Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29, 2006

Η κόρη του Μεγαλέξαντρου


Αφίχθη στην πόλη μας η Σκοπιανή Αλεξάνδρα Ρωξάνεβα, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από το γάμο του με τη Ρωξάνη. Η ωραία Ρωξάνεβα σκοπεύει: 1. να συναντηθεί με το Νομάρχη, κύριο Ψωμιάδη, 2. να καταφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη, για να διεκδικήσει τους τίτλους της προγονικής της καταγωγής, 3. να επανιδρύσει το Ηνωμένο Βασίλειο της Μακεδονίας και να διορίσει ως Πρωθυπουργό τον κύριο Ψωμιάδη, για να τερματιστεί ο σφετερισμός της Μακεδονίας από τους χαμουτζήδες νοτιοελλαδίτες,4. να ζητήσει από τις ΗΠΑ άμεση αναγνώριση του Βασιλείου της, κάτι που πιστεύει ότι θα πράξουν ασμένως.
" Η επίσημη ιστοριογραφία , είπε η Αλεξάνδρα στους δημοσιογράφους ,
υποστηρίζει ότι ο Αλέξανδρος είχε νυμφευθεί τρεις φορές στην Ασία και είχε αποκτήσει δύο γιους, τον πρώτο από την Αφγανή πριγκήπισσα Ρωξάνη, κόρη του Οξυάρτη, ηγεμόνα της Σογδιανής, και το δεύτερο από την Βαρσίνη, κόρη ενός Πέρση σατράπη. Τρίτη σύζυγος του Μ. Αλεξάνδρου υπήρξε η Στάτειρα, κόρη του Δαρείου και της Σισυγάμβριδος. Η Στάτειρα δολοφονήθηκε από την πρώτη σύζυγο του Αλεξάνδρου, τη Ρωξάνη. Μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου, το 323 πΧ, η Ρωξάνη και ο ανήλικος γιος της, Αλέξανδρος Δ΄ Αιγός ,νόμιμος διάδοχος του Μακεδονικού θρόνου , κατέφυγαν στην Μακεδονία υπό την προστασία του στρατηγού Αντιπάτρου, που εκτελούσε χρέη αντιβασιλέως και τοποτηρητού του Μακεδονικού θρόνου. Το 311 πΧ η Ρωξάνη και ο γιος της δηλητηριάσθηκαν με διαταγή του στρατηγού Κασσάνδρου.
Όλα αυτά, συνέχισε η Σκοπιανή καλλονή, είναι σωστά πλην ενός, το ότι η δηλαδή Ρωξάνη απέκτησε από τον Αλέξανδρο μόνο ένα παιδί . Στην πραγματικότητα, γέννησε ακόμη ένα παιδί, μία χαριτωμένη γαλανομάτα κορούλα.
Η γαλανομάτα αυτή βασιλοπούλα γλίτωσε από το θάνατο και φυγαδεύτηκε στην περιοχή των σημερινών Σκοπίων, όπου και παντρεύτηκε ένα γιο του Αντιπάτρου , που υπηρετούσε εκεί τη στρατιωτική του θητεία.
Από τη βασιλική
αυτή γενιά κρατάει όχι μόνο η δική μου σκούφια αλλά και τα σκουφιά όλων των συμπατριωτών μου, που εσείς οι Έλληνες αποκαλείτε περιφρονητικά σκοπιανούς Σλάβους, ενώ είναι οι πραγματικοί Μακεδόνες. Για καλύτερη όμως πληροφόρηση διαβάστε τα σχολικά εγχειρίδιά μας και θα καταλάβετε πόσο παραπληροφορημένοι είστε.
Όσον αφορά εμένα , εύκολα
μπορεί να αποδειχθεί η καταγωγή μου από τον Αλέξανδρο, αν ταυτοποιηθεί το DNA μου με το DNA των οστών του Φιλίππου Β΄, του πατέρα του δηλαδή. Και αυτό σκοπεύω να πράξω λίαν συντόμως,
για να λάβει τέλος το κακόγουστο σίριαλ
" Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!",
που παίζετε εσείς οι Έλληνες εδώ και είκοσι χρόνια. ".
Ο Αλέξανδρος εφορμά,
σύμφωνα με τη φροϊδική ερμηνεία της Αλεξάνδρας Ρωξάνοβας,
επί της προ-προ-προμήτορός της ,
της
Αφγανοπούλας δηλαδή Ρωξάνης του Οξυάρτου ,
με προφανή στόχο, λόγω του κυριαρχούντος ροζ χρώματος στην τοιχογραφία,
να κάνει μαζί της και μία κόρη.
Το υψωμένο δόρυ , σύμβολο του φαλλικού οργάνου,
υπονοεί την έντονη λαχτάρα του μεγάλου ανδρός
για την υπέρτατη ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: