Κυριακή, Ιουλίου 30, 2017

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ... ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Ποιος πρώην υπουργός της ΝΔ αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή;

Θάνος Σ. Επαχτίτης

Πρόσφατα, διαβάσαμε άρθρο του πρώην υπουργού της ΝΔ, Ανδρέα Ανδριανόπουλου, που υποστηρίζει πως η κλιματική αλλαγή όχι μόνο δεν υφίσταται, αλλά η εφαρμογή μέτρων περιορισμού του φαινομένου, οδηγεί χώρες στην οικονομική ανέχεια.

Στο news247.gr, διαβάζουμε άρθρο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου από το 2015:

 https://i0.wp.com/www.factchecker.gr/wp-content/uploads/2017/07/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82-3-4.png?w=682
****************************
ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ  ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ 
ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΤΩΝ  ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ "ΘΕΣΕΩΝ" ΤΟΥ
 

Ήταν η Γροιλανδία πράσινη πριν 1.000 χρόνια;
 
Ο κ. Ανδριανόπουλος αναφέρει πως η Γροιλανδία ήταν καταπράσινη και γεμάτη καλλιέργειες κατά το Μεσαίωνα, γεγονός που αποδεικνύει πως το τωρινό λιώσιμο των πάγων δεν είναι αποτέλεσμα των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, αλλά φυσιολογικό φαινόμενο (που παρατηρήθηκε όταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι -Βίκινγκς- εγκαταστάθηκαν εκεί).
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο παγετώνας της Γροιλανδίας είναι μεταξύ 400.000 και 800.000 ετών. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα το νησί είναι απίθανο να ήταν σημαντικά διαφορετικό από όταν οι Ευρωπαίοι εγκαταστάθηκαν εκεί. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι περιοχές που κατοικήθηκαν, ήταν θερμότερες από σήμερα, με μεγάλες δασικές εκτάσεις σημύδας που παρείχαν ξυλεία. Αυτή η περίοδος συνέπεσε με την εποχή που είναι γνωστή ως Μεσαιωνική Κλιματική Ανωμαλία, γνωστή και ως Μεσαιωνική Ζεστή Περίοδος.
Κατά τη διάρκεια αυτής της μεσαιωνικής κλιματικής ανωμαλίας, ορισμένες περιοχές, κυρίως στον Βόρειο Ατλαντικό και σε μέρη της Ευρώπης, ήταν τουλάχιστον τόσο ζεστές όσο σήμερα, αν όχι θερμότερες. Ωστόσο, οι υπόλοιπες περιοχές ήταν ψυχρότερες και τα συνολικά στοιχεία δείχνουν ότι οι παγκόσμιες θερμοκρασίες κατά την περίοδο αυτή ήταν παρόμοιες με εκείνες στην αρχή ή στα μέσα του 20ου αιώνα και πιο κρύες από σήμερα.
Έτσι, όχι μόνο η Γροιλανδία καλυπτόταν κυρίως από πάγο όταν οι Ευρωπαίοι εγκαταστάθηκαν εκεί, αλλά και οι σχετικά θερμές συνθήκες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν ήταν ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με αυτό που βλέπουμε σήμερα, όπου η θέρμανση είναι πραγματικά παγκόσμια. Το σχήμα 1 είναι ένας χάρτης που δείχνει διαφοροποιήσεις θερμοκρασίας κατά τη Μεσαιωνική Ζεστή Περίοδο. Ιστορικές αναφορές υπάρχουν και για πολύ χαμηλή στάθμη του Τάμεση εκείνη την εποχή. Τα μπλε χρώματα δείχνουν χαμηλότερες θερμοκρασίες και τα ζεστά χρώματα δείχνουν υψηλότερες θερμοκρασίες σε σύγκριση με την περίοδο αναφοράς 1961-1990.

Μπορούμε να συγκρίνουμε τη πρώτη εικόνα με μια παρόμοια αναπαράσταση εξετάζοντας τις ανωμαλίες θερμοκρασίας για την περίοδο 1999-2008. Ο παγκόσμιος χαρακτήρα της πρόσφατης αύξησης της θερμοκρασίας είναι προφανέστατος, όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί.

Η Γροιλανδία είναι απίθανο να ήταν ριζικά διαφορετική πριν από 1.000 χρόνια, δεδομένου ότι ο παγετώνας είναι τουλάχιστον 400.000 ετών. Έτσι, τα στοιχεία δείχνουν ότι όχι μόνο η Γροιλανδία δεν ήταν πράσινη, αλλά η ζέστη ήταν κυρίως ένα τοπικό φαινόμενο που προκλήθηκε από φυσικούς παράγοντες. (Πηγή: skepticalscience.com).[.....]

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Ποιος πρώην υπουργός της ΝΔ αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

WINNERS' CONCERT – CONCURSO TENOR VIÑAS – Gran Teatre del Liceu

Founded in 1963 by Jacint Vilardell to commemorate the Catalan tenor Francisco Viñas, the Competition has become one of the major contests i...