Παρασκευή, Μαΐου 04, 2012

KOITA!

 

«Κοίτα με όλα τα μάτια σου ανοιχτά, κοίτα!»

«Κοίτα με όλα τα μάτια σου ανοιχτά, κοίτα»
(Ι. Βέρν. Μιχαήλ Στρογκώφ)

Κρίση 1α : Η άποψη η οποία έχει διαμορφωθεί σχετικά με ένα θέμα, ως αποτέλεσμα μίας λογικής διεργασίας, ή το αποτέλεσμα του κρίνω. 2α : Κορύφωση μίας δύσκολης αρνητικής πορείας με επιδείνωση όλων των αρνητικών φαινομένων, από το ξεπέρασμα της οποίας εξαρτάται η επιστροφή στην φυσιολογική κατάσταση.

Σε αυτές τις εκλογές δοκιμάζεται η κρίση μας. Η κρίση η σχετική με την κατάσταση που βιώνει η χώρα στο επίπεδο της οικονομίας, του πολιτισμού, των αξιών του δικαίου, αλλά κυρίως, η κρίση, η άποψη που διαμορφώθηκε για τη ζωή που θέλουμε για τον ρόλο του πολίτη, για το επίπεδο της ποιότητας της καθημερινότητας, για το μέλλον της Χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη.

Αυτή η κρίση, η άποψη που είναι αποτέλεσμα μιάς λογικής διεργασίας, εξαρτάται από τον συνδυασμό πολλών παραμέτρων και καθορίζεται από
την οπτική που προσλαμβάνονται τα γεγονότα.

Η ζωγραφική είναι η τέχνη της παρατήρησης. Ο ζωγράφος παρατηρεί τα αντικείμενα, τον χώρο γύρο του, περιεργάζεται την φόρμα, το ύφος, τη θέση, τα αναλύει, αντιλαμβάνεται τους συσχετισμούς, την ένταξη τους στο χώρο και τον χρόνο, τα συνθέτει σε ένα σύνολο δυναμικών, αξιών, συμβολισμών ,οπτικών, και έτσι προκύπτει ένας νέος λόγος, μία νέα πρόταση, την οποία εκθέτει προς κρίση.

Αυτό κάνω χρόνια τώρα και αυτό θέλω να κάνω, να παρατηρώ, να νιώθω, να αναλύω, να αντιλαμβάνομαι, να συνθέτω μία οπτική της Αριστεράς της σύγχρονης-δημοκρατικής-προοδευτικής Αριστεράς και εν τέλει να εκτίθεμαι στην κρίση των άλλων.

«Το μάτι ακολουθεί τους Δρόμους που έχουν χαραχθεί ειδικά για αυτό μέσα στο έργο»
Πάουλ Κλέε , Pädagogisches Skizzenbuch

Ελένη Έλλη Χρυσίδου 
Υποψήφια Βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης
με τη Δημοκρατική Αριστερά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νίκος Φίλης: «Αισιοδοξώ ότι η Νέα Αριστερά θα είναι η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών»

  Nίκος Φίλης: «Θα καλύψουμε το τεράστιο κενό ανάμεσα στον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ και το αναλλοίωτο ΚΚΕ» Γιάννης Κιμπουρόπουλος   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙ...