Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2014

Ουκ απέσβετο το λάλον ύδωρ


 • Ενημερωτική συνάντηση: Τα φιλολογικά μαθήματα στο Λύκειο σήμερα (30/9/14)

  Το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση για τους φιλολόγους με θέμα: Τα φιλολογικά μαθήματα στο Λύκειο σήμερα. Το νέο πλαίσιο διδασκαλίας και αξιολόγησης
 • Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο: Μνήμη Βούλας Κοτζιά (25-27/9/14)

  Ο Τομέας Κλασικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας και ο Τομέας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής σας προσκαλούν στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο "Μνήμη Βούλας Κοτζιά*", στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2014, στο Αμφιθέατρο Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27).

  *ΔΙΑΒΑΣΤΕ => Για τη Βούλα Κοτζιά - Philosophica
 • Λογοτεχνική Σκηνή 2014 (19-21/9/14)

  Τριάντα πέντε καταξιωμένοι, νεότεροι αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι ποιητές και πεζογράφοι από τη Θεσσαλονίκη και από άλλες πόλεις, τρεις σκηνοθέτες/χορογράφοι, έντεκα ηθοποιοί/χορευτές και δεκατέσσερις συνθέτες/μουσικοί/ερμηνευτές συμμετέχουν στη φετινή Λογοτεχνική Σκηνή που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Καλαμαριάς, στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου (έναρξη 19.30 ακριβώς), με ελεύθερη είσοδο. Τις αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων, αδημοσίευτων κυρίως, συμπληρώνουν περφόρμανς, μουσική και προβολές.
 • Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα: Η ελληνική γλώσσα σε πολύγλωσσα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα: διδακτικές και κοινωνιογλωσσολογικές προσεγγίσεις (31/10-1/11)

  Το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση (Ε.ΠΑ.ΔΙ.Π.Ε) σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και το Εργαστήριο Μελετών Αποδήμου Ελληνισμού και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνει Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα: «Η ελληνική γλώσσα σε πολύγλωσσα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα: διδακτικές και κοινωνιογλωσσολογικές προσεγγίσεις» στην Αλεξανδρούπολη, στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2014.
 • Λογοτεχνικός περίπατος στη Στοά του Βιβλίου (27/9/14)

  Το δίκτυο EUNIC (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης), στο πλαίσιο των δράσεών του για την προώθηση των πολιτιστικών και γλωσσικών συνεργασιών μεταξύ των μελών του, προσκαλεί το αθηναϊκό κοινό σε ένα λογοτεχνικό περίπατο παρέα με έξι ευρωπαίους συγγραφείς στη Στοά του Βιβλίου, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, από τις 12.00-16.00.
 • Παρουσίαση βιβλίου (1/10/14)

  Οι εκδόσεις Καπόν και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Ψηφιδωτά της Θεσσαλονίκης, 4ος-14ος αιώνας" των Ευτυχίας Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου, Χρυσάνθης Μαυροπούλου-Τσιούμη και Χαράλαμπου Μπακιρτζή. Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19.30 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Λ. Στρατού 2).

   
  Ο τόμος αυτός φιλοδοξεί να καλύψει ένα σημαντικό κενό της σχετικής με το θέμα βιβλιογραφίας, καθώς δεν υπάρχουν σύγχρονες δημοσιεύσεις των ψηφιδωτών των μεγάλων βυζαντινών μνημείων της Θεσσαλονίκης που να καλύπτουν τις ανάγκες του αναγνώστη, ειδικού ή μη. Ο σωζόμενος ψηφιδωτός διάκοσμος της Ροτόντας, του Οσίου Δαβίδ, της Αγίας Σοφίας και των Αγίων Αποστόλων, καθώς και των βασιλικών του Αγίου Δημητρίου και της Αχειροποιήτου παρουσιάζεται με πλούσια, άριστης ποιότητας, εικονογράφηση και με κείμενα που στοχεύουν να αναδείξουν τις αισθητικές αξίες των μνημείων.
 • Ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο Άλσος Περιστερίου (21/9/14)

  Ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο Άλσος Περιστερίου (Αγ. Βασιλείου 62, σταθμός μετρό Ανθούπολη). Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014. Επισκεφτείτε την για να αναζητήσετε καινούργια διαβάσματα αλλά και να προωθήσετε βιβλία τα οποία θα θέλατε να χαρίσετε.

Αυτή την εβδομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΑΝΔΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

From Ferrabosco to Lawes GR 1:35 / 1:00:32 Jaye Consort Helsinki Concert at 23 Nov 2016 in Olaus Petri Church, Helsinki Varpu Haavi...