Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2015

Μπορεί να τα ΄κανε θάλασσα μπροστά στην Κρίση, αλλά οι απόψεις του για Καραμανλή και Σαμαρά απόλυτα ορθές

Διαβάστε Γ. Παπανδρέου: Ο Καραμανλής έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ. «Φέρτε τον εδώ μπροστά μου να μιλήσει»

 «Ο κ. Καραμανλής είχε πει ότι το έλλειμμα είναι 6%. Ο κ. Προβόπουλος όταν τον είδα μου είπε ότι μπορεί να φτάσει το 10%. Τελικά έφτασε το 16%». Χαρακτήρισε τα στατιστικά που έδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή στην ΕΕ «πειραγμένα». «Κανένας εισαγγελέας δεν εγκάλεσε την κυβέρνηση για το «πείραγμα» των στατιστικών της ΕΛΣΤΑΤ. Μιλάμε για ένα πόρισμα που πήγε στο αρχείο, απλώς το άνοιξαν για δεύτερη και τρίτη φορά χωρίς να βγει τίποτα». Αναφέρθηκε μάλιστα σε Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ανέφερε ότι υπήρχε φόβος που αφορούσε την αφερεγγυότητα των δημοσιονομικών της Ελλάδας. «Δεν θα απολογούμαι για τις πράξεις του κ. Καραμανλή» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και επέρριψε ευθύνες και στον Μανουέλ Μπαρόζο.

Κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή ότι γνώριζε αλλά έκρυβε τα πραγματικά στοιχεία και σε επίμονες ερωτήσεις απάντησε φέρτε εδώ τον κ. Καραμανλή να τα συζητήσουμε οι δυό μας. Τον κατηγόρησε επίσης ότι ενώ έφερε το 2005 το ΔΝΤ και ζήτησε τεχνική βοήθεια για τη φορολογία, δεν έκανε τίποτα, ενώ επί έξι, σχεδόν, χρόνια που ήταν πρωθυπουργός δεν πήρε κανένα μέτρο για να μη φθάσουμε στην κρίση και το μνημόνιο. Αν ο κ. Καραμανλής είχε πάρει μέτρα δύο χρόνια πριν το 2009, πρόσθεσε, δεν θα φτάναμε στο μνημόνιο. Αλλά, αντί να πάρει μέτρα, ανέφερε επίσης, ο κ. Καραμανλής διόγκωνε το χρέος και το έλλειμμα και όταν μίλησε, αργά το 2009, για μέτρα, πάλι δεν πρότεινε τίποτα συγκεκριμένο και συνέχισε τη σπατάλη και τις προσλήψεις.
Ευθύνες και στην Κομισιόν για την ελληνική οικονομία

Αποτέλεσμα εικόνας για Μανουέλ Μπαρόζο
Μεγάλες ευθύνες για την κρίση στην Ελλάδα επέρριψε ο κ. Παπανδρέου και στην Κομισιόν και ιδιαίτερα στον Μανουέλ Μπαρόζο, τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν έκανε τίποτα για να ελέγξει τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας επί κυβερνήσεων Καραμανλή. Και περιέγραψε ένα μάλλον θερμό επεισόδιο που είχε με τον Πρόεδρο της Κομισιόν σε μια Σύνοδο, τον Φεβρουάριο του 2010 όταν ο κ. Μπαρόζο του ζήτησε εξηγήσεις γι τα στοιχεία της οικονομίας και του ζήτησε να πάρει σκληρά μέτρα. Ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας στον κ. Μπαρόζο, σ΄ εκείνη τη Σύνοδο, όπως ανέφερε, επέκρινε έντονα τον Πρόεδρο της Κομισιόν ζητώντας του εξηγήσεις για το γεγονός ότι ο ίδιος δεν έκανε τίποτα επί πέντε χρόνια με τον κ. Καραμανλή και ζητά από τον νεοεκλεγέντα Έλληνα πρωθυπουργό να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
Ακόμη, για να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση Καρμανλή χρησιμοποίησε τη λέξη «εμπρηστές», οι οποίοι, όπως τόνισε θα πρέπει να φοβούνται μια έρευνα, από Εξεταστική Επιτροπή, από την οποία δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι «πυροσβέστες», δηλαδή οι δικές του κυβερνήσεις. Όταν τέθηκε ερώτημα για ευθύνες του ΠΑΣΟΚ σε υποθέσεις σκανδάλων επί κυβερνήσεων Σημίτη, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι ο ίδιος είχε προτείνει στον κ. Καραμανλή να παραπεμφθούν όλες οι υποθέσεις σε Εξεταστικές Επιτροπές «και ας ματώσουμε τα δύο κόμματα», αλλά να καθαρίσει το πολιτικό σύστημα. Ο κ. Καραμανλής, όμως, όπως πρόσθεσε, δεν έκανε απολύτως τίποτα. Επίσης ο κ. Παπανδρέου δήλωσε υπερήφανος διότι η κυβέρνησή του ήταν η μόνη κυβέρνηση της οποίας στέλεχος δεν κατηγορήθηκε για σκάνδαλα.
Ο Σαμαράς το έπαιζε Συριζαίος
Παράλληλα δήλωσε ότι δεν θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τον κ. Σαμαρά, διότι έχει εμπειρία συνεργασία μαζί του και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έπαιξε στα ζάρια τις θυσίες του ελληνικού λαού, πήρε τα πιο σκληρά μέτρα, καθυστέρησε τα βήματα της χώρας με την εμμονή του στις εκλογές, έκανε πίσω στις μεταρρυθμίσεις και το μόνο που έκανε ήταν περικοπές και αύξηση των φόρων. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε για τον κ. Σαμαρά ότι τους τελευταίους μήνες «το έπαιξε Συριζαίος» και έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, με αποτέλεσμα η χώρα να χάσει και πάλι σε αξιοπιστία.
Για τον κ. Σαμαρά ανέφερε επίσης ότι πριν την ψήφιση του μνημονίου του είχε ζητήσει στήριξη και η απάντηση που πήρε αρχικά ήταν ότι θα έβλεπε την πιθανότητα συνεργασίας, αλλά λίγο αργότερα απέρριψε την πρόταση και μάλιστα διέγραψε βουλευτές, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, που ψήφισαν το μνημόνιο.

P

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πώς η Ρωσία με τους «Βορειοκορεάτες» αποκτά μια νέα δύναμη

  Πώς η Ρωσία με τους «Βορειοκορεάτες» αποκτά μια νέα δύναμη pelop.gr  Πελοπόννησος Newsroom ...