με τη βία τη βούλησή τους, υπηρετούν τους χειρότερους εχθρούς της δημοκρατίας μας. Θεωρούν ότι ο ισχυρότερος -συχνά επικαλούμενος αξίες της αριστεράς, τις οποίες με την πρακτική του ποδοπατεί- πρέπει να καθορίζει με βάση τού τι είναι αρεστό τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται. Η συντεταγμένη πολιτεία της οποίας προΐστασθε μοιάζει να μην αντιδρά. Παρά τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες, το δίκαιο του ισχυρότερου επικρατεί.
Τι θα προκύψει από την καταπάτηση των στοιχειωδών δημοκρατικών κεκτημένων φοβάμαι και να το περιγράψω με λέξεις. Η πολύπλευρη κρίση που βιώνουμε σήμερα οδηγεί στην καλλιέργεια αντισυστημικών πρακτικών, που τονίζουν αντιδημοκρατικές ενέργειες. Ελπίζω η χώρα μας με την καθοδήγησή σας να τις ξεπεράσει για το καλό όλων μας.
Η τελετή του ΑΠΘ οργανώνεται για πρώτη, από όσο θυμάμαι, φορά εδώ και πολλά χρόνια εκτός των εγκαταστάσεών του. Αν είχατε την ευκαιρία να τις επισκεφτείτε, θα διαπιστώνατε τα προβλήματα για τη δημόσια υγεία από τα συσσωρευμένα σκουπίδια και την αδυναμία λειτουργίας του λόγω της επί ένα και πλέον μήνα κατάληψης του κτιρίου διοίκησής του.
 Πάλι η συντεταγμένη πολιτεία μοιάζει να μην αντιδρά. Οφείλεται άραγε στην ανάπτυξη ανοσίας σε φαινόμενα που πλήττουν τη δημοκρατία; Ή σε αδυναμία αντίδρασης; Σε ό,τι και από τα δύο και να οφείλεται, δείχνει ότι η δημοκρατία μας νοσεί.
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Η απουσία της ασημαντότητάς μου από την τελετή δεν θα οφείλεται ούτε στη ραστώνη του εορταστικού τριημέρου ούτε σε ασέβεια προς το πρόσωπό σας, στο οποίο τιμώ και την ιστορία σας και το θεσμό που με τόση επιτυχία υπηρετείτε. Αμφιβάλλω αν θα γίνει καν αντιληπτή. Δεχτείτε την ειλικρινή μου συγνώμη για την απουσία μου, που είναι μια ελάχιστη διαμαρτυρία για όσα περιγράφω παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)