Τρίτη, Αυγούστου 28, 2018

Χουντική πρόβα τζενεράλε στη Θεσσαλονίκη με στόχο την κατάλυση της Δημοκρατίας

Η αφίσα του συλλαλητηρίου

Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό με στόχο την κατάλυση των θεσμών!

Συντάκτης:  Γιώργος Πετρόπουλος

Σχέδιο ανωμαλίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Την κατάλυση κάθε έννοιας κράτους και δημοκρατίας επιδιώκουν να επιβάλουν στη συμπρωτεύουσα, στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, ακροδεξιές, εθνικιστικές, παραθρησκευτικές, ακόμα και φασιστικού τύπου οργανώσεις, που το τελευταίο διάστημα, με διάφορα προσωπεία, δραστηριοποιούνται γύρω από το Μακεδονικό.
Υπό την ομπρέλα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, φανερές και κρυφές οργανώσεις αυτού του είδους έχουν ανακοινώσει για το μεθεπόμενο Σάββατο, 8 του μηνός, συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό, όπως λένε σε σχετική ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να απαγορεύσουν «στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον Πάνο Καμμένο και όλη την ενδοτική κυβέρνησή τους που τεμαχίζει την Ελλάδα και την Μακεδονία, να προσβάλλουν με την παρουσία τους την Μακεδονία».
Και προσθέτουν: «Ο Ελληνικός λαός θα δείξει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Εξωτερικών Νικόλας Κοτζιάς, ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος, το σύνολο του Υπουργικού Συμβουλίου και όσοι πολιτικοί στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στην Θεσσαλονίκη και στην Μακεδονία, καθώς με αυτήν ολοκλήρωσαν το ιστορικό έγκλημα που οδηγεί στο διαμελισμό της χώρας και είναι εναντίον του Ελληνικού λαού».
Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για κίνδυνο να εξαφανιστούμε «ως Μακεδόνες και ως Ελληνες», ενώ η Συμφωνία των Πρεσπών θεωρείται ολοκλήρωση ενός ιστορικού εγκλήματος «που οδηγεί στο διαμελισμό της χώρας και είναι εναντίον του Ελληνικού λαού.
Αυτό το έργο εγκαινίασαν οι προκάτοχοί τους (σ.σ. της κυβέρνησης) από το 2009 μέσω των Μνημονίων και συμβάλλει με την σιωπηλή του συγκατάθεση και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος». Μόνο που οι αντιμνημονιακές κορόνες μέσα σε αυτό το εθνικιστικό - ακροδεξιό πνεύμα δεν είναι τίποτε περισσότερο από πολιτικός λόγος της Χρυσής Αυγής.

Ολόκληρο το σχέδιο

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η στοχοποίηση του πρωθυπουργού, ολόκληρης της κυβέρνησης, των κομμάτων και των πολιτικών που αποδέχονται τη Συμφωνία των Πρεσπών, ακόμη και του Προέδρου της Δημοκρατίας και η προσπάθεια απαγόρευσής τους να επισκεφθούν και να κινηθούν σε μέρος της επικρατείας -και δη στη Θεσσαλονίκη- την ημέρα των εγκαινίων της κορυφαίας Διεθνούς Εκθεσης της χώρας, αν μη τι άλλο συνιστά ανωμαλία, κάλεσμα σε παρακρατική εκτροπή, σε κατάλυση των θεσμών, του Συντάγματος και των νόμων, σε κατάργηση της δημοκρατίας. Ηδη στη Θεσσαλονίκη έχουν τοιχοκολληθεί αφίσες, οι οποίες αναρτώνται στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με φωτογραφία του πρωθυπουργού και την επιγραφή «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ».
Βασισμένη σε πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες, η «Εφ.Συν.» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ολόκληρο το σχέδιο των οργανωτών της εν λόγω εκτροπής, που στήνεται μεθοδικά για να εκτελεστεί το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικότερα, οι διοργανωτές έχουν αποφασίσει και έχουν γνωστοποιήσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, με κεντρικό σύνθημα «Μακεδονία δεν παραδίδω», για το Σάββατο 8/9/2018 και ώρα 19.00, με προσυγκέντρωση στο λιμάνι και πορεία έως το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Την ίδια στιγμή, έχει προγραμματιστεί και συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Από ανάρτηση στο Facebook, στις σελίδες των διοργανωτών
Για να πετύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, επιδιώκουν να αποσπάσουν τη σύμφωνη γνώμη ή έστω την ανοχή της Εκκλησίας και για τον λόγο αυτόν επιχειρούν να βάλουν μπροστά ως βιτρίνα «Χριστιανικά Σωματεία» και πιστούς.
Υπολογίζοντας, όμως, ότι εκείνη την ημέρα θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία στη Θεσσαλονίκη, που θα εμποδίζει την πρόσβαση στο Βελλίδειο, σχεδιάζεται στην κεφαλή της πορείας να βρίσκονται ιερωμένοι και η εικόνα του Αγίου Δημητρίου, προκειμένου οι αστυνομικοί -λόγω θρησκευτικού φρονήματος- να μην αντιδράσουν και να ανοίξουν τον δρόμο στη διαδήλωση ώστε αυτή να φτάσει στο Συνεδριακό Κέντρο όπου θα γίνεται η τελετή των εγκαινίων, παρουσία του πρωθυπουργού, του υπουργικού συμβουλίου, άλλων επισήμων και εκπροσώπων του ελληνικού και διεθνούς επιχειρηματικού κόσμου.
Παράλληλα, έχει ριχτεί η ιδέα, η οποία μάλλον γίνεται αποδεκτή, εκείνη την ημέρα να υπάρχουν μαύρες σημαίες και πανό σε διάφορα μέρη και κτίρια της πόλης.
Στο συλλαλητήριο θα υπάρχουν μαυροφορεμένα άτομα, που θα τραγουδούν μοιρολόγια, ενώ καθ’ όλη την ημέρα ή κατά διαστήματα -και πάντως σίγουρα την ώρα του συλλαλητηρίου- οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα.
Στο συλλαλητήριο θα υπάρχουν επίσης -όπως έγινε και σε άλλα- άτομα με παραδοσιακές μακεδονικές στολές, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει τιμητική φρουρά ενδεδυμένη με τη στολή των μακεδονομάχων, η οποία θα περιφέρει τη «ματωμένη μακεδονική σημαία» από τα πρόσφατα επεισόδια στο Πισοδέρι Φλώρινας.
Εως τη στιγμή που ολοκληρωνόταν το ρεπορτάζ, οι πληροφορίες έλεγαν ότι έχουν δηλώσει συμμετοχή στο συλλαλητήριο είκοσι δύο ορθόδοξα χριστιανικά -παραχριστιανικά για να είμαστε απολύτως ακριβείς- σωματεία (βλ. πίνακα).
Το ερώτημα που ευθέως προκύπτει αφορά κατ' αρχάς τους μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος, καθώς η κινητοποίηση δεν γίνεται μόνο στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Γνωρίζουν οι μητροπολίτες αυτό που συμβαίνει ή όχι; Αν το γνωρίζουν, γιατί δεν αντιδρούν; Συμφωνούν; Αν δεν το γνωρίζουν, τι σκέφτονται να κάνουν από τούδε και στο εξής;
Η Εκκλησία της Ελλάδος, πάντως, και ειδικά ο αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν μια γνώση του ζητήματος -αγνοούμε την έκταση και το βάθος της γνώσης που έχουν- και σε κάθε περίπτωση θεωρούν πως είναι έξω από το χριστιανικό πνεύμα και φρόνημα, τον ρόλο, τη λειτουργία και την αποστολή της Εκκλησίας όλες αυτές οι δραστηριότητες. Πολλώ δε μάλλον οι σχεδιασμοί, που είναι καταφανώς έκνομοι.
Κι ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο αναμένεται, το επόμενο διάστημα, να υπάρξει ξεκάθαρη θέση επί του ζητήματος.

