Σάββατο, Μαΐου 19, 2012

Η ΣΕΡΑΝΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ... ΠΑΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΕ ΕΝΑ ΓΑΜΟ

1
"Εκείνο το καλοκαίρι (ΣΣ.: του 1952)  βρισκόταν στην Αθήνα η Χιλιανή τραγουδίστρια Ροζίτα Σεράνο*, από την οποία πήρε το όνομά της η γνωστή πάστα σεράνο. Εξαιτίας της τραγουδίστριας αυτής παραλίγο η Ελλάδα να έχανε τη Βέμπο, και να γιατί: Ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου, που ως γνωστόν ήταν λάτρης του ωραίου φύλου, είχε καταφέρει τη Σοφία  να του πάει στο σπίτι του στο Καστρί την πανέμορφη Σεράνο, κάποια βραδιά που ο μακαρίτης πρόεδρος έδινε πάρτι. Δεν ήταν δύσκολο να την καταφέρει, κι έτσι, μετά την παράσταση, η Βέμπο , η Σεράνο, η Αλίκη, ο Τραϊφόρος  και ο ράφτης της Σοφίας Γιώργος Σκαλιντώ ξεκίνησαν με την κουρσάρα της Χιλιανής καλλονής για το καστρί. Στο πάρτι διασκέδασαν, τα ήπιαν, κι όταν κάποια στιγμή ο ασυγκράτητος Παπανδρέου χούφτιασε τη Σεράνο, έγινε το σώσε. Έξαλλη η τραγουδίστρια το ΄βαλε στα πόδια, κι από πίσω η Βέμπο με την ακολουθία της. Κατά την επιστροφή στην Αθήνα, μεθυσμένη καθώς ηταν η Σεράνο κι εκνευρισμένη απ΄το συμβάν, πέταξε την αμαξάρα της πάνω σ΄ένα φιερχόμενο λεωφορείο και την έκανε φυσαρμόνικα, χωρίς, ευτυχώς, να πάθει κανείς τους τίποτα, γεγονός που κατά τη Σοφία οφειλόταν σε θαύμα"

Απόσπασμα από το βιβλίο του Ανδρέα Μάμαλη "Σοφία Βέμπο, η φωνής της Ελλάδας"
**************************************************************************

 2
Σημείωση: Το επεισόδιο αυτό αλλά και κάποιες ακόμα "συναντήσεις"  του Γεωργίου Παπανδρέου με την πανέμορφη Χιλιανή έγιναν η αιτία να ζητήσει διαζύγιο η γυναίκα του Παπανδρέου , πολύ καλή ηθοποιός Κυβέλη.(Φωτογρ. 2)

* Για τον ταραχώδη βίο και την ύποπτη (ναζιστική) πολιτεία της όμορφης Ροζίτα πατήστε εδώ =

Rosita Serrano - Wikipedia, the free encyclopedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η θεόμουρλη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΤΑΜΣ (1991) - ADDAMS FAMILY/ Όταν ο Μπάρι Σόνεφελντ έφτιαξε μια αριστουργηματική "μαύρη κωμωδία"

Μια από τις πιο γνωστές, εκκεντρικές και ξεκαρδιστικές οικογένειες του κινηματογράφου μας προσφέρει μία μαύρη κωμωδία με ανατρεπτικές αιχμέ...