Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015

________________________________________________________________

Πρόσκληση για ένα διαφορετικό καλοκαίρι

2015 Ιουλίου 6
http://ecology-salonika.org/

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 19.00 στο Οικόπολις ενημερωτική εκδήλωση για ένα διαφορετικό καλοκαίρι!
Φέτος για πρώτη χρονιά ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης διοργανώνει πρόγραμμα Οικο Εθελοντών.
Το πρόγραμμα καλύπτει διαμονή, διατροφή, ασφάλιση και τις μετακινήσεις εντός του προγράμματος. Το κάθε άτομο που θα συμμετάσχει αναλαμβάνει τα έξοδα μετακίνησης έως το Παρανέστι (λεωφορείο και τρένο).
Αυτό που θα κάνουμε είναι να καθαρίσουμε κάποια σημαντικά μονοπάτια της περιοχής, να εποπτεύσουμε για δασικές πυρκαγιές, να συμμετάσχουμε σε προγράμματα καταγραφής χλωρίδας και πανίδας, να κάνουμε βελτιωτικές εργασίες σε παλιούς άγριους οπωρώνες κ.α. Δε θα αφήσουμε από το «υποχρεωτικό» μας πρόγραμμα πεζοπορικές διαδρομές στην περιοχή, μπάνιο σε ποτάμια και καταρράκτες, διανυκτέρευση στο δάσος και άλλα τέτοια δύσκολα. Σκοπός όλων αυτών είναι να γνωρίσουμε καλύτερα την περιοχή και τον κόσμο που ζει σε αυτήν.
Οι εθελοντές και οι εθελόντριες μπορούν να συμμετάσχουν από 18 Ιουλίου έως και 18 Οκτωβρίου για μίνιμουμ διάστημα μίας εβδομάδας.  Σας ενδιαφέρει να γίνετε  ένα από τα μέλη της ομάδας όπου μαζί θα διανύσουμε τα μονοπάτια της Ροδόπης, θα ζήσουμε μέσα σε αυτήν και θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε το περιβάλλον της (φυσικό και ανθρωπογενές) μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες;
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους του προγράμματος: μέσω email  (ecovolunteers.fdor@gmail.com) , μέσω Facebook (EcoVolunteers Fdor) μέσω twitter (@VolunteersFDOR).
Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...