Σάββατο, Νοεμβρίου 11, 2006

Οι Φώσκολοι της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης


- Κ. Τσοτσοπλίδης (Γ.Γ. Κοινωνικής Απασχόλησης):
"Έστω, κ. Υπουργέ, ότι κάποιος μισθωτός , η αδελφή του κυρίου Γεροντάκου ας πούμε , για παράδειγμα, μπορεί να βγει στη σύνταξη,
μολονότι δεν είναι 65 ετών, και να πάρει αμέσως 1500 Ευρώ , συν 50.000 εφάπαξ. Τι κάνουμε τότε; Της ρίχνουμε ένα αντικίνητρο εξόδου από την υπηρεσία και την εμποδίζουμε να το κάνει. Παράλληλα της πετάμε ως δόλωμα την "ενεργό σύνταξη", όπερ σημαίνει 700 στο χέρι από το ταμείο συντάξεων και άλλα τόσα από τον εργοδότη, για πέντε ολόκληρα χρονάκια εργασίας.Καθυστερούμε λοιπόν την καταβολή ολόκληρης σύνταξης και του εφάπαξ, πληρώνουμε μόνο το μισό μισθό εμείς και το άλλο μισό το ταμείο της, εμποδίζουμε την πρόσληψη νέων εργαζομένων με πλήρεις αποδοχές ή τους παίρνουμε με το σταγονόμετρο για εργασία μόνο part time , όπως στα πολυκαταστήματα, και..."
- Σ. Τσιτουρίδης (ειρωνικά) :
"Καλά όσα λες, αλλά κάποτε θα έρθει η ώρα της ολόκληρης σύνταξης και τότε η κυρία θα ...περάσει απ' το ταμείο."
-Τσοτσοπ.:" Χα, χα, χα! Πολύ καλό!"
-Τσιτουρ. (ενοχλημένος): ¨Γιατί γελάς, Γραμματέα;"
-Τσοτσοπ.:"Μα, κύριε Υπουργέ, πιστεύετε ότι θα έρθει ποτέ εκείνη η ώρα;"
Τσιτουρ. (Κοιτάζοντάς τον προκλητικά):"Τι θα την εμποδίσει, Γραμματέα;"
-Τσοτσοπ.:"Η αναπροσαρμογή προς τα άνω των ορίων ηλικίας, κύριε Υπουργέ! Μόλις πλησιάσει η αδελφή του Γεροντάκου στα 65 , θα της ρίξουμε τρία χρόνια επιπλέον! Όταν κοντεύει να φτάσει στα 68, θα τις προσθέσουμε άλλα τρία, και ούτω καθεξής..."
-Τσιτουρ. (προβληματισμένος): "Ενδιαφέρουσα η ιδέα σου, δε λέω, αλλά πώς γλιτώνουμε την καταβολή της σύνταξης και του εφάπαξ; Δε γίνεται να δουλεύει η γριά ως τα εκατό!"
-Τσοτσοπ.:" Don't worry, boss! Εδώ θα καθαρίσουν οι Άγγλοι για μας. Θα περάσουν την 63ωρη εργασία για όλους τους εργαζομένους της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι εμείς ( με την απειλή προστίμου) θα εναρμονίσουμε το δίκαιό μας στα κοινοτικά δεδομένα. Από κει και πέρα θα έχουμε να πληρώνουμε μόνο ένα μικρό επίδομα ως εφάπαξ σε κάθε εργαζόμενο που θα αποχωρεί."
-Τσιτουρ. (αιφνιδιασμένος):" Ποιο επίδομα ;"
-Τσοτσοπ. (πονηρά): " Εννοώ το Επίδομα Κηδείας Αιωνόβιου Σαράβαλου (ΕΚΑΣ) , διότι κανείς δε θα φτάνει στη σύνταξη, με τόσες ώρες εργασίας εβδομαδιαίως."
-Τσιτουρ. (περιχαρής): "Ω Γραμματεύ , να σε ασπασθώ! Είσαι ιδιοφυία, είσαι γάτα! "
-Τσοτσοπ. (σεμνά και ταπεινά, αν και σαφώς ικανοποιημένος): "Μετά από σας, κύριε Υπουργέ, μετά από σας!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...