Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015

Ο Καθρέφτης (Bild) που κοπρίζει

World's Ugliest Dog contest 2014: Top 10 photosΓερμανοκοπρόσκυλα

Δημήτρης Δανίκας 01/05/2015

Πώς έλεγαν οι πρόγονοί μας τους δοσίλογους; Γερμανοτσολιάδες! Πώς αξίζει να χαρακτηρίζουμε τους λεχρίτες της γερμανικής Bild; Γερμανοκοπρόσκυλα!

Γιατί τα πήρα στο κρανίο μ'εκείνο το δημοσίευμα για την πέννα του Αλέξη Τσίπρα της Montblanc! Που οι λεχρίτες της κατά τα άλλα «έγκυρης» εφημερίδας την κοστολόγησαν από 290 μέχρι 7.000 euros!

Γιατί τα πήρα με την καραβλάχικη κουτο


πονηριά τους. Να κοστολογούν την πέννα από το ελάχιστο 290 μέχρι το πολυτελέστατο των εφτά χιλιάρικων. Ο,τι πιάσουν δηλαδή. Σα να λένε ότι ας πούμε ο μισθός των πεντακοσίων είναι πάνω κάτω ίδιος με εκείνον των δέκα χιλιάδων. Ουστ ρε!

Γιατί αποδείχθηκε περιτράνως (μια ακόμα φορά) ότι ο λαϊκισμός-και μάλιστα των επικών διαστάσεων-συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Και όχι μόνο στις ελληνικές!

Γιατί ο ανθελληνισμός τους δεν έχει όρια. Δεν έχει φραγμό. Με την πέννα του Τσίπρα, ξεπέρασε κάθε ταβάνι. Σε σημείο εξευτελισμού. Και πέρα απ' αυτό. Τόσο για την εφημερίδα που φιλοξένησε αυτή την τάχα μου μεγάλη αποκάλυψη, μέχρι φυσικά και εκείνον που το έγραψε!

Γιατί με τέτοια κοπροδημοσιεύματα και με τέτοια κατά συρροή αφόδευση πάνω από το κουφάρι της έρμης Ελλάδας, αναγκάζει τον πιο δύσπιστο, τον πιο φανατικό εχθρό του σημερινού Ελληνα πρωθυπουργού, να τον βλέπει με συμπάθεια!

Και γιατί η γερμανική κοπροεφημερίδα έχει τρεις στόχους.

Ο πρώτος να μετατρέψει τον Τσίπρα σε μίασμα και σε μύξα. Σα να λέει ότι αφού η χώρα χρωστάει ένα σκασμό λεφτά, τότε κι εκείνος πρέπει να κυκλοφορεί με σαγιονάρες μπετατζήδων και να φοράει τρύπια σώβρακα!

Ο δεύτερος να απομυθοποιήσει τον Τσίπρα. Σα να λέει, τι αριστερός και καθαρός; Κουραφέξαλα. Κι αυτός είναι διαπλεκόμενος και διεφθαρμένος. Τα παίρνει κανονικά. Και ο τρίτος να επιβεβαιώσει την μυθολογία που σέρνεται ανάμεσα στους Γερμανούς (κυρίως σ' αυτούς) ότι οι τάχα μου φτωχοί Ελληνες είναι ματσωμένοι. Επομένως μην τους πιστεύετε. Επομένως να τους γδάρετε. Επομένως να τους κρεμάσετε!

Επειδή λοιπόν εκείνοι λειτουργούν με αποκλειστικό κριτήριο τον υπέρμετρο, αχόρταγο και ασύδοτο λαϊκισμό, το ίδιο κάνω κι εγώ. Kill me; Kill you!

Κοίτα ποιοι μιλάνε! Οι επίγονοι των Ες Ες. Τα εγγόνια του Αδόλφου. Που ρήμαξαν τον κόσμο. Που εξολόθρευσαν χιλιάδες αθώους Ελληνες. Που δολοφόνησαν εν ψυχρώ χιλιάδες γέρους, γυναίκες και παιδιά. Που κατέκαψαν πόλεις και χωριά. Που έκαναν πλιάτσικο στις περιουσίες των προγόνων μας. Που λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία. Που ακόμα και τα κορδόνια των ρακένδυτων Ελλήνων βούτηξαν. Και όλα αυτά χωρίς να πληρώσουν μία. Και on top οι δικές τους πολυεθνικές, κυρίως η Siemens αποκαλύφθηκε με δικαστική βούλα και υπογραφή ότι υπήρξε η πρωταγωνίστρια διαπλοκής και διαφθοράς!

Με τέτοια δημοσιεύματα η λογική υποχωρεί. Τα επιχειρήματα σιωπούν. Το μίσος φουντώνει. Η οργή μεγαλώνει. Με τέτοια δημοσιεύματα ένα σου 'ρχεται να πεις. Αϊ σιχτίρ απ' εδώ. Ο κιτρινισμός σου αφοδευτήριο κανονικό!

********************************
 Δοξάστε την ! Είναι η Λιάνα Σπυροπουλου, η δεινή ρεπόρτερ της κοπροφυλλάδας στην Ελλάδα. 
Ο στυλός του Τσίπρα και η " χαλαρή καταφυγή" του Βαρουφάκη στην Αίγινα , ενώ καιγόταν το πελεκούδι στου Μαξίμου είναι δύο πρόσφατες μεγάλες "επιτυχίες" της . Με τέτοιους ρεπόρτερ
πώς να μην θεωρείται η Μπιλντ η ναυαρχίδα του εμετικού  κιτρινισμού στην Ευρώπη; 

Liana Spyropoulou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νίκος Φίλης: «Αισιοδοξώ ότι η Νέα Αριστερά θα είναι η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών»

  Nίκος Φίλης: «Θα καλύψουμε το τεράστιο κενό ανάμεσα στον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ και το αναλλοίωτο ΚΚΕ» Γιάννης Κιμπουρόπουλος   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙ...