Παρασκευή, Ιουνίου 18, 2010

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ


“Εφοπλιστές-μεγιστάνες από την Ελλάδα (πρώτοι στην κατοχή πλοίων παγκοσμίως) αλλά και αλλού γιόρταζαν το ξεπέρασμα της κρίσης στη ναυτιλία που πριν από ένα χρόνο θα μπορούσε να οδηγήσει στο να καταστραφούν πολλές από τις επιχειρήσεις τους. [...]
Μεγιστάνες χτυπούσαν φιλικά ο ένας τις πλάτες του άλλου τα ξημερώματα του πάρτι, ενώ καταναλώθηκαν τεράστιες ποσότητες από κοκτέιλ και σούσι, οστρακοειδή και βοδινό κρέας. [...]
Τα γεγονότα με τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου ήταν στο συγκρότημα Astir Palace, ένα συγκρότημα-θέρετρο σε μια πευκόφυτη ιδιωτική χερσόνησο - καλά προστατευμένη από τους ζητιάνους του δρόμου, τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και τους εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν μεγάλες μειώσεις των αμοιβών τους και έχουν γίνει εμβλήματα της κρίσης στην Ελλάδα”. [...]
“Είναι ένας παράλληλος κόσμος”, εξήγησε ο Γιάννης Λιβέρης, πρόεδρος της Ocean Freight με βάση στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Astir Palace.
Ο Ευάγγελος Μαρινάκης, ένας εφοπλιστής με έδρα τον Πειραιά (διεκδικεί και τον Ολυμπιακό από τον Σ. Κόκκαλη), δήλωσε πως οι εταιρείες του έχουν γραφεία στο Λονδίνο, τη Ρωσία, τη Σιγκαπούρη, τις Φιλιππίνες και τη Ρουμανία. “Για εμάς, το να μεταφέρουμε τις δραστηριότητές μας έξω από την Ελλάδα θα πάρει μόνο λίγα λεπτά”, σημείωσε.
Ο Μιχάλης Μποντούρογλου, πρόεδρος της Paragon Shipping, θεωρεί πως σε μεγάλο ποσοστό η επιτυχία του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου οφείλεται στην ανεξαρτησία του από την κυβέρνηση.
Ωστόσο, οι έλληνες εφοπλιστές επιμένουν ότι αισθάνονται συμπάθεια για τους συμπατριώτες τους και προτιμούν τη ζωή στην Ελλάδα, έναντι των δυνητικών εναλλακτικών, όπως η Κύπρος, η Μάλτα, το Μονακό ή η Ελβετία.
Η επιλογή είναι εύκολη, όπως εξήγησε ο Γιώργος Οικονόμου, εξέχων έλληνας εφοπλιστής, δίπλα σε μια όμορφη ηλιόλουστη παραλία.
“Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εδώ γιατί μας αρέσει το κλίμα”, είπε. “Έχουμε δημιουργήσει ένα σύμπλεγμα εδώ όπου μπορούμε να λειτουργήσουμε όπως θέλουμε. Αλλά, αν χρειαστεί, μπορεί να γίνει αλλού”.



Αποσπάσματα από το άρθρο του βρετανού δημοσιογράφου Robert Wright
στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς της 12ης Ιουνίου υπό τον αποκαλυπτικότατο τίτλο
Shipping tycoons party as Greece struggles".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η γενια εφοπλιστών είναι το πιο μαύρο... εθνικό κεφάλαιό μας. Χάρη μας κάνουν μερικοί από αυτούς που διατηρούν κάποια γραφεία στην Ψωροκώσταινα.
Για την τιμή των όπλων, πρέπει ή να προσφέρουν ανάλογα με τα λεφτά τους στην προσπάθεια να βγούμε από το τέλμα ή να πάρουν παπούτσι.

Sting είπε...

Να πάρουν παπούτσι, φίλε/φίλη.
Όχι μόνο είναι άχρηστοι , αφού δεν προσφέρουν τίποτα στην εθνική οικονομία
(ως γνωστόν δεν φορολογούνται), αλλά ο ιδιωτικός βίος τους , έτσι όπως τον βγάζουν οι ίδιοι στη φόρα, είναι μια διαρκής πρόκληση για όλους εμάς τους "πληβείους".

Ανώνυμος είπε...

Τα κοριτσάκια όμως κι οι λιγούρηδες αυτούς αποθεώνουν!
Είμαστε ξεφτίλες!!!

Βιβλία του 2024: Είκοσι τρεις προτάσεις για όλα τα γούστα από το Inside Story

Βιβλία του 2024 23 προτάσεις για όλα τα γούστα. Μαζί με τα 10 καλύτερα βιβλία του 2024 , σύμφωνα με τη Washington...