Κυριακή, Φεβρουαρίου 18, 2018



Ο ανάγωγος της Κυριακής: "Ναπολέων ΒοNAVARTIS"

altsantiri.gr


Κάλπη, θέλω κάλπη, φώναζε ο Κυριάκος. Ορίστε, δέκα κάλπες. Την Τετάρτη ο Κυριάκος θα βρεθεί μπροστά σε δέκα κάλπες και θα ψηφίσει για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Νovartis. Κάλπη ζήτησες, κάλπες θα λάβεις.
Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς η σημερινή και νομίζω ότι οι πολιτικοί είχαν την καλύτερη αμφίεση. Ντύθηκαν αθώοι. Πώς του πάει η αθωότητα του Άδωνη…
Υ.Γ.1: Σεξιστή, μουσαφιραίο, δοτό αντιπρόεδρο τον αποκάλεσε ο Αντώναρος τον Άδωνη Τσιριδιάρη και μέσα σε χρόνο dt βρέθηκε εκτός κόμματος. Έβαλε αμέσως τη Φιλιππινέζα του, τον Κυριάκο ντε, να τον διαγράψει. Η ακροδεξιά στροφή της Νέας Δημοκρατίας είναι πέρα για πέρα αδιαμφισβήτητη. Αυτός σε λίγο θα ανοίξει τη Μακρόνησο και θα στέλνει Καραμανλικούς. 
Υ.Γ.2: Έξαλλος ο Βενιζέλος με την εφημερίδα «Δημοκρατία», η οποία τον εμπλέκει με χαρτιά και με στοιχεία στο σκάνδαλο Novartis. Έχει αρχίσει να χάνει τη ψυχραιμία του ή είναι ιδέα μου;
Ρε παιδιά, το έχετε ξεφτιλίσει το μυαλό μας τελείως. Για να πετύχει η Novartis να βγάλει ένα σκασμό δισεκατομμύρια πάρθηκαν αποφάσεις, τζίφρες τις οποίες βάλατε εσείς. Προσπαθείτε να μας πείσετε τώρα ότι για όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που υπογράφατε το κάνατε με το αζημίωτο; Ότι ήσασταν ηλίθιοι; Ότι μόνο οι γιατροί τα έπαιρναν, που συνταγογραφούσαν; Δηλαδή, θα βγουν τα μυαλά μας από το κεφάλι μας και θα κόβουν βόλτες στα κοτέτσια. Λυπηθείτε μας.
Τι θέλετε να πιστέψουμε; Ότι το FBI έστησε σκευωρία μαζί με τον Τσίπρα εναντίον του Σαμαρά, του Αβραμόπουλου και του Άδωνη;
Υ.Γ.3: Απορείτε γιατί οι περισσότεροι μεγαλοδημοσιογράφοι το πάνε λάου λάου το θέμα της Novartis, ε; Πώς να το πάνε, ρε παιδιά, αφού οι περισσότεροι ήταν στις λίστες payroll της εταιρείας. Κι αν δεν ήταν αυτοί, ήταν οι συνεργάτες τους, οι συμπαρουσιαστές τους και πάει λέγοντας. Πλάκα μας κάνετε;
Υ.Γ.4: Ένα άρθρο για το σκάνδαλο της Novartis με τίτλο «Καμιά συγκάλυψη ενόχων, καμιά πολιτική δολοφονία αθώων», έγραψε ο έρμος ο Ραγκούσης και μαντέψτε ποιος του την «έπεσε» πρώτος. Μα ο Γιάννης ο Πρετεντέρης φυσικά. Ναι, είναι ο ίδιος δημοσιογράφος που το περασμένο καλοκαίρι έκανε βόλτες στη Μύκονο με σκάφος, αγκαζέ με τον Άδωνη. Καρφώθηκε ο «έγκριτος».
Υ.Γ.5: Κι ενώ λοιπόν 3 χρόνια έχουν «φαγωθεί» κάποιοι με τη γραβάτα του Τσίπρα, πετάχτηκε κι ένας Λοβέρδος δηλώνοντας: «Ορισμένους να μην τους ξεγελάει η γραβάτα του φοράω, μιλάω και άλλη γλώσσα». Το ξέρουμε ότι μιλάς κι άλλη γλώσσα. Αυτό λέμε. Ότι μιλάτε κι άλλη γλώσσα. Την αγγλική, τη γαλλική και τη novartiνιακή.
