Σάββατο, Οκτωβρίου 28, 2006

Υπέρ αδυνάτων...

Αυξάνεται το κύμα συμπαράστασης στον αγώνα που κάνουν τα βοοειδή για περιορισμό της κατανάλωσης του κρέατός τους , που έχει πάρει ασύλληπτες διαστάσεις σε όλο τον κόσμο.
Προσωπικότητες της δημόσιας ζωής αποδύονται σε ένα τιτάνιο αγώνα αλλαγής των διατροφικών μας συνηθειών.
Ο μετρ ιστοριών τρόμου Στέφεν Κινγκ δήλωσε ότι του προξενεί φρίκη η σκέψη της μαζικής εξόντωσης αθώων πλασμάτων, ενώ ο σκηνοθέτης Γούντι Άλεν προτείνει στους Άραβες και τους Εβραίους να κάνουν ένα βήμα διατροφικής (άρα και θρησκευτικής ) αυτοϋπέρβασης βάζοντας στο πιάτο τους και το "ρυπαρό" γουρούνι. Ο μέγας κοινωνιολόγος-γλωσσολόγος Νοάμ Τσόμσκι προχωρά ακόμα περισσότερο, λέγοντας ότι ο αποκλεισμός του γουρουνιού από τη διατροφή δισεκατομμυρίων ανθρώπων είναι διπλά ρατσιστικός , διότι , η (καταδικαστέα οπωσδήποτε) απέχθεια προς τους χοίρους ισοδυναμεί με τη μαζική εξόντωση των βοοειδών. Κατ' αυτόν , ένα πρώτο καλό βήμα θα ήταν η κατάργηση από το λεξιλόγιό μας φράσεων όπως " Άντε , ρε βόδι! Φύγε από μπροστά μου , μωρή αγελάδα!"κλπ.
Η βασίλισσα επίσης της κουζίνας γιαγιά Αλεξία Άδου κυκλοφόρησε το βιβλίο της "Για μια εναλλακτική διατροφή" , όπου προτείνει διάφορα πιάτα με κρέατα άλλων ζώων αντί του μοσχαρίσιου, όπως " Ροσμπίφ από κρέας πολικής αρκούδας", " Γιουβαρλάκια με κιμά περιστεριού", ενώ ο διαμόνιος γευσιγνώστης Λάκης Μάμας είναι πιο ριζοσπαστικός, αντικαθιστώντας την παραδοσιακή μοσχαροκεφαλή με γαϊδουρινή.
Η πιο συγκινητική όμως πρωτοβουλία προέρχεται από τη αυτοκράτειρα της Pop Μαντόνα, που υιοθέτησε ένα δαμαλάκι από την Γκάνα, παρά τις διαμαρτυρίες της Greenpeace , η οποία κατήγγειλε τη συμπαθέστατη καλλιτέχνιδα για βίαιο ξερίζωμα του δαμαλακίου από το φυσικό του περιβάλλον. Τέλος, το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα κλονισμού των διατροφικών μας στερεοτύπων είναι η πρόσφατη εγκύκλιος του Πάπα, που συνιστά στους πιστούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να αποφεύγουν να σφάζουν τον μόσχον τον σιτευτόν κάθε φορά που θα επιστρέφει στο σπίτι τους κάποιο απ' τα ανεπρόκοπα παιδιά τους. "Υπάρχουν και άλλα κρέατα!" λέει ο ρηξικέλευθος Πάπας " Γιατί να πληρώνουν την σπασμένη πάντα τα αθώα αυτά χαϊβάνια; Γιατί να μην τρώτε , για παράδειγμα, ψάρια; Τρώγοντας ψάρι, βάζετε μέσα σας τον ίδιο το Χριστό! Ο Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. πρέπει να είναι το Αλφα και το Ωμέγα της διατροφής του καλού χριστιανού. Και μην ξεχνάτε ότι οι επιστήμονες συνιστούν να καταναλώνετε ψάρια που περιέχουν 3Ω, όπως σαρδέλες, τόνους κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...