Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2009

ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗ ΣΑΚΑ...


Με το καρτοκινητό στη σάκα
οι μισοί μαθητές του δημοτικού


Με το καρτοκινητό τηλέφωνο στη... σάκα τους πηγαίνουν καθημερινά στο σχολείο σχεδόν οι μισοί μαθητές του δημοτικού και όλοι οι μαθητές του γυμνασίου, αναφέρουν Τα Νέα (23.10.2009).

Τα κινητά τηλέφωνα, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το Ίντερνετ έχουν ενταχθεί για τα καλά στην καθημερινότητα των Ελλήνων μαθητών. Ήδη, τα παιδιά ηλικίας 8 έως 15 χρόνων σερφάρουν στο Ίντερνετ σε ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Όπως δείχνουν τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, 11% των νεαρών χρηστών του Ίντερνετ που μόλις έχει μπει στο γυμνάσιο διαθέτει δικό του ιστολόγιο (blog), ενώ η συμμετοχή τους σε websites κοινωνικής δικτύωσης (όπως π.χ. Facebook, Υoutube, ΜySpace, Ηi5) διαμορφώνεται στο 42%! Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι υψηλή είναι και η διείσδυση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στις μικρές ηλικίες.

Συνολικά, η χρήση του κινητού τηλεφώνου από τα παιδιά αγγίζει κατά μέσο όρο το 72%. Ωστόσο, το ποσοστό των μαθητών του γυμνασίου (12- 15 χρόνων) που διαθέτει κινητό αγγίζει το 94%, έναντι 44% στις ηλικίες 8- 11 ετών. Η συντριπτική πλειονότητα (89%) των παιδιών διαθέτει καρτοκινητό τηλέφωνο, ενώ το 52% μιλά στο κινητό περίπου μία ώρα την εβδομάδα.

Ακόμα, από την έρευνα του Παρατηρητηρίου προκύπτει ότι το 85% των παιδιών χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το ποσοστό χρήσης αυξάνεται ανάλογα με την ηλικία και οι μαθητές 12 - 15 ετών χρησιμοποιούν κομπιούτερ σε ποσοστό 91%. Ο υπολογιστής χρησιμοποιείται εντατικά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα από εννέα στους δέκα χρήστες. Ωστόσο, οι μισοί μαθητές τον χρησιμοποιούν καθημερινά. Επίσης, οκτώ στα δέκα παιδιά που χρησιμοποιούν υπολογιστή σερφάρουν και στο Ίντερνετ.
e-paideia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Exhibition Tour–Look Again: European Paintings 1300-1800

Join curators Stephan Wolohojian, Adam Eaker, David Pullins, and Anna-Claire Stinebring along with their special guests as they guide you th...