Euractiv: Η επικίνδυνη σιωπή της Μετσόλα για το «σαμποτάζ» στην έρευνα για τις υποκλοπές
Πώς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έδωσε... γραμμή με επίσημη δικαιολογία την τραγωδία στα Τέμπη
Την “επικίνδυνη σιωπή” της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, στηλιτεύει σε άρθρο του στο Euractiv ο δημοσιογράφος Σαράντης Μιχαλόπουλος, σχολιάζοντας το “σαμποτάζ” της ελληνικής κυβέρνησης και των αρχών στην αποστολή του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο γενικός εισαγγελέας, οι μυστικές υπηρεσίες και οι επικεφαλής της αστυνομίας, αλλά ακόμα και η πολιτικά ουδέτερη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αρνήθηκαν όλοι να συναντηθούν με τα μέλη της επιτροπής LIBE. “Ο επίσημος λόγος ήταν το φορτωμένο πρόγραμμα μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους. Ο πραγματικός λόγος είναι ότι όλοι θέλουν να κρύψουν το πρόβλημα του κράτους δικαίου κάτω από το χαλί. Το θύμα, σε αυτή την περίπτωση, είναι το κύρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου“, σχολιάζει το άρθρο, προσθέτοντας ότι το σαμποτάζ αυτό ξεκίνησε στις Βρυξέλλες, με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να ανακοινώνει ότι τα μέλη του αποσύρονται από την αποστολή λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη.
Στο δημοσίευμα επισημαίνται: “Δεν είναι η πρώτη φορά, και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η σημερινή ηγεσία του ΕΛΚ προσφέρει ξανά προστατευτική ασπίδα στη συντηρητική κυβέρνηση της Αθήνας. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι είναι η μόνη πολιτική ομάδα που δεν έχει πει τίποτα για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Αλλά σε κάθε περίπτωση, το υγιές μέρος του ΕΛΚ περιμένει στη γωνία.
Ειδικά για τη Ρομπέρτα Μετσόλα, η σιωπή της για το θέμα αυτό χαρακτηρίζεται “εκτός ορίων”. Όπως τονίζεται: “Η Μετσόλα μπορεί να προέρχεται από το ΕΛΚ, αλλά εκπροσωπεί όλους τους πολίτες της ΕΕ. Το να επιτρέπεται η υπονόμευση αυτού του θεσμού είναι επικίνδυνο, ειδικά ένα χρόνο πριν από τις εκλογές της ΕΕ και υπό το φως της βλάβης που προκάλεσε το Qatargate”.
“Θα είναι συναρπαστικό να δούμε την επικοινωνιακή στρατηγική της ΕΕ για να πείσει τον κόσμο να ψηφίσει αυτή τη φορά. Ένας καλός λόγος για να ψηφίσετε μπορεί να είναι για αυτούς τους πολιτικούς που είναι έτοιμοι να επωμιστούν το πολιτικό κόστος του να ρίξουν φως σε πρακτικές που η Ευρώπη θέλει να κρατήσει στο σκοτάδι. Μπορεί να είναι και ο μόνος”, καταλήγει το δημοσίευμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου