Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για η δικτατορια στη θεσσαλονικηΕκδήλωση: «Τα χρόνια της δικτατορίας στη Θεσσαλονίκη: οι συλλήψεις, οι εξορίες, η αντίσταση, οι αγώνες»

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 16/11 με θέμα: «Τα χρόνια της δικτατορίας στη Θεσσαλονίκη: οι συλλήψεις, οι εξορίες, η αντίσταση, οι αγώνες»
12 Νοεμβρίου 2016 17:37:59
Ομιλητές:

-Αλέκος Γρίμπας (συνταξιούχος δικηγόρος, πρώην εξόριστος)
-Σπύρος Σακέττας (συνταξιούχος δικηγόρος, πολιτικός κρατούμενος της χούντας)
-Κλέαρχος Τσαουσίδης (συνταξιούχος δημοσιογράφος, μέλος συντονιστικής επιτροπής της κατάληψης του πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης )
-Ρία Καλφακάκου (πανεπιστημιακός, μέλος συντονιστικής επιτροπής της κατάληψης του πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης)
 
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο πολιτικής, πολιτισμού & αλληλεγγύης Ετεροτοπία (Ίωνος Δραγούμη με Πτολεμαίων 42).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Φάρος του Θερμαϊκού: Η δικτατορία 1967-1974 στη Θεσσαλονίκη

Xunta-LP 001
Από τη δίκη της «Λαϊκής Πάλης» στο στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. Μπροστά στην έδρα τα «πειστήρια του εγκλήματος» που χρησιμοποιούσε η αντιστασιακή οργάνωση: γραφομηχανές, πολύγραφος, προκηρύξεις, βομβιστικοί μηχανισμοί. 

05
Από τη δίκη των «39»  μελών της αντιστασιακής  οργάνωσης του ΠΑΜ, που σχεδίασε και οργάνωσε την βομβιστική ενέργεια στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης που πραγματοποιούσε ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος με πολλά στελέχη της χούντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...