Σάββατο, Μαΐου 23, 2015

Ένας δουλόφρων τροϊκανός εσωτερικού



«Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας»!

Ο O κ. Λοβέρδος πλειοδοτεί έναντι των εταίρων μας στο διαγωνισμό της μισαλλοδοξίας | 

Ο φανατισμός θολώνει τη σκέψη και η λογική του ρεβανσισμού παρασύρει σε ακρότητες ακόμη και τους ευφυείς (κορυφαίο παράδειγμα ο Θ. Πάγκαλος). Φαίνεται ότι ο πρώην αντιπρόεδρος δημιουργεί σχολή.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, ένας καλός πανεπιστημιακός και ένας έμπειρος πολιτικός. Έχει χρηματίσει υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις, ήταν μαζί με τον Άδωνη Γεωργιάδη οι πιο πειθαρχημένοι στην τρόικα υπουργοί (επαίρονταν αμφότεροι γι αυτό), ήταν αρχηγός ενός βραχύβιου κόμματος (λυπάμαι, αλλά δεν θυμάμαι τον τίτλο του) και διεκδικεί το παγκόσμιο ρεκόρ από το Δημήτρη Αβραμόπουλο στο άθλημα «φτιάχνω κόμμα, το διαλύω χωρίς να δοκιμαστώ σε εκλογές και επιστρέφω με την ουρά στα σκέλια» και βεβαίως δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Λοβέρδος με αφορμή τη φημολογία ότι ο Βαρουφάκης ηχογράφησε μυστικά τη σύναξη των υπουργών Οικονομικών στη Ρίγα έκανε την εξής εμετική, κατά τη γνώμη μου, δήλωση στην «Μπίλντ» (κρατώ μια επιφύλαξη μήπως η γνωστή και ...έγκυρη γερμανική εφημερίδα έχει κάνει καμιά λαθροχειρία, απ' αυτές που συνηθίζει): «Δεν είναι μόνο θέμα ηθικής, είναι και μια βάρβαρη και παράνομη ενέργεια. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ο Γ. Βαρουφάκης θέλει να είναι παρών στις διαπραγματεύσεις, με τους Ευρωπαίους εταίρους. Αυτό είναι πλέον αδύνατο». Πρώτο φάουλ: Ο κ. Λοβέρδος υιοθετεί χωρίς καμία επιφύλαξη ό, τι κυκλοφορεί αναπόδεικτο στα διάφορα μέσα ενημέρωσης και αρνείται να δεχτεί ως σοβαρή τη διάψευση Βαρουφάκη για το επίμαχο ζήτημα. Δεύτερο φάουλ: Ο κ. Λοβέρδος πλειοδοτεί έναντι των εταίρων μας στο διαγωνισμό της μισαλλοδοξίας. Ουδείς εξ αυτών έχει δηλώσει δημοσίως (το τι λένε στο παρασκήνιο έχει την αξία του, ωστόσο δεν συγκροτεί επίσημη θέση) ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι persona non grata. Συγνώμη, αλλά τέτοιου τύπου συμπεριφορές μου θυμίζουν το διαβόητο «στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...