Παρασκευή, Μαΐου 22, 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ...

"Μην ξεχνάτε ότι απόψε είστε προσκεκλημένος στη διάλεξη του
κυρίου Εθνικιστόπουλου για το αρχαιοελληνικό
DNA των σημερινών Λαπώνων αλλά και στην ανάγνωση ποιημάτων
από τη νέα ποιητική συλλογή του Βέλτσου."

  • Αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Καρατζόγλου

    Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009, ώρα 20.30, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 4ου ορόφου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Καρατζόγλου.

  • Διημερίδα με τίτλο "Το εύρος του έργου του Γ. Βιζυηνού: παλαιότερες αναγνώσεις και νέες προσεγγίσεις"

    Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα διεξάγει διημερίδα με τίτλο "Το εύρος του έργου του Γ. Βιζυηνού: παλαιότερες αναγνώσεις και νέες προσεγγίσεις", που θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής, στις 30 και 31 Μαΐου του 2009.

  • Παρουσίαση βιβλίου

    Οι Εκδόσεις Αιγόκερως και το βιβλιοπωλείο Πολύεδρο σας προσκαλούν την Τρίτη, 26 Μαΐου, ώρα 20.30, στην παρουσίαση του βιβλίου “Από το αττικό δράμα στο σύγχρονο θέατρο. Μελέτες για την πρόσληψη και την διακειμενικότητα".

  • Θεατρικό αναλόγιο "Γράμματα χωρισμού"

    Σε γράμματα διάσημων χωρισμένων γυναικών στους αγαπημένους τους, που εντυπωσιάζουν με την αυθεντικότητα της αμεσότητάς τους και τη γενναιότητα με την οποία καταγράφουν τα συναισθήματά τους, βασίζεται το θεατρικό αναλόγιο «Γράμματα χωρισμού» που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 22 , στις 9 το βράδυ, στο «Underground Εντευκτήριο», Δεσπεραί 9 (περιοχή Διεθνούς Εκθέσεως). Οι επιστολές προέρχονται από το ομότιτλο βιβλίο της Έφης Φρυδά (ανθολόγηση επιστολών, εισαγωγή και μετάφραση, εκδόσεις Μελάνι, 2003).

  • Ποιητικό & Μουσικό Δρώμενο αφιερωμένο στην ερωτική ποίηση

    Ποιητικό & Μουσικό Δρώμενο αφιερωμένο στην ερωτική ποίηση με τίτλο: "Ο έρωτας... όνομα ουσιαστικόν", από την λογοτεχνική ομάδα Ιδεοκύματα, την Πέμπτη 28 Μαίου 2009 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής βιβλιοθήκης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

  • 2ο Διεθνές Συνέδριο "Η Ελλάδα στον Κόσμο: Βυζαντινές Σπουδές"

    Το 2ο Συνέδριο του Δήμου Αθηναίων "Η Ελλάδα στον κόσμο: Βυζαντινές Σπουδές" θα διεξαχθεί στις 25, 26 και 27 Ιουνίου 2009 στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής. Είναι το δεύτερο ενός Κύκλου Συνεδρίων με τον γενικό τίτλο "Η Ελλάδα στον Κόσμο" που εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

  • Ημερίδα για το Περιβάλλον

    Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και ο Τομέας Μετεωρολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, διοργανώνει ημερίδα για το Περιβάλλον. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή , 5 Ιουνίου 2009, ώρα 17.30.

  • Συνέδριο "Sailing from Byzantium”: Themes and Problems in Sylvester Syropoulos’s Memoirs, Book IV

    Στις 26-27 Ιουνίου 2009 διοργανώνεται στο πανεπιστήμιο του Birmingham συνέδριο με θέμα το έργο του Σίλβεστρου Συρόπουλου «Απομνημονεύματα»: «Sylvester Syropoulos Conference “Sailing from Byzantium”: Themes and Problems in Sylvester Syropoulos’s Memoirs, Book IV».

  • International Medieval Congress "Heresy and Orthodoxy"

    Στις 13-16 Ιουλίου 2009 διοργανώνεται στο Leeds το International Medieval Congress με θέμα «Heresy and Orthodoxy».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κώστας Καραμανλής : αδιανόητα ψεύδη

  ΣΥΡΙΖΑ για Καραμανλή / Με αδιανόητη ευκολία εκστομίζει ψέματα - Ιδού το έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη «Αφού το ζήτησε ο πρώην...