Τετάρτη, Οκτωβρίου 24, 2012

ΤΟ ΜΗΛΟ ΚΑΙ Η ΜΗΛΙΑ ΤΟΥ


«
Τιμή μας και καμάρι μας να μας υβρίζει ένας Γλέζος. Ο Γλέζος έβγαλε για άλλη μια φορά όλη του τη χολή εναντίον του Ελληνικού Εθνικισμού.

»
Δεν τιμάω και δεν έχω σε καμία υπόληψη τον υμνητή του Χότζα, τον καταδικασμένο από την ελληνική δικαιοσύνη εγκληματία Σταλινικό Μανώλη Γλέζο. Οι κυβερνώντες υπουργοί και βουλευτές της χαζοχαρούμενης αστικής ελαφροδεξιάς τον γλείφουν και μέσα στο Κοινοβούλιο.

»
Το δυστύχημα είναι ότι αυτός ο εσχατόγερος όπως και ο εσχατόγερος της Δεξιάς Κώστας Μητσοτάκης θα κηδευτούν με λεφτά που θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός (δημοσία δαπάνη)

Χρήστος Παππάς, βουλευτής της Χρυσής Αυγής 

Το μήλο... (Χρήστος Παππάς)

...και η μηλιά του (Ηλίας Παππάς).


Τιμή του και καμάρι του του Μανώλη Γλέζου να τον βρίζει ο  κομπλεξικός χουντικός γόνος του 85χρονου σήμερα αξιωματικού  Ηλία Παππά, που ήταν κολλητός του παρανοϊκού Γεωργίου Παπαδοπούλου και είχε  ενεργότατη   ανάμειξη στο στρατιωτικό πραξικόπημα  της 21ης Απριλίου. 
 Γνωστή είναι η δράση του Παππά πατρός  σε πολλούς αντιστασιακούς Θεσσαλονικείς από την επιτελική θέση που είχε στο Γ΄Σώμα Στρατού επί Χούντας.  
Ο  Μανώλης Γλέζος , αντίθετα, έχει να επιδείξει μια προσωπική  διαδρομή που ξεκίνησε με  την μεγαλειώδη εθνική του προσφορά στην  αντίσταση ενάντια στις κατοχικές δυνάμεις του άξονα  και στους ταγματασφαλίτες υπηρέτες τους, στάση που την πλήρωσε με πολύχρονη φυλάκιση στα κολαστήρια των εκδικητικών νικητών του Εμφυλίου αλλά και των χουντικών πραξικοπηματιών (συνολικά 12 περίπου χρόνια).  
Ο Μανώλης Γλέζος  επίσης έχει μια μακρόχρονη  παρουσία στα πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, είτε ως ενεργός προοδευτικός πολίτης ( κοινοτάρχης Απειράνθου Σάμου, βουλευτής κλπ)  είτε ως δημοσιογράφος και διανοούμενος συγγραφέας (το βιβλίο του για την αλλοτρίωση στη γλώσσα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πόνημα).
Ο φανατικός θαυμαστής των πάσης φύσεως δικτατοριών Χρήστος Παππάς , όταν μιλάει για "εσχατόγερους" σαν τον Γλέζο πρέπει να πλένει πρώτα  το βρομόστομά του. Κανονικά  θα έπρεπε να ντρέπεται για τον "εσχατόγερο" πατέρα του, που υπήρξε επίορκος αξιωματικός και συνέβαλε ομόθυμα στην εφτάχρονη αναστολή των ελευθεριών του ελληνικού λαού.Ο αναίσχυντος όμως αυτός τύπος καμαρώνει για τον πραξικοπηματία μπαμπάκα του, ονειρευόμενος προφανώς και ο ίδιος μια νέα χούντα, κρίνοντας από τον έως τώρα βίον και την πολιτείαν  του.
Ο Μανώλης Γλέζος έχει περάσει ήδη στις δέλτους της Ιστορίας με χρυσά γράμματα και η Ελληνική Δημοκρατία θα τον τιμήσει όπως του αξίζει όταν θα έρθει η σκληρή στιγμή της άφευκτης μοίρας για κάθε θνητό.
Ο Χρήστος Παππάς υβρίζει την εμβληματική αυτή φυσιογνωμία, επειδή την φθονεί για την καθολική αναγνώριση που έχει από φίλους και αντιπάλους . Ο "ενάρετος" εσχατόγερος πατέρας του, αντίθετα, θα φύγει από τη ζωή με το άγος του χουντικού συνωμότη, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε μια δικτατορία η οποία ευθύνεται για  θανάτους, εξορίες και φυλακίσεις χιλιάδων  ανθρώπων, το μόνο  έγκλημα των οποίων ήταν το δημοκρατικό τους φρόνημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...