Τρίτη, Σεπτεμβρίου 12, 2017

Όπερα στη Ρωμαϊκή αγορά με ελεύθερη είσοδο

Κάθε σημείο της πόλης έχει την δική του ιστορία, τις μνήμες και το παρόν του και ιδιαίτερα γραμμένη βρίσκεται φυσικά στα Μνημεία της πόλης που στόχος είναι να παραμείνουν ζωντανά και ανοικτά για τον πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό η Εφορεία Αρχαιοτήτων προγραμμάτισε εκδηλώσεις εντός τους, ανοικτές σε όλους τους πολίτες, για όλο τον Σεπτέμβρη Ανάμεσά τους και ένα Φεστιβάλ Όπερας στον αγαπημένο χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς…

Με αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας το 3ο Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδας στο Ωδείο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς
Με την όπερα «Η στέψη της Ποππαίας» του Monteverdi αλλά και ένα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας με τον τίτλο «40 χρόνια χωρίς την Μαρία Κάλλας» ξεκινάει το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδας 2017 από τη Θεσσαλονίκη, στο Ωδείο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς με ελεύθερη είσοδο.
Στις παραστάσεις, που θα πραγματοποιηθούν στις 12 και 15 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, συμμετέχουν σημαντικοί καλλιτέχνες της όπερας από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, πολλοί από τους οποίους όχι μόνο δεν αμείβονται αλλά πληρώνουν και τα έξοδα τους ταξιδιού και της διαμονής τους, για να στηρίξουν το θεσμό.
Στις προηγούμενες διοργανώσεις το κοινό της Θεσσαλονίκης στήριξε το Φεστιβάλ αφού το Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς ήταν κατάμεστο από πλήθος κόσμου. Την παραγωγή του Φεστιβάλ έχει η Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης της Θεσσαλονίκης
Παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα γίνουν και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Παρακάτω θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων.

Η ιστορία του Φεστιβάλ
Το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2015 από την ομάδα SkullofYorickProductions (www.skullofyorickproductions.com) Φίλιππο Μοδινό και Κασσάνδρα Δημοπούλου στο Ωδείο Ρωμαϊκής Αγοράς της Θεσσαλονίκης εν μέσω capitalcontrols.
Αν και ήταν η πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία κατάφερε να μαζέψει μέσω του videopromotion/ sponsorship ένα ικανοποιητικό ποσό για τις ανάγκες του εγχειρήματος. Αυτή την στιγμή διοργανώνεται από την Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος (www.hellenicoperaco.com). Πρόκειται για το μοναδικό αμιγώςοπερατικό φεστιβάλ στην Ελλάδα. Μέσα σε δύο μόνο χρόνια έχουν ανέβει οι παραστάσεις: “Carmen” (G. Bizet), “MadamaButterfly” (G. Puccini), “Norma” (V. Bellini), “SuorAngelica” (G. Puccini), “DidoandAeneas” (H. Purcell), “IlTabarro” (G. Puccini). Φέτος θα παρουσιαστούν οι όπερες: “L’incoronazionediPoppea” (Cl. Monteverdi) και “MadamaButterfly” (G. Puccini) καθώς και 2 Γκαλά Όπερας στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας.
Το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδας δεν υποστηρίζεται οικονομικά από την πολιτεία. Συνεργάζεται σταθερά με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης της Θεσσαλονίκης και στόχος του είναι να αναδειχτεί ο αρχαιολογικός χώρος μέσω του πολιτισμού γεγονός που προσυπογράφουν καλλιτέχνες και προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ των οποίων και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του CoventGarden του Λονδίνου KasperHolten, καθώς και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του MaggioMusicaleFiorentino της Φλωρεντίας.
Επίσης το Φεστιβάλ Όπερας εκτός από τους καταξιωμένους δημιουργούς με τους οποίους συνεργάζεται δίνει βήμα σε νέους έλληνες και ξένους οπερατικούς καλλιτέχνες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20:00
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΩΔΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
12/9
Claudio Monteverdi
“ΗΣΤΕΨΗΤΗΣΠΟΠΠΑΙΑΣ”
Όπερα σε 2 πράξεις
Σκηνοθεσία: Τζένη Δριβάλα
Μουσική διεύθυνση: Φίλιππος Μοδινός
Με τους: Κασσάνδρα Δημοπούλου, Νικόλας Λεβέντης, Ειρήνη Κώνστα, Βασίλης Ασημακόπουλος, Eric Schlossberg, MaayanGoldenfeld, Bronwen Stephens, Χριστίνα Μαβίνη, Μαρία Ρουκά, Ρούλα Κωσταβάρα, Μαρίζα Κιοσέογλου.
15/9
ΓΚΑΛΑ ΟΠΕΡΑΣ “40 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ”
Αποσπάσματα από τις όπερες: “La Traviata”, “Norma”, “Tosca”, “MadamaButterfly”
Με τους: Τζένη Δριβάλα, Κασσάνδρα Δημοπούλου, Αντώνης Κορωναίος, Φίλιππος Μοδινός, Αλέξανδρος Γάβαρης, Αθανάσιος Μαργούτας.

*Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου & Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017. Σε συνεργασία με την Εταιρεία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος / Είσοδος: ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ : Με λογοτεχνικά κείμενα άσχετα προς την εποχή μας θεματικά η εξοικείωση των μαθητών με τη Λογοτεχνία

  Η διδασκαλία “ολόκληρου λογοτεχνικού έργου”: απορίες, ενστάσεις, προβληματισμοί ...