Πέμπτη, Ιουνίου 13, 2013

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΥΚ ΑΠΕΣΒΕΤΟ ΤΟ ΛΑΛΟΝ ΥΔΩΡ!


  • Εκδήλωση: Η συνομιλία λογοτεχνικών κειμένων με τα έργα τέχνης (18/6/13)

    H Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων σας καλεί να WATER PICTURESπαρευρεθείτε στη φιλολογική εκδήλωση με θέμα «Η συνομιλία λογοτεχνικών κειμένων με τα έργα τέχνης», η οποία θα πραγματοποιηθεί, την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 και ώρα 18.45 μ.μ. στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2, Μετρό Πλατείας Συντάγματος).
  • 33ο Συμπόσιο Ποίησης: Ποίηση και Αλογία (5-7/7/13)

    Το 33ο Συμπόσιο Ποίησης με τίτλο "Ποίηση και Αλογία" θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 5-7 Ιουλίου 2013, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Συμπόσιο αφιερώνεται στη μνήμη της Λύντιας Στεφάνου.
  • 1ο Διεθνές Συνέδριο: ... για να ξαναφανταστούμε το σχολείο (28-29/6/2013)

    Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα με εξαιρετικούς κεντρικούς ομιλητές που ειδικεύονται στο χώρο της εκπαίδευσης. Στόχος είναι να αναλογιστούμε το ρόλο των σχολείων στον 21ο αιώνα και να διερευνήσουμε νέες ιδέες για αλλαγή με γνώμονες τη συλλογική ευθύνη και την καινοτομία.
  • 2ος Κύκλος Βιωματικών Εργαστηρίων: Από την ανάγνωση στη δημιουργική γραφή και έκφραση (15-16/6/13)

    Η επιμορφωτική δράση της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση συνεχίζεται για έκτη χρονιά με τη διημερίδα «Από την ανάγνωση στη δημιουργική γραφή και έκφραση» και τον 2ο Κύκλο Βιωματικών Εργαστηρίων (Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, 15-16 Ιουνίου 2013). Η συνάντηση διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, Σχολικών Συμβούλων Φιλολόγων Πειραιά και του Γραφείου Πολιτιστικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.
  • Πανελλήνιο Συνέδριο: Ο Κριτικός Γραμματισμός στη σχολική πράξη (1-3/11/13)

    Το Εργαστήριο Γλώσσας και Προγραμμάτων Γλωσσικής Διδασκαλίας, Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα), το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη), και το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου, σε συνεργασία με τους τοπικούς εκπαιδευτικούς-επιστημονικούς φορείς ανακοινώνουν τη συνδιοργάνωση του Συνεδρίου: Ο Κριτικός Γραμματισμός στη σχολική πράξη, το οποίο θα διεξαχθεί στη Δράμα από 1 έως 3 Νοεμβρίου 2013.
  • 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας: Το κακό. Ερμηνευτικές και διεπιστημονικές προσεγγίσεις (14-15/6/13)

    Το περιοδικό "Φιλοσοφείν. Πολιτικά Ανθρωπολογικά", το Εργαστήριο Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, διοργανώνουν το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας με τίτλο "Το κακό. Ερμηνευτικές και διεπιστημονικές προσεγγίσεις" στις 14-15 Ιουνίου 2013 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Αίθουσα Συνεδρίων, 1ος όροφος).

Αυτή την εβδομάδα

  Animated Gif on Giphy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...