Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2017

Η σιωπή στο πρόσωπό τους

Αποτέλεσμα εικόνας για Hakim Al-Akel

Hakim Al Akel


«Υπάρχει ένα ορισμένο είδος σιωπής στα πρόσωπά τους», λέει ο Υεμένιος  Χακίμ Αλ Ακέλ για τις γυναίκες που εμπνέουν τους πίνακές του.

Οι καμβάδες του , κατάφορτοι από χτυπητά  χρώματα, μοιάζουν με  μινιατούρες εν εκρήξει,  οδηγώντας το θεατή σε έναν αναστοχασμό για τη μοίρα των σιωπηλών μαρτύρων ενός Ισλάμ που έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για τους άντρες. 

Ο αποκλεισμένος κόσμος πλασμάτων που γεννήθηκαν για να απολαμβάνουν τις τέρψεις της ζωής, αλλά μια ρατσιστική θρησκεία τις καταδίκασε στην ανυπαρξία.Αποτέλεσμα εικόνας για Hakim Al-Akel


Ο Χακίμ Αλ-Ακέλ  (Hakim Al-Akel) γεννήθηκε το  1965 στην πόλη  Ταΐζ, στην  Υεμένη. Αποτέλεσμα εικόνας για Hakim Al-AkelΗ επαγγελματική του εκπαίδευση ξεκίνησε το 1976, για πρώτη φορά στο εργαστήριο του καλλιτέχνη Aλί Χασίμ ( Ali Hashim ), και στη συνέχεια κατά το διάστημα  1987-1994 σπούδασε στην Κρατική Ακαδημία της Μόσχας, από την οποία αποφοίτησε με άριστα και έλαβε δίπλωμα τοιχογραφίας και την ιστορίςα της τέχνης. Αποτέλεσμα εικόνας για Hakim Al-Akel
Έργα του καλλιτέχνη μπορεί να δει κανείς σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ρωσία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και σε  πολλές άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...