Τετάρτη, Οκτωβρίου 10, 2018

ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ


Μια ταινία αφιερωμένη στον

  7o Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο  και σε όλους/ες  θα τρέξουν,  στις 13/10, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

To  RUNNING είναι μια ταινία που μας μιλά για το θάρρος να παραδεχτείς την αποτυχία σου σε όσα είχες σχεδιάσει στη ζωή , αλλά να μην το βάλεις κάτω και να ξεκινήσεις έναν νέο  αγώνα για να σταθείς εκ νέου στα πόδια σου.

Ο αποτυχημένος σε όλα τα επίπεδα (σπουδές, γάμος κλπ) Μάικλ Ανδρόπολις (ελληνικής καταγωγής;) συμμετέχει στο Μαραθώνιο του Καναδά και  αποδύεται σε μια δραματική προσπάθεια να διανύσει την απόσταση και να τερματίσει.

Ο τερματισμός  του Μάικλ παίρνει συμβολικές  διαστάσεις , γιατί ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας πως η ήττα δεν είναι αναστρέψιμη και ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για την αντιστροφή των πραγμάτων στη ζωή του .  

Ένα αισιόδοξο φιλμ , που γεννήθηκε σε μια ταραγμένη  εποχή , αλλά διατηρεί ακόμα την αξία του , αφού η σκληρή πραγματικότητα  υπενθυμίζει σε όλους (ανθρώπους και λαούς)  ότι οφείλουμε να βλέπουμε κατάματα τη ζωή και ότι αξίζει να επιχειρούμε μια νέα συμμετοχή στο διαρκή  Μαραθώνιο της ζωής μας .

Σκηνοθεσία: Steven Hilliard Stern

Διευθυντής φωτογραφίας: Laszlo George

Μουσική : Andre Gagnon Χρόνος λειτουργίας: 101 λεπτά. 

Michael Andropolis. . . . . Μάικλ Ντάγκλας

Janet Andropolis. . . . . Susan Anspach

Coach Walker. . . . . Lawrence DaneRichard

 

Running (film) - Wikipedia

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ερικ ο Βίκινγκ (1989): Μια εξωφρενική , θεαματική κωμωδία από τον δημιουργό των Μόντι Πάιθονς, Τέρι Τζόουνς

Ο Έρικ ο Βίκινγκ (Tim Robbin), μετά τη δολοφονία μιας αθώας χωριάτισσας, φτάνει στο συμπέρασμα πως υπάρχουν στη ζωή καλύτερα πράγματα από τ...