Η «εναλλακτική» μαγειρίτσα της Αντωνίας
Μια πεντανόστιμη σούπα για όλες τις εποχές,
ελαφριά και χωρίς χοληστερίνη,
που ικανοποιεί ακόμα και τους λάτρεις
της παραδοσιακής μαγειρίτσας.
_______________
Υλικά* για 8 άτομα
[ * Όλα τα υλικά είναι βιολογικά]
2 μπούτια κοτόπουλου , χωρίς τη πέτσα τους
500 γραμμάρια μανιτάρια
1 δεματάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
5 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
200 γραμ. αντίδια
2 κουταλιές ψιλοκομμένος άνηθος
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
χυμός από 1½ λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι
____________
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε τα μπούτια , ώσπου να μαλακώσει το κρέας τους.
2. Βγάζουμε τα μπούτια , τα ξεκοκαλίζουμε
και κόβουμε το κρέας τους σε κομματάκια.
3. Μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια στο λάδι σε ένα τηγάνι
και , στη συνέχεια, προσθέτουμε σ’ αυτά το μαρούλι
και τα μανιτάρια , ώσπου να μαραθούν .
Ύστερα , ρίχνουμε στο μείγμα τον άνηθο και το δυόσμο.
4. Ρίχνουμε τα χορταρικά στην κατσαρόλα,
όπου ήδη βράζει το κομματιασμένο κοτόπουλο,
και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
5. Συνεχίζοντας, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε
καλά τη σούπα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε
το μείγμα να βράσει τουλάχιστον για 20 λεπτά ακόμη.
6. Τέλος , ρίχνουμε σ’ ένα μπολ ζουμί από τη σούπα,
το οποίο αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε σ’ αυτό
το χυμό του λεμονιού και το κορν φλάουρ,
ανακατεύοντάς τα πολύ καλά.
7. Χύνουμε το ζωμό του μπολ στη σούπα και
την ανακατεύουμε συνεχώς,
ώσπου να πάρει μία βράση.
Η «εναλλακτική» μαγειρίτσα μας είναι έτοιμη!
Τρώγεται με όσο αλατοπίπερο επιθυμεί ο καθένας.
Μια πεντανόστιμη σούπα για όλες τις εποχές,
ελαφριά και χωρίς χοληστερίνη,
που ικανοποιεί ακόμα και τους λάτρεις
της παραδοσιακής μαγειρίτσας.
_______________
Υλικά* για 8 άτομα
[ * Όλα τα υλικά είναι βιολογικά]
2 μπούτια κοτόπουλου , χωρίς τη πέτσα τους
500 γραμμάρια μανιτάρια
1 δεματάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
5 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
200 γραμ. αντίδια
2 κουταλιές ψιλοκομμένος άνηθος
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
χυμός από 1½ λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι
____________
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε τα μπούτια , ώσπου να μαλακώσει το κρέας τους.
2. Βγάζουμε τα μπούτια , τα ξεκοκαλίζουμε
και κόβουμε το κρέας τους σε κομματάκια.
3. Μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια στο λάδι σε ένα τηγάνι
και , στη συνέχεια, προσθέτουμε σ’ αυτά το μαρούλι
και τα μανιτάρια , ώσπου να μαραθούν .
Ύστερα , ρίχνουμε στο μείγμα τον άνηθο και το δυόσμο.
4. Ρίχνουμε τα χορταρικά στην κατσαρόλα,
όπου ήδη βράζει το κομματιασμένο κοτόπουλο,
και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
5. Συνεχίζοντας, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε
καλά τη σούπα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε
το μείγμα να βράσει τουλάχιστον για 20 λεπτά ακόμη.
6. Τέλος , ρίχνουμε σ’ ένα μπολ ζουμί από τη σούπα,
το οποίο αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε σ’ αυτό
το χυμό του λεμονιού και το κορν φλάουρ,
ανακατεύοντάς τα πολύ καλά.
7. Χύνουμε το ζωμό του μπολ στη σούπα και
την ανακατεύουμε συνεχώς,
ώσπου να πάρει μία βράση.
Η «εναλλακτική» μαγειρίτσα μας είναι έτοιμη!
Τρώγεται με όσο αλατοπίπερο επιθυμεί ο καθένας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου