Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2016

Ηθικό πλεονέκτημα και μετακλητοί υπάλληλοι


Δήμος Χλωπτσιούδης

tvxs.gr | 19 Ιαν. 2016

Βασικός στόχος των μήντια εδώ και μήνες είναι να αλλοιώσουν το "ηθικό πλεονέκτημα της Aριστεράς"... Ειπώθηκε ποικιλοτρόπως τόσους μήνες. Μετά την εφεύρεση σκανδάλων, ώστε όλοι να φαίνονται ίδιοι (και χειρότεροι οι αριστεροί αν γίνεται), με μεγάλη ατομική ιδιοκτησία, με κρυμμένα κι αφορολόγητα έσοδα και ό,τι άλλο βολεύονταν να κατασκευάσουν ως είδηση, ήρθε η ώρα του κομματικού κράτους.Και βέβαια -ακόμα κι όταν σημειώνουν ότι πρόκειται για μετακλητούς και πολιτικές θέσεις- ανακαλύπτουν την κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, μόλο που οι μετακλητοί δεν έχουν καμία σχέση με τη Δημόσια Διοίκηση (και υπάρχουν σε όλο τον κόσμο ως ειδικοί σύμβουλοι κ.λπ. βουλευτών κι υπουργών), μία δουλειά που δεν μπορεί να κάνει ένας δημόσιος υπάλληλος, γιατί ρόλος του είναι να εφαρμόσει μία πολιτική όχι να την σχεδιάσει μαζί με έναν αιρετό.
Βέβαια το αστείο δεν έγκειται μόνο στη λασπολογία και την εσκεμμένη σύγχυση με στόχο "το ηθικό πλεονέκτημα". Το αστείο είναι ότι τώρα θυμήθηκαν να στραφούν κατά του θεσμού των μετακλητών υπαλλήλων. Θέλουν, αλλά μόνο για το ΣΥΡΙΖΑ, μια και δεν το λένε ανοιχτά ως πρόταση, οι μετακλητοί να είναι δημόσιοι υπάλληλοι (δε μας λένε τίποτα για τις αποσπάσεις). Μάλιστα, η απογραφή του 2010 (δημόσιων υπαλλήλων και όσων είχαν αντιμισθία από τη Δημόσιο) έδειξε ότι υπήρχαν 3051 μετακλητοί, ενώ σήμερα μετρώνται κατά το ΣΚΑΪ μόνο 1800.
Το πιο ενδιαφέρον ίσως σε όλο αυτό είναι ο επιδιωκόμενος κοινωνικός αυτοματισμός μέσα από ρεπορτάζ για αστέγους (εκείνους που ξεχνούσαν επί τόσα έτη και μόνο τα αόρατα στις κάμερες κινήματα προσέτρεχαν στο πλευρό τους) και ανέργους (που μόνο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν δρόμο προς τα μικρόφωνα μαζί με απολυμένους της Ελληνικός Χρυσός). Προσπαθούν με το πρόσχημα της κομματικοποίησης να στρέψουν τους ανέργους κατά της κυβέρνησης επειδή προσλαμβάνει μετακλητούς υπαλλήλους.
Αντί να συζητηθεί το πραγματικό αίτιο της ανεργίας και της πρόθυμης εφεδρείας που κατασκεύασε ο πάλαι ποτέ κραταιός δικομματισμός, προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις τάχα κατά του κομματικού κράτους και Δημόσιου Μηχανισμού.
Και φυσικά επιθυμούν -στο πλαίσιο του "όλοι ίδιοι είναι" και πως "η αριστερά δεν έχει κανένα ηθικό πλεονέκτημα"- να "ξεπλύνουν" τα ρουσφέτια μόνιμων διορισμών δεκαετιών. Παρά το ότι μιλάμε για τοποθετήσεις σε πολιτικές θέσεις, αυτές ταυτίζονται σε ρεπορτάζ και αρθρογραφικούς σχολιασμούς με τους διορισμούς-ρουσφέτια στο Δημόσιο. Και όταν δεν γίνεται άμεσα η ταύτιση τούτη, τότε γίνεται μέσα από ένα θολό συντακτικό που οδηγεί συναισθηματικά σε αυτό το συμπέρασμα.
Και στην ίδια ακριβώς λογική κινείται και η τρόικα εσωτερικού. Ο συστημικός δικομματισμός της αυθαιρεσίας, του ρουσφετιού και του κομματισμού σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση αναζητά πατήματα για να ανασυνταχθεί. Πριν προλάβουν οι θεσμοί να αντιδράσουν, αμέσως εγείρουν ζητήματα. Η δημοκρατική διά εκλογών επιλογή διευθυντών σε σχολεία, που αντικατέστησε τη συνέντευξη, τους ενόχλησε και αναλόγως η μυστική ψηφοφορία διευθυντών εκπαίδευσης. Εκείνοι που τοποθετούσαν αποκλειστικά κομματικά όργανα σε θέσεις κλειδιά, τώρα εξανίστανται με την τοποθέτηση μετακλητών υπαλλήλων.
Βέβαια, ούτε οι ψηφοφόροι ξεχνούν ούτε είναι χαζοί, όπως θέλουν να τους παρουσιάζουν. Αποδείχθηκε πολλάκις η καταβαράθρωση της αξιοπιστίας των μήντια και πολλών εφημερίδων ακριβώς λόγω της συμφεροντολογικής δημοσιογραφίας τους, όπως ακριβώς αποδείχθηκε και η καταβαράθρωση του παλιού πολιτικού συστήματος. Μα εκείνοι συνεχίζουν το έργο σπίλωσης και προσπάθειας να αναχαιτίσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας όλα τα μέτωπα -δικαίως κι αδίκως- με κοινωνικά στρώματα.
Αντιλαμβάνονται ότι στόχος είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο άρχισε να στέλνει ραβασάκια σε όσους εξήγαγαν κεφάλαια σε "ασφαλείς οικονομικούς προορισμούς"· λίστες που άλλοι έκρυβαν σε συρτάρια ή αρνούνταν να παραλάβουν επισήμως -κατά την καταγγελία του Γερμανού παράγοντα της Βεστφαλίας.
Προσπαθούν να αποδομήσουν το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς για κοινωνική ευαισθησία, επειδή δεν υιοθετεί την ανταποδοτική λογική του νεοφιλελευθερισμού για το συνταξιοδοτικό, αλλά να το κάνει αναδιανεμητικό (στο πλαίσιο της αναμφισβήτητης θερινής ήττας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bagatelles, Op. 47: Antonin Dvorak (1841-1904)

Aveline Gram (piano), Aurore Dassesse (cello), Vilmos Csikos (violin) Sarah Bayens (violin), Liesl Vanoverberghe (flute).   00:00 - Titles...