Υ.Γ.6: Οι Τούρκοι έχουν ξεσαλώσει, αλλά δεν πρέπει να μάθει ο λαός επιτέλους τι έχει συμφωνήσει ο Σημίτης για τα Ίμια; Δηλαδή, αν έχει υπογράψει ότι τα Ίμια δεν είναι ελληνικά για παράδειγμα; Είναι δυνατόν ένας λαός να μην ξέρει τι καθεστώς επικρατεί στη χώρα του; Εμείς λέμε ότι τα Ίμια είναι ελληνικά, αλλά να μας δείξει ο Σημίτης τα χαρτιά.
Υ.Γ.7: Η πρωτοβουλία εργαζομένων της ΕΡΤ, διάβασα στο tvxs.gr, κατήγγειλε διαφθορά και αδιαφάνεια από τη διοίκηση της ΕΡΤ στην ανάθεση παραγωγών, που «παραπέμπουν σε εποχές που δεν επιτρέπεται να ξαναζήσουμε». Στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται σε ένα πολιτιστικό μαγκαζίνο, που όπως τονίζουν, την περυσινή χρονιά, ανάλογου περιεχομένου καθημερινή εκπομπή ήταν εσωτερική παραγωγή και πρακτικά είχε μηδενικό κόστος για την ΕΡΤ. Όμως, σύμφωνα πάντα με τους εργαζόμενους, «φέτος η διοίκηση αποφάσισε να αναθέσει την παραγωγή σε εταιρεία έναντι συνολικού ποσού 131.893 ευρώ και μάλιστα σε εταιρεία που συμμετέχει συγγενικό πρόσωπο του Διευθυντή του Γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ».
Επίσημη απάντηση θα έχουμε;
Υ.Γ.8: Είχε που είχε εκατοντάδες, μπορεί και χιλιάδες, Δεξιά τρολς το Twitter, προστέθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες πολλά ακόμα με σύνθημα «πρώτα η πατρίδα». Από τη μία τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό και από την άλλη οι τσαμπουκάδες των Τούρκων στο Αιγαίο δεν ήθελε και πολύ. Το τι έχουν δει τα ματάκια μου τις τελευταίες μέρες δεν λέγεται. Κάποια στιγμή απ’ αυτά που διάβαζα νόμιζα ότι έχουμε ακόμα Χούντα. 
Ποιος κρύβεται από πίσω δεν ξέρω… Το ψάχνω.
Υ.Γ.9: Πάνω από 300 κιλά κοκαΐνης βρήκε στη Γένοβα το πλήρωμα του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Dimitris C» της εταιρείας DANAOS SHIPPING Co Ltd, του γνωστού εφοπλιστή Κούστα. Το ίδιο ακριβώς, στο ίδιο ακριβώς πλοίο, είχε συμβεί και τον περασμένο Σεπτέμβρη στο Περού.
Με το άγχος της ελληνίδας μάνας ζει ο εφοπλιστής. «Πρόσεξε παιδάκι μου μη σου βάλουν ναρκωτικά στο ποτό σου», μου έλεγε η μάνα μου όταν ήμουν πιτσιρικάς και άρχισα να πρωτοβγαίνω.
Τι καράβια έχει αυτός που το έχουν ρίξει στην πρέζα; Μάλλον πρέπει να τα πάει για αποτοξίνωση.
Υ.Γ.10: Τρελαίνομαι με τις σελέμπριτις, τρομάρα τους, που πάνε στις πρεμιέρες των θεατρικών παραστάσεων για να φωτογραφηθούν και στο διάλειμμα «την κάνουν» με ελαφρά πηδηματάκια. Καπάκι κάνουν και τις απαιτούμενα posts στο facebook και στο twitter τονίζοντας πόσο ξετρελάθηκαν με την παράσταση που… δεν είδαν.
Υ.Γ.11: Τιμή και δόξα στον ατρόμητο κύριο από το Ναύπλιο, ο οποίος δεν φοβήθηκε τις συνέπειες και τόλμησε να πάρει στη γυναίκα του για του Αγίου Βαλεντίνου, μια τούρτα… με κόλλυβα.
Ο γλυκούλης αυτός κύριος πήγε στο γραφείο τελετών και ζήτησε έναν δίσκο με κόλλυβα σε σχήμα καρδιάς για τη γυναίκα του, η οποία ναι μεν είναι εν ζωή, αλλά εδώ και 30 χρόνια του «έχει ψήσει το ψάρι στα χείλη».
Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι συνέβη στο σπίτι τους…
Υ.Γ.12: Τη μάθατε τη νέα μόδα; Vegan αναρχικοί κυνηγούν κρεοπώλες, ιχθυοπώλες και ιδιοκτήτες pet shop. Ο νέος ακτιβισμός είναι μαυροπράσινος και χτυπάει το πρόβλημα… στη ρίζα του. Γελάει ο κόσμος με τα «Μαυροπράσινα παγούρια» και τους συν αυτώ. Κάνουν, λέει, καταδρομικές επιθέσεις σε κρεοπωλεία και σπάνε ό,τι βρουν. Κρεοπωλεία μεροκαματιάρηδων, ιχθυοπωλεία που πουλάνε σαρδέλες και μαρίδες σε Κυψέλη και γύρω περιοχές. Μιλάμε για ακτιβισμό υψηλού επιπέδου. Μπράβο, έτσι θα σταματήσουν οι μαζικές σφαγές, έτσι θα απαρνηθεί ο κόσμος τον καρνισμό. Είναι και κάποια pet shop στον Άγιο Παντελεήμονα. Ας σκεφτούν λιγάκι καμιά επιθεσούλα σε κανένα μαλτεζάκι.
Υ.Γ.13: Γυαλιά καρφιά τα έκαναν στο Κολωνάκι – μάλιστα κυρίες και κύριοι, στο Κολωνάκι – οι οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου που επιτέθηκαν ξαφνικά σε πενταμελή παρέα Ρώσων, οι οποίοι κάθονταν σε καφετέρια. Καρέκλες έφευγαν από δω, τραπέζια πετάγονταν από εκεί και οι κυρίες της καλής κοινωνίας που συχνάζουν στην Τσακάλωφ έτρεχαν να κρυφτούν με προσοχή, όπως έμαθα, μήπως και σπάσουν κάνα τακούνι. 
Υ.Γ.14: Κάθισα να δω τι είναι αυτό το ριάλιτι “αγάπης” που έκανε πρεμιέρα στον ΣΚΑΪ. Μιλάμε, η κατάντια της ελληνικής κοινωνίας σε όλο της το μεγαλείο. Νεαροί άντρες και γυναίκες πήγαν να βρουν το άλλο τους μισό. Καβγάδες, φλερτ και ξεκατινιάσματα μέσα σε ένα σπίτι με τη Μαρία Μπακοδήμου σε ρόλο προξενήτρας, Γεωργίας Βασιλειάδου.
Οι γυναίκες να κυκλοφορούν με τη βλεφαρίδα κάγκελο και το δωδεκάποντο και οι άντρες με τατού και πιο αποτριχωμένοι από τις γυναίκες να μας στέλνουν αδιάβαστους με τις συζητήσεις τους. 
Όχι τίποτα άλλο, αλλά εκείνη την ώρα έτρωγα.
Μιλάμε, ξερνάω. Αυτό το κανάλι σε λίγο δεν θα λέγεται ΣΚΑΪ, θα λέγεται ΞΕΡΝΑΪ.
Υ.Γ.15: Μου λέει, λοιπόν, ο ταξιτζής: «Έβγαζα 100 ευρώ και βγάζω 30. Δηλαδή, εγώ έφαγα κούρεμα 70%. Πώς θα βγω; Πώς θα ζήσω;» Από τους φόρους, τις εισφορές έχουν φτάσει οικογένειες να ζουν με 25 ευρώ τη μέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει το οικονομικό επιτελείο ανεξέλεγκτο και ανενόχλητο. Λοιπόν, ή την κόβετε την πλάκα ή θα τους βρείτε όλους τους φόρους μπροστά σας. Αν δεν κοπεί το χρέος για τα καλά η Ελλάδα παραπέρα δεν θα πάει. Η ρήξη που δεν έγινε τότε, θα γίνει τώρα. Κι αν δεν την κάνετε εσείς, θα την κάνει ο κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Yasmine Hamdan - Hal (official music video) #JimJarmusch EditQ « Ω εύθραυστη καρδιά μου/ Ο χωρισμός με σκοτώνει»...

I adore you And if a day passes by without seeing you I forget you How come this time I drew you The Longing moves the nostalgia in my heart...