Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2017

Με μία μόνο πρόταση  μπορείτε να εκνευρίσετε έναν Ευρωπαίο

Βασισμένος σε ένα δημοφιλές θέμα του διαδικτυακού φόρουμ με τίτλο «πώς να εκνευρίσετε έναν πολίτη κάθε ευρωπαϊκής χώρας, χρησιμοποιώντας μία φράση με πέντε ή λιγότερες λέξεις το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 3.600 σχόλια, καταρτίστηκε ένας αμφιλεγόμενος χάρτης με τις απαντήσεις του κοινού.

Ο νέος χάρτης δημιουργήθηκε από την γραφιστική εταιρεία Sigmagfx και βασίζεται σε ένα θέμα στο Reddit.
Αποκαλύπτει πως κάθε χώρα έχει τις δικές του ερωτήσεις ή δηλώσεις που δεν θέλουν καν να ακούσουν.

Για τους κατοίκους της Σκωτίας, για παράδειγμα, είναι προφανές ότι εξαγριώνονται κάθε φορά που κάποιος αναφέρεται σε αυτούς ως ένα σύνολο μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι Άγγλοι εξαγριώνονται όταν ακούν ότι τα νησιά Μαλβίνες  ανήκουν στην Αργεντινή και οι Γερμανοί νευριάζουν με την παρατήρηση «Αυτό το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα σας».
Οι Έλληνες, από την άλλη, εκνευρίζονται όταν τους λέει κανείς ότι «η Μακεδονία είναι για τους Μακεδόνες» , ενώ στην Πορτογαλία η ερώτηση όπως «Μιλάτε σωστά βραζιλιάνικα;» και στην Ισπανία η ερώτηση «Άρα είστε Λατίνοι;» μπορεί να τους μετατρέψει σε ταύρους εν υαλοπωλείω.
Τον ίδιο εκνευρισμό νιώθουν οι Αυστριακοί στην ερώτηση «Είστε Γερμανοί;» ,  οι Γάλλοι όταν ακούν κάποιον να αποφαίνεται ότι  «Τα Αμερικανικά κρασιά είναι  καλύτερα!», οι Τσέχοι όταν τους υπενθυμίζουμε αφελώς ότι ο  διάσημος εθνικός εφευρέτης τους Τέσλα ήταν...Κροάτης και οι Ούγγροι θυμούνται ότι είναι απόγονοι του Αττίλα κάθε φορά που τους ρωτούν χαχανίζοντας οι αγγλόφωνοι επισκέπτες τους  «Are you hungry?»,κάνοντας ένα αθώο λογοπαίγνιο με την επίσημη ονομασία της χώρας τους.
Οι κάτοικοι των χωρών της Βαλτικής, που αποτελείται από την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, έχουν φαινομενικά κουραστεί να απαντούν στην ερώτηση αν είναι «Ρώσοι», ενώ οι Πολωνοί αγωνίζονται να απαλείψουν τη φράση  «Πολωνικά στρατόπεδα θανάτου »  και να την αντικαταστήσουν με το «Γερμανικά στρατόπεδα θανάτου» , οι δε Σουηδοί οργίζονται όταν τους αποδίδεται η παγκόσμια θέση στους βιασμούς μέσω της φράσης «Παγκόσμια πρωτεύουσα των βιασμών»  .
Στα Βαλκάνια έχουμε τους "προκλητικούς" , ανά περίπτωση, διαχωρισμούς της πρώην Γιουγκοσλαβίας σε Μουσουλμάνους Σέρβους, Καθολικούς Σέρβους και Σέρβους των Άλπεων, ενώ  οι κάτοικοι των Σκοπίων μπορούν να εκραγούν όταν τους χαρακτηρίζουν ως «Σέρβους του Νότου »

Για την Ιταλία, θεωρείται βλασφημία απέναντι στο βασικό είδος διατροφής τους, αν τους πει κάποιος πως του «Αρέσουν τα ζυμαρικά με κέτσαπ» , για τον Ελβετό είναι απαράδεκτη η παρατήρηση «Η Βελγική σοκολάτα είναι η καλύτερα!» και για ένα  Βούλγαρο η ερώτηση «Ακόμα χρησιμοποιείτε τη Ρωσική γραφή;».

Οι Τούρκοι, πάλι, εκνευρίζονται αν τους ρωτήσει κανείς: «Μπορείς να  μεταφράσεις αυτή την αραβική φράση;» (να σημειωθεί πως τα αραβικά ομιλούνται από ποσοστό λιγότερο του 3% του πληθυσμού της Τουρκίας).

Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ζοφερή ανάλυση των Financial Times : Η Ελλάδα σύντομα θα γίνει η φτωχότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

  Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Με την απόσταση από τη Βουλγαρία να μειώνεται σταδιακά, δεν είναι παράλογο να αναμένουμε ότι η Ελλάδα σύντομα...