Μακρυχέρηδες παπάδες; Α-πα-πα-πα!

Ακουγα μετά μεγίστης προσοχής τον μακαριότατο αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να παραπονιέται ότι η κυβέρνηση ανακατεύεται στα της Εκκλησίας και να επαινεί το ΚΚΕ* που με μεγαλοψυχία είχε δηλώσει ότι το θέμα του παγκαριού της εκκλησίας της Τήνου δεν αφορά το κράτος.
Έτσι είναι: ούτε το παγκάρι του Περισσού αφορά το κράτος. Μόνο που στην περίπτωση της Τήνου, καμιά κυβέρνηση δεν ανακατεύτηκε. Οι δυο φατρίες οι οποίες ερίζουν για τη διαχείριση των χρημάτων που αφήνουν οι πιστοί ενέπλεξαν τη Δικαιοσύνη, αλλά ο κ. Ιερώνυμος, όπως και το πνευματικό του παιδί, ο αρχηγός της Δεξιάς του Κυρίου (ίσως και κάποιοι δικαστικοί) χρειάζονται εντατικά για να καταλάβουν τι είναι η διάκριση των εξουσιών. Ο κ. Παπαχελάς; Αυτός γνωρίζει τη Second Amendment… Αρκεί!
Όταν λοιπόν …αμαρτάνουν οι άνθρωποι της Εκκλησίας, αυτό δεν θα πρέπει να απασχολεί το κράτος και στην περίπτωση της απάτης, κλοπής, κ.λπ. τη Δικαιοσύνη;
Εντάξει, ο παπάς που ευλόγησε τον Μιχαλολιάκο και τα έργα του, το έκανε στο πλαίσιο της χριστιανικής αγάπης, που επιτρέπει να σπάνε κεφάλια οι «γκάου» της Χρυσής Αυγής, διότι βρίσκονται στο δρόμο του Κυρίου και έτσι θα φέρουν κοντά και τους άθεους, αλήτες, κομουνιστές (όχι του ΚΚΕ, αυτοί πήγαν), όπως ακριβώς έπραξε ο αδικοχαμένος Αδόλφος κι ας μην ήταν ορθόδοξος. Επ’ αυτού είχαν άποψη και οι αγιορείτες γέροντες.
Περιμένω, ωστόσο, με αγωνία τη γνωμοδότηση του κ. Χάρη Κονιδάρη, εκπροσώπου Τύπου της αρχιεπισκοπής, για την απόφαση δικαστηρίου με την οποία δυο παπάδες καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 6 και 18 ετών, διότι -λέει- καταχράστηκαν ούτε καν ένα εκατομμύριο, μόλις 930.000 ευρώ. Τι έκαναν οι άνθρωποι; Έβαζαν το χεράκι τους στις μισθοδοτικές καταστάσεις για ιερείς του ελληνικού Δημοσίου και άλλαζαν λίγο τα ποσά. Προφανώς είναι μοναδική περίπτωση στα χρονικά τν σχέσεων κράτους – εκκλησίας. Επίσης θα ήθελα την άποψη της Αρχιεπισκοπής για μια υπόθεση Βατοπαιδίου που σε κάποια θολά νερά της ελληνικής Δικαιοσύνης έχει βαλτώσει.
Ξέρω, οι άνθρωποι είναι θύματα σκευωρίας που εξαπολύει εναντίον του κλήρου το καθεστώς. Μόνο που την απόφαση δεν την πήρε ο Φίλης αλλά το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας και το Βατοπαίδι κοντεύει να σαπίσει… Βόρεια Κορέα γίναμε.
* Αφιερωμένο εξαιρετικά στους επίγονους του Ζαχαριάδη, το
πασίγνωστο μα πάντα επίκαιρο απόσπασμα από την «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου». Ένας Βάρναλης το έγραψε, τον γνωρίζουν;