Δευτέρα, Δεκεμβρίου 18, 2006

Η χείρα της χήρας...

Δύο φωτογραφίες, δύο εποχές από τη ζωή μίας ευτραφούς ξανθής κυρίας.
Φωτογραφία Νο 1: ( Τέλη δεκαετίας του 80) Ως σεμνή και ταπεινή νυφούλα με τον "άντρα των ονείρων της", μεγάλο σοσιαλιστή πολιτικό.
Φωτογραφία Νο 2.: ( Δέκα περίπου χρόνια αργότερα) Η ίδια ξανθή κυρία, χήρα πλέον, διασκεδάζουσα σε οίκο σοσιαλιστικής διάσκεψης υπό τον ήχο μπουζουκίων.
Δίπλα της ο νέος άντρας των ονείρων της
(32ος, 65ος, μετά το μακαρίτη; , δεν ξέρουμε να σας πούμε ακριβώς).
Πίσω της, με σηκωμένο το δεξί χέρι, εν είδει ρωμαίας αυτοκράτειρας
που δίνει χάρη σε κάποιο δόλιο μονομάχο, διακρίνεται μία άσπονδη φίλη της, η αοιδός Αγγελική Κορακοφωνίξ εκ Δουργουτίου, πρώην σύζυγος του νέου άντρα των ονείρων της ευτραφούς ξανθιάς χήρας.

Το θέμα δε θα ενδιέφερε ποσώς τη γεροντάκεια περιέργεια, αν δε συνδεόταν με περίεργες φήμες που κυκλοφορούν ευρέως και έχουν αναστατώσει όλους εκείνους που πιστεύουν σε φαντάσματα και σε παρόμοιες ιστορίες. Λένε δηλαδή ότι στα παλιατζίδικα του Μοναστηρακίου τον τελευταίο καιρό περιφέρεται ένας μυστηριώδης άνθρωπος , που φοράει ζιβάγκο και κρατάει στο χέρι του μία πίπα. Ο τύπος αυτός, που μοιάζει καταπληκτικά με τον κύριο της πρώτης φωτογραφίας, επισκέπτεται διάφορα καταστήματα όχι ως αγοραστής αλλά ως μελαγχολικός και ενίοτε δακρύων παρατηρητής προσωπικών αντικειμένων (χειρογράφων , επίπλων κλπ) που ανήκαν στο μεγάλο μακαρίτη πολιτικό και δόθηκαν, τη προτροπή της διπλωματούχου καφετζούς κυρίας Λιλίκας, από τας χείρας της ευτραφούς ξανθιάς χήρας σε γυρολόγους παλιατζήδες , ίνα πραγματοποιηθεί το ρηθέν υπό του προφήτου Διονυσίου "Πάρε ό,τι θέλεις, παλιατζή, από μία αγάπη που δε ζει!".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ: Ντράπηκαν και τα μπάζα…

  Γιώργος Φλωρίδης: Μπάζα Γράφει ο  Γιώργος Λακόπουλος Ο Γιώργος Φλωρίδης, με κουλτούρα χούλιγκαν, συντονίστηκε με τον Βορίδη σε σχέση με...