Πέμπτη, Οκτωβρίου 26, 2006

Από τη συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία

Costacius
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
για να σταματήσει μια και καλή η παραπληροφόρηση των καναλιών ,
θα σας εξηγήσω εγώ τα σχετικά με τη συνάντησή μου
με τα Προεδρεία των Δασκάλων και των Καθηγητών.
Κατ' αρχήν τους δέχτηκα στο οβάλ γραφείο μου και όχι στο τετράγωνο.
Μετά τους κέρασα καφέ και κουλουράκια
και όχι εκμέκ κανταΐφ από του Χατζή.
Στη συνέχεια, επειδή τους είδα λίγο σφιγμένους,
τους έβαλα να ακούσουν δέκα λεπτά από το "Μέγα Αλέξανδρο" του κολλητού μου Σπανουδάκη. Όσα λέγονται περί The Wall των Pink Floyd είναι κακόβουλα και παντελώς ανυπόστατα.
Μετά , για να σπάσω ακόμη περισσότερο τον πάγο, τους είπα το ανέκδοτο με τον απατημένο σύζυγο, που κάθε φορά που τον κεράτωνε η γυναίκα του τον έπιανε ένα τικ και τσινούσε. Ε, κεράτωμα αυτή , τσίνισμα αυτός , στο τέλος τον βγάλανε Κερατσίνη, εξ ού και η ονομασία του γραφικού Δήμου, όπου βγάλαμε και Δήμαρχο την περασμένη Κυριακή.
Τέλος , πήρα το λόγο από τον εαυτό μου και τους είπα επί λέξει τα εξής:
"Ρεζίληδες εκπαιδευτικοί των δύο ταπεινών βαθμίδων, κοιτάξτε με ευθέως στα μάτια και αναλογιστείτε αυτά που θα σας πω. Οι εργαζόμενοι της Magna Lamogiana είναι επτά εκατομμύρια.
Εάν σας δώσω 10% αύξηση πάνω στο βασικό σας μισθό, τότε τους επιβαρύνω με είκοσι Ευρώ μηνιαίως, διότι από αυτούς θα πάρω το εικοσάρικο κι όχι από τον Τραμπάκουλα του φίλου μου Χάρρυ Κλυν. Αυτό σημαίνει ότι στερώ από κάθε Λαμογιανό μία αστακομακαρονάδα μηνιαίως σε ένα εστιατόριο καθωσπρέπει.
Μίας όμως αύξησης δοθείσης, μύριες έπονται, διότι θα ξεσηκωθούν μετά από σας, ρε φαταούληδες, οι λοιποί εργαζόμενοι, του ΟΤΕ , της ΔΕΗ κλπ. κλπ.
Αυτό πρακτικά θα οδηγήσει σε μαρασμό την εθνική μας οικονομία, καθότι
θα παίρνουμε από τους πολλούς τους αστακούς και τα μακαρόνια τους, για να τα τρώνε οι λίγοι.
Για να γίνω πιο σαφής: Είκοσι Ευρώ σε σας , πάει μια αστακομακαρονάδα από κάθε Λαμογιανό, δέκα Ευρώ στον ΟΤΕτζή , χάνουν οι υπόλοιποι από μία χοιρινή μπριζόλα έκαστος, και ούτω καθεξής.
Αν πάμε όμως έτσι, ποια θα είναι η κατάληξη; Θα σας την πω εγώ: Θα κλείσουν όλα τα φαγάδικα! Θα πεταχτούνε στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι! Θα πεινασουν οι οικογένειές τους! Διότι, κακά τα ψέματα, όλοι πια οι Λαμογιανοί έχουν τη συνήθεια να ντερλικώνουν, μεσημέρι βράδυ, έξω από τα σπίτια τους. Να προσθέσω επίσης το κακό που θα εύρει τα ασφαλιστικά μας ταμεία, αφού "γιοκ εργαζόμενοι , γιοκ παρά"; Όχι δε θα το προσθέσω. Το πρώτο σας φθάνει.
Α, τώρα θυμήθηκα και κάτι άλλο: Θα καταρρεύσει και το Εθνικό Σύστημα Υγείας ! Γιατί , αν δεν τρώνε καλά οι Λαμογιανοί, ποιοι θα τρέχουν μετά για αναλύσεις στα μικροβιολογικά εργαστήρια; Η Θάνου και ο Κεντέρης ; Πάνε λοιπόν κατά Διαόλου και οι συμπαθείς τάξεις των μικροβιολόγων, των ιατρών, των..., των...
Τους τα έλεγα αυτά , κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κοιτώντας τους συνεχώς στα μάτια, παραλύοντας δηλαδή με το μαγνητίζον βλέμμα μου κάθε προσπάθεια αντίδρασης του λογικού τους συστήματος. Σε μια στιγμή διέκρινα στο βάθος των κορών τους να τρεμοπαίζει ένα δάκρυ, σημάδι ενοχής για το κακό που θα προξενούσαν με την ανέντιμη στάση τους στους υπόλοιπους εργαζόμενους . Ύστερα , ύστερα, ένα... ρίγος κατέλαβε όλο το σώμα τους, αφροί άρχισαν να βγαίνουν από τα στόματά τους και έπεσαν κάτω σαν σεληνιασμένοι. Από τα ασυνάρτητα λόγια τους ξεχώρισα μερικές φράσεις,όπως "Μάνα μου, πόσο ντρέπομαι για το κακό που κάνω!", "Όχι, δε θα καταρρεύσω εγώ την εθνική οικονομία!" και άλλες παρόμοιου ηθικού βάρους.
Για να μη σας κουράζω άλλο, τους βγάλαμε σηκωτούς απ' το οβάλ γραφείο και τους στείλαμε γραμμή στο Χριστόδουλο , για να τους βγάλει το δαιμόνιο της απεργίας και να τους αποδώσει κεκαθαρμένους στην κοινωνία .
Ύστερα πήγα με τη Nastasia και τα παιδιά να φάμε στου Μπαϊρακτάρη παϊδάκια αρνίσια κι όχι μπριζόλα αλά κρεμ περιχυμένη με ιδρώτα εκπαιδευτικού, όπως διαδίδουν οι αντίπαλοί μου.
Αυτή είναι η cool αλήθεια και μάρτυρές μου έχω τη Μαριέττα του Υπουργείου Αφασικής Παιδείας και τον Εκπρόσωπο Προπαγάνδας Θοδωρή Κοκκινόπουλο- Ψεματούλη. Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω! Άντε γεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)