Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2006

Μια ιστορία τρόμου σε δύο χρόνους...



(αφήγηση σε ιστορικό ενεστώτα)

Μεσάνυχτα και κάτι. Κάπου στην Λαμογία . Ένας φτωχός και μόνος blogger σκυμμένος μπροστά σην οθόνη του υπολογιστή του γράφει...
Τον απασχολούν τα κακώς κείμενα της χώρα του, που αποκαλείται από τους σοφούς όλου του κόσμου Μagna Lamogiana, λόγω της απίστευτης οπισθοδρομικής συντήρησης αλλά και της ιλιγγιώδους διαφθοράς που βασιλεύουν σ' αυτήν.

Ο αφελής όμως blogger μας λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Δεν ξέρει ότι τον παρακολουθεί ένα αόρατο μάτι. Είναι το μάτι της πανίσχυρης Υπηρεσίας Διώξεως Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αυτής δηλαδή που συλλαμβάνει τους κακοποιούς του διαδικτύου, όπως τους παιδεραστές , τους μαστρωπούς , τους τρομοκράτες κλπ. κλπ.


Τι όμως έχει συμβεί; Γιατί η πανίσχυρη Υπηρεσία παρακολουθεί το φτωχό και μόνο blogger της ιστορίας μας; Το πράγμα είναι απλό: τους έχει πάρει στο τηλέφωνο ένα δημόσιο πρόσωπο, κάποιος Λαμογιανός εκδότης βιβλίων ύψιστης Λαμογιανής λατρείας. Ο εκδότης είναι εξωφρενών με την καυστική σάτιρα που ασκεί προς το πρόσωπό του ο blogger μας. Απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία του, διότι στο πρόσωπό του θίγονται τα ιερά και τα όσια της φυλής του. Ο μόνος που έχει δικαίωμα , λέει, να τον σατιρίσει είναι ο Αριστοφάνης, τον οποίον σημειωτέον λατρεύει, αλλά αυτός έχει πεθάνει. Γι' αυτό δεν επιτρέπει σε κανένα μετά Αριστοφάνη να κάνει καυστικά σχόλια για την αφεντομουτσουνάρα του και απαιτεί την άμεση και παραδειγματική τιμωρία του blogger μας.

Μες στης νυχτιάς τη σιγαλιά κι ενώ έχει σωπάσει και το τελευταίο αηδόνι, σηκώνει το κουρασμένο βλέμμα του από την οθόνη και κοιτάζει προς την μπαλκονόπορτα . Ξαφνικά κοκκαλώνει. Ένα ρίγος διαπερνά το σώμα του κι ύστερα ένα κύμα απροσδιόριστου φόβου τον καταλαμβάνει. Η μπαλκονόπορτα είναι ανοιχτή! Κι όμως την είχε κλείσει καλά πριν να καθίσει στο γραφείο..."Είναι κανείς εδώ;" λέει με σβησμένη φωνή.

(αφήγηση σε αόριστο)

Δεν μπόρεσε να αποσώσει τα λόγια του. Δυο χέρια τον έπιασαν σφιχτά απ' το λαιμό. "Γιε σκύλας, ήρθε η ώρα σου!" άκουσε μια απαίσια βραχνή φωνή λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του . "Τόλμησες να τα βάλεις με τον Βαλακόπουλο; Θα πεθάνεις!".

Όταν άνοιξε τα μάτια του, είδε από πάνω του έναν τύπο να τον κοιτά παράξενα και να κραδαίνει ένα χαρτί. "Συλλαμβάνεσαι..." του είπε με ένα στυφό χαμόγελο "... για προσβολή δημοσίου προσώπου!" "Μα είμαι ένας ελεύθερος Blogger , που ζει και γράφει σε μία ελεύθερη χώρα!Γιατί να συλληφθώ; Δεν είμαι Κινέζος ή Ιρανός!" απάντησε κάτωχρος ο blogger μας." Ποιος σου είπε ότι μπορείς να γράφεις ελεύθερα; Ελεύθεροι είναι όσοι παρακολουθούν και ελέγχουν τις ιδέες , τα φρονήματα και τη ζωή σου! Εσύ ανήκεις στα άτομα με ελεγχόμενη ελευθερία. Αυτό σημαίνει ότι έχεις δικαίωμα να ελέγχεις τους αποκάτω σου κι όχι τους αποπάνω σου. Ανάμεσα στους αποπάνω σου , εκτός από την Κυβέρνηση, τη Δικαιοσύνη και την Εκκλησία, ανήκουν και όσοι στηρίζουν τα ιερά και τα όσια της φυλής μας, δίνουνε μάχες για να μην περάσουν οι βάρβαροι το κατώφλι μας, κρατούνε τα αίμα μας αμόλυντο από προσμίξεις, έχουνε στο DNA τους γνήσια γονίδια αρχαίων Λαμογιανών. Ένας απ' αυτούς είναι κι ο κύριος Βαλακόπουλος, εκλεκτός ευπατρίδης και γνήσιον τέκνον της ένδοξης χώρας μας.Πάσα λοιδορία μέσω του Διαδικτύου κατά του κυρίου Βαλακόπουλου στρέφεται ευθέως κατά των δημοκρατικών μας θεσμών και εμπίπτει στις διατάξεις του οργανωμένου ηλεκτρονικού εγκλήματος. Έλα σήκω τώρα και δώσε μου τα χέρια σου, για να πάμε στο Τμήμα."

ρίς λόγια!Χωρίς λόγια!Χωρίς λόγια!Χωρίς Λόγια!Χωρίς λόγια!Χωρίς Λό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Take My Life/Η ζωή μου είναι στα χέρια σου (1947): μια καλογυρισμένη αγγλική ταινία νουάρ

Ένας άντρας που κατηγορείται άδικα για τη δολοφονία μιας πρώην φίλης πρέπει να βασιστεί στη σύζυγό του για να κάνει το ντετέκτιβ και να βρει...