Τέλεια κάλυψη

Το πολιτικό πλαίσιο και ο θρησκευτικός μανδύας του προετοιμαζόμενου συλλαλητηρίου κάνουν φανερό, ακόμη και στους πιο αδαείς, πως αποτελεί την τέλεια κάλυψη για να δραστηριοποιηθούν και να ενεργήσουν βάσει δικών τους ανεξάρτητων σχεδίων φασιστικά και εγκληματικά στοιχεία, επιδιώκοντας, στο τέλος, να επικρατήσουν οι δικές τους επιδιώξεις.
Το γεγονός αυτό κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητικό, αν ληφθούν υπόψη τα έκτροπα που συνέβησαν στο προηγούμενο συλλαλητήριο στη συμπρωτεύουσα, αλλά και η εγκληματική επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.
Είναι κανόνας και έχει συμβεί -αν όχι σε όλες- σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις, φασιστικά και εγκληματικά στοιχεία να αξιοποιούν εκδηλώσεις ενδεδυμένες με εθνικό και θρησκευτικό περιεχόμενο, οι οποίες τους δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το συγκεντρωμένο πλήθος -σε στιγμές εντάσεων που επιδιώκονται και δημιουργούνται τεχνητά, σε στιγμές που δεν είναι δυνατή η επικράτηση ψύχραιμων σκέψεων και λογικής- και να το στρέφουν στην κατεύθυνση και στους σκοπούς που επιδιώκουν.
Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο οι φόβοι να αναβιώσουν σκηνές παρακράτους του παρελθόντος στη Θεσσαλονίκη δεν είναι καθόλου αβάσιμοι, στην περίπτωση που το συλλαλητήριο γίνει όπως ακριβώς το σχεδιάζουν οι διοργανωτές του.
Τον εκβιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη θα χρησιμοποιήσουν ως χαρτί -συνεπικουρούμενοι από στελέχη της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα- οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου της 8ης Σεπτεμβρίου, για να έχουν σε όσα σχεδιάζουν, πέραν της θρησκευτικής, και πολιτική κάλυψη. Η μέχρι τώρα έμμεση, αλλά σαφής στήριξη από την αξιωματική αντιπολίτευση έχει ανοίξει τις ορέξεις τους πλήρως. Τώρα επιδιώκουν ανοιχτή στήριξη.
Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, που ηγείται όλων αυτών των σχεδιασμών, σύμφωνα με όσα εξομολογείται σε συνομιλητές και συνοδοιπόρους του ο πρόεδρός της, Γεώργιος Τάτσιος, έχει αποφασίσει να ζητήσει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Μητσοτάκη, πριν από το συλλαλητήριο ή τουλάχιστον πριν από την έλευση του τελευταίου στη ΔΕΘ. Σκοπός της συνάντησης είναι να ζητηθεί από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να λάβει σαφή θέση στο Μακεδονικό και να ταχθεί ευθέως κατά της σύνθετης ονομασίας, θέση την οποία μέχρι τώρα φραστικά υποστηρίζει.
Ο κ. Τάτσιος εκμυστηρεύεται ότι θα τα πει έξω από τα δόντια στον αρχηγό της Ν.Δ.: Ή παίρνεις τη σημαία της Μακεδονίας, μπαίνεις μπροστά κι εμείς σε κάνουμε πρωθυπουργό ή διαφορετικά αίρουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό σου, σε κατατάσσουμε στην ίδια μοίρα με τους άλλους και, αντί για σένα, στηρίζουμε κάποιον άλλον, καλύπτοντας το κενό της δικής σου απουσίας.
Στελέχη μάλιστα της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα θεωρούν πως ο κ. Μητσοτάκης θα υποχωρήσει, όταν θα καταλάβει ότι λόγω του Μακεδονικού θα χάσει στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Κι ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο σιγοντάρουν τον κ. Τάτσιο να είναι απόλυτος σε αυτά που θα πει, ώστε να έχουν κι εκείνα την ευκαιρία να πιέσουν τον αρχηγό τους: Κάνε κάτι, αλλιώς χανόμαστε.
Τα ίδια στελέχη, μάλιστα, θεωρούν ότι στο εσωτερικό της Ν.Δ. θα δημιουργηθεί σάλος που θα εξαναγκάσει τον πρόεδρο του κόμματος να υποκύψει, καθώς θα κινηθούν υπέρ τους οι Αδ. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης και με τον δικό του τρόπο ο Αντ. Σαμαράς.
Αλλες πηγές μάλιστα στη Ν.Δ., που δεν συμφωνούν με όλα αυτά, δεν αποκλείουν όλος αυτός ο σχεδιασμός να έχει ξεκινήσει από την Αθήνα, καθώς πιστεύουν ότι ο κ. Τάτσιος δεν έχει από μόνος του τα φόντα και τις προϋποθέσεις για να πάει τόσο μακριά.

Με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο κ. Τάτσιος -προφανώς κατ’ εντολήν και καθοδήγηση άλλων- προετοιμάζει με κάθε λεπτομέρεια τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και φροντίζει αυτή να είναι απολύτως αποτελεσματική. Για τον λόγο αυτόν έχει ξεκινήσει τις κρούσεις, ώστε στη συνάντηση να συμμετέχουν και άλλες ομοσπονδίες, όπως η Ομοσπονδία Σαρακατσάνων, η Ομοσπονδία Βλάχων, η Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων, η Ενωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης. Επίσης, ο κ. Τάτσιος σχεδιάζει, το επόμενο διάστημα, να στείλει κείμενο στους μητροπολίτες της περιοχής, από τους οποίους θα ζητεί στήριξη.
Στον Γ. Τάτσιο προτάθηκε από τους συνομιλητές του -κι εκείνος φαίνεται να το δέχεται- να αποσταλεί επιστολή για συνάντηση και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, όταν οι τελευταίοι θα επισκεφθούν τη ΔΕΘ. Το παράδοξο είναι πως συμφωνεί να πάει