Σάββατο, Φεβρουαρίου 16, 2008

Νέα - Ειδήσεις-Νέα-Ειδήσεις-Νέα-Ειδήσεις-Νέα-Ειδήσεις-Νέα


Νέα - Ειδήσεις-Νέα-Ειδήσεις-Νέα-Ειδήσεις-Νέα-Ειδήσεις-Νέα

  • Διάλεξη: "Οι γυναίκες στην Αρχαία Τραγωδία"

    Η κ. Ελένη Μερκενίδου, δρ. Φιλοσοφίας, θα δώσει διάλεξη με θέμα "Οι γυναίκες στην Αρχαία Τραγωδία", τη Δευτέρα 14 Απριλίου και ώρα 7.00 μ.μ, στην Αίθουσα Τελετών του Ιερού Ναού Αναλήψεως Θεσσαλονίκης. Τη διάλεξη διοργανώνει το 2ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης.

  • Συνέδριο "Valuing Others in Classical Antiquity"

    Από το 2003 και κάθε δύο χρόνια τα Πανεπιστήμια της Πενσυλβανίας (Η.Π.Α.) και του Leiden (Ολλανδία) διοργανώνουν συνέδρια για την κλασική αρχαιότητα. Στις 6-8 Ιουνίου 2008 θα διεξαχθεί στο Leiden συνέδριο με θέμα "Valuing Others in Classical Antiquity".

  • Κείμενα του Πλούταρχου, του Λουκιανού, του Γρηγορίου Νύσσης και του Ιωάννη της Κλίμακος για το πένθος και τον Κάτω Κόσμο

    Ο Παντελής Μπουκάλας στο άρθρο του παρουσιάζει κείμενα για τον θάνατο και την διαπραγμάτευσή του από τους ανθρώπους στις εξής εκδόσεις: "Γρηγόριος Νύσσης. Λόγοι για τον θάνατο και το πένθος παραμυθητικοί" (Ι.Γ. Πλεξίδας, εκδ. Ζήτρος, 2004), "Ιωάννης της Κλίμακος. Κλίμακα" (Α. Βλαχιώτη, εκδ. Γαβριηλίδη, 2002), "Λουκιανός: Σάτιρα θανάτου και κάτω κόσμου" (μτφρ. & σχόλια Δ. Χρηστίδης, Ζήτρος, 2002) και "Πλούταρχος. Παραμυθητικοί Λόγοι" (μτφρ. & σχόλια Γ. Ράπτης, Ζήτρος, 2002).

  • Ηλεκτρονικό περιοδικό poeticanet-τεύχος 6ο (Φεβρουάριος 2008)

    Δείτε συνέντευξη της BiancaMaria Frabotta, συνέντευξη του Τάκη Μενδράκου, δοκίμια των Φ. Αμπατζοπούλου, Ε. Αρσενίου, Σ. Βούλγαρη, Μ. Ιατρού, Κ. Κουτσουρέλη, Π. Παμπούδη, ποιήματα των Β. Αμανατίδη, Ν. Βιολάρη, ,Τ. Γαλάτη, Φ. Γιαννίση, Η. Γκρή, Ο. Καράγιωργα, Μ. Μόσχοβη. Σ. Χαβιαρά , Κ. Χαραλαμπίδη και Χ. Ψαρρά, μεταφράσεις ποιημάτων των Biancamaria Frabotta και Cesare Pavese, κριτικές, προθήκες, παρουσιάσεις βιβλίων και ηλεκτρονική ποίηση του Alan Bigelow.

  • ISCA Workshop on Experimental Linguistics

    Η Διεθνής Εταιρεία Γλωσσικής Επικοινωνίας (International Speech Communication Association) διοργανώνει εργαστήριο με αντικείμενο την πειραματική γλωσσολογία, από 25 έως 27 Αυγούστου 2008, στην Αθήνα.

  • Διημερίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου ΑΘηνών

    Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο "Δρακόπουλος" στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου. Η ημερίδα της Πέμπτης αφορά το χώρο της Αγγλόφωνης Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού. Η ημερίδα της Παρασκευής αφορά το πεδίο της Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...