Δευτέρα, Ιουνίου 15, 2015

Ο ζωγράφος της παριζιάνικης ζωής στις καλύτερες στιγμές της

 Ενώ ορισμένοι γάλλοι ζωγράφοι απεικόνιζαν  εργαζόμενους στην πόλη και την ύπαιθρο, ο Victor Γαβριήλ Gilbert (1847-1933)και άλλοι καλλιτέχνες επικεντρώθηκαν στην ζωγραφική της  παριζιάνικης ζωής της πόλης και τους Παριζιάνους στον ελεύθερο χρόνο τους . Η φυσική ικανότητα του για το σχεδιασμό αναγνωρίστηκε σε μικρή ηλικία, αλλά λόγω οικονομικών συνθηκών πέρασε τα χρόνια διαμόρφωσης του εργαζόμενος  ως τεχνίτης. Αργότερα παρακολούθησε μαθήματα στην Ecole de la Ville, όπου έλαβε επίσημη εκπαίδευσή του από τον Pierre Levasseur. Ο Gilbert εξέθεσε για πρώτη φορά στο Salon στα 1873 και 1874. Λίγο αργότερα, το ταλέντο του τράβηξε  την προσοχή του παρισινού κοινού. Ήταν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1870 που ο Gilbert έγινε στενός φίλος του Pierre Martin, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης  γκαλερί στην οδό Lafitte και  σημαντικός υποστηρικτής του ιμπρεσιονιστικού κινήματος. Ο  Martin αγόραζε πίνακες  Μονέ, Βαν Γκογκ, Σεζάν και Gauguin, αλλά επίσης απέκτησε  έργα του Victor Gilbert. 
Μέσα από αυτή την υποστήριξη και την αναγνώριση ο  Gilbert ήταν σε θέση να αφιερώσει το χρόνο του στη ζωγραφική απεικονίζοντας  καθημερινές λαϊκές αγορές,  προμηθευτές, σκηνές καφέ και όψεις του  Παρισιού από ψηλάι. Ανέπτυξε την τεχνική και το ύφος του με αυτόν τον τρόπο, και οι προσπάθειές του ανταμείφθηκαν με τη συνεχή αναγνώριση στο Salon des Artistes Francais και τον τίτλο του ως  ιππότη της Λεγεώνας d'Honneur το 1897.
Οι πίνακες του Gilbert στεγάζονται σε έγκριτα ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων του Musée des Arts Beaux- de Bordeaux και του Musée du Petit Palais, στο Παρίσι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η απαγωγή (1996) : Στη σκιά ενός παλαιού αριστουργήματος

Η απαγωγή (1996) Πηγή: filmy.gr     Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Τομ Μάλεν περνάει τις χειρότερες ώρες της ζωής του, όταν ο γιος του πέφτει θύμα...