Σάββατο, Μαΐου 02, 2015

Η Ιστορία που γράφτηκε και η Ιστορία που γράφεται τώρα

Μέρκελ: Κάτω από την Ιστορία δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 2 Μαΐου 2015 Αγγελιοφόρος


Την ιστορική ευθύνη της Γερμανίας, δείχνοντας κατανόηση για τα ανοιχτά τραύματα στην Ελλάδα και άλλες χώρες, αναγνώρισε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση 70 ετών από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 8 Μαΐου.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η Άνγκελα Μέρκελ έστειλε σαφές μήνυμα κατά της λήθης σε όσους επιθυμούν να τραβήξουν μία διαχωριστική γραμμή με το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας. Σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξή της υπογράμμισε ότι κάτω από την Ιστορία «δεν υπάρχει οριστική (σ.σ. διαχωριστική) γραμμή».
«Εμείς, οι Γερμανοί, έχουμε σε αυτό το ζήτημα μία ιδιαίτερη ευθύνη να αντιμετωπίζουμε με προσοχή, ευαισθησία και επίγνωση τα όσα προκαλέσαμε την περίοδο του Εθνικοσοσιαλισμού» επισήμανε η Μέρκελ, λαμβάνοντας υπόψη και τις συζητήσεις γύρω από τα ελληνικά αιτήματα για καταβολή πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία.
«Βεβαίως είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι, για παράδειγμα, δεν έχουμε μόνο τη συζήτηση με την Ελλάδα, αλλά και με πολλές άλλες χώρες» δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας ότι θα είναι για την ίδια «μία πολύ σημαντική στιγμή» όταν θα μεταβεί στις 10 Μαΐου στη Μόσχα, όπου θα καταθέσει «από κοινού με το Ρώσο πρόεδρο στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη μνήμη των εκατομμυρίων νεκρών», για τους οποίους ευθύνεται η Γερμανία στη διάρκεια  του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
***********************************************
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ 

" Πολύ ωραία όσα  λέτε,  κυρία Μέρκελ,  σχετικά με τις "διαχωριστικές γραμμές κάτω από την Ιστορία" και τις ευθύνες που έχετε οι νεότεροι Γερμανοί για τα εγκλήματα  των προγόνων σας . Το ερώτημα είναι τι  κάνετε εσείς ως ηγέτιδα της Ευρώπης τώρα  που γράφετε την Ιστορία του μέλλοντος και τη γράφετε πάρα πολύ άσχημα για την Ελλάδα.
Μας εξοντώνετε , φράου Άνγκελα, αργά , μεθοδικά, σαδιστικά... Πειραματίζεστε  δολοφονώντας σήμερα  έναν ολόκληρο λαό , όπως έκαναν οι κατακτητές πρόγονοί σας στη μαρτυρική χώρα μας κατά την περίοδο της Ναζιστικής Κατοχής. Δε ζητάμε να δείξετε  ευαισθησία , αλλά να μας αφήσετε ήσυχους. Αρκετά έχουμε υποστεί από τους φανατικούς Γερμανούς  "παιδαγωγούς"  , που κρατώντας γάτες με εννέα ουρές μοιράζουν τιμωρίες στους απείθαρχους λαούς."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Θύμιος και η Αστέρω παίζουν στο ψυχόφραμα του ΣΥΡΙΖΑ

  Ο ΣΥΡΙΖΑ και η πανούργα Σταματίνα Θανάσης Καρτερός Η ΑΥΓΗ avgi.gr  (INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ) Και έχει πλαντάξει στο δάκρυ ...