Κυριακή, Αυγούστου 12, 2012

ΦΑΥΛΟΤΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΟΤΗΣ: ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΔΙΩΤΗΣ;


Ο εισαγγελέας Διώτης φεύγει, ο Καλαματιανός εφοριακός έρχεται στο ΣΔΟΕ

Του Παναγιώτη Στάθη
Πηγή:: capital.gr

Ένα πρόσωπο από τον στενό κύκλο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Μεσσήνιος εφοριακός και παλαιότερα επικεφαλής του πολιτικού του γραφείου στην Καλαμάτα, ο Στέλιος Στασινόπουλος είναι ο νέος ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ ο οποίος θα αντικαταστήσει τον πρώην εισαγγελέα  Ι. Διώτη, τον άνθρωπο δηλαδή που «εξάρθρωσε» τη 17Ν  και υπερπολλαπλασίασε τα έσοδα που φέρνει στο κράτος η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Πρόκειται  για επιλογή προσόντων ή όπως έγραψε μεσσηνιακό μπλόγκ «συνεχίζεται η αξιοποίηση των Μεσσήνιων;».

Το σίγουρο είναι πώς ο απερχόμενος Ιωάννης Διώτης, ένα πρόσωπο που επιλέχθηκε τον Μάϊο του 2011, ως «σημαία» κατά της φοροδιαφυγής βρισκόταν σε ευρεία σύσκεψη παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τη στιγμή της ανακοίνωσης πως αντικαθίσταται από τον εφοριακό κ. Στασινόπουλο.

Μάλιστα ουδείς,  σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, του είχε ανακοινώσει τίποτα, πολλώ δε μάλλον ουδείς τον είχε προετοιμάσει πως υπάρχει θέμα αντικατάστασης του. Χαρακτηριστικό δε είναι το περιστατικό λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Στουρνάρα, τον περασμένο Ιούνιο, όταν έγινε η πρώτη μεταξύ τους σύσκεψη:

«Υπουργέ, προφανώς και η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή σας», φέρεται να του είπε ο κ. Διώτης. «Αυτό είναι σα να μην το άκουσα», φέρεται να του απάντησε ο υπουργός Οικονομικών. Άγνωστο βέβαια αν ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας  ήταν ενήμερος της αντικατάσταση ενός στενού του συνεργάτη.
***************************************
 
 Στον τόπο ετούτο όπου κυριαρχεί η πολιτική  αισχρότης
 η αξιοκρατία φαντάζει  όνειρο άπιαστο και ματαιότης,
όλοι ξέρουμε  πώς εφαγώθη ο απηνής του κακού διώκτης 
για να ΄μπει αντ΄αυτού μια πανθομολογουμένη μετριότης. 
Θεμέλιο του συστήματος ανέκαθεν η  πολιτική φαυλότης
στον πόλεμο με τους εκατόγχειρες τι να σου κάνει ένας Διώτης; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...