Παρασκευή, Αυγούστου 16, 2019

https://assets.gy.digital/63URLKcDgde7EJhc5VmB2PHTRP4=/fit-in/426x600/filters:fill(white)/s3.gy.digital/metaixmio/uploads/asset/data/9984/978-618-03-1403-8_1.jpg"Ο «σκοτεινός λαβύρινθος» αποτελεί το τέταρτο βιβλίο του Γρηγόρη Αζαριάδη και είναι η ελληνική crime πρόταση που επάξια στέκεται πλάι στη τεράστια φουρνιά ξένων αστυνομικών μυθιστορημάτων που εκδίδονται στη χώρα μας, δίχως να ‘χει να ζηλέψει τίποτα από εκείνα. Το βιβλίο ξεκινά με την άγρια δολοφονία μιας πενταμελούς οικογένειας στον Μαραθώνα και ένα σκηνικό πλημμυρισμένο στο αίμα. Η πράξη δείχνει να είναι ένα συμβόλαιο θανάτου από επαγγελματίες εκτελεστές, ποιος όμως θα ήθελε έναν τέτοιο ξεκλήρισμα και γιατί; Η αστυνόμος Τρύπη και η πρώτη ομάδα ερευνών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής ξεκινούν έναν αγώνα για να ξετυλίξουν το κουβάρι και να εξιχνιάσουν την μυστηριώδη ετούτη ομαδική δολοφονία. Ο Αζαριάδης, σε αυτή τη νέα του συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, κάνει αυτό που χρόνια καταφέρνει και στα προηγούμενα βιβλία του: σε βυθίζει σε έναν υπέροχα σκοτεινό τόπο όπου όντως νιώθεις πως κινείσαι μαζί με τους ήρωές του σε έναν λαβύρινθο άνευ φωτός, και το καταφέρνει τόσο καλά κάνοντας χρήση πραγματικών γεγονότων, τόπων, εικόνων και συνηθειών που δεν μπορείς να εντοπίσεις πού σταματά η αλήθεια και πού ξεκινά ο μύθος. Πολλά δείχνουν εξαρχής προφανή όμως τα περισσότερα από αυτά δεν είναι ως δείχνουν και ετούτο είναι που συναρπάζει αναγνωστικά. Η ιστορία διαθέτει πλοκή και κινηματογραφική ροή με συνεχόμενες ανατροπές, ταχύτατες εναλλαγές και με τη βάση διατηρημένη στη δράση. Εκτελεστές, μπράβοι, παγίδες, όπλα, ψέματα, διαφθορά μέσα σε ανελαστικούς νόμους της νύχτας αλλά και ηθικά διλήμματα, ανασκοπήσεις, παρελθόντα μυστικά, ροκ μουσική, συνεργίες, υπόγεια μπαρ, έρωτας, σεξ και βία συστήνουν ετούτο το ελληνικό νουάρ μυθιστόρημα που δεν σε αφήνει ασυγκίνητο. Αποτελεί ίσως το πιο «σκανδιναβικό» αστυνομικό μυθιστόρημα Έλληνα συγγραφέα που έχω διαβάσει." [...............................]
Γιώργος Τζιτζικάκης

Συνεχίστε την ανάγνωση

Κριτική: "Ο σκοτεινός λαβύρινθος", Γρηγόρης Αζαριάδης, από τον Γιώργο Τζιτζικάκη

Πηγή: literature.gr

**********************************

Αποτέλεσμα εικόνας για interesting animated gif

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Όταν  ο συγγραφέας αστυνομικών ιστοριών συνάντησε  έναν αληθινό διώκτη του εγκλήματος

 ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Ο συγγραφέας Γρηγόρης Αζαριάδης συνάντησε πριν από λίγους μήνες  τον Διευθυντή του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ Κώστα Χασιώτη. 
Ο Διοικητής του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής της ΓΑΔΑ (τμήμα Ανθρωποκτονιών) Κώστας Χασιώτης ανάλυσε  τις σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους διαλεύκανσης εγκλημάτων και παρουσίασε  πώς εξιχνιάστηκαν τρεις πραγματικές υποθέσεις.
 Μαζί του συνομίλησε  ο συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας Γρηγόρης Αζαριάδης. Μια βραδιά όπου το ελληνικό CSI συνάντησε την αστυνομική λογοτεχνία. 
Μην παραλείψετε να δείτε το βίντεο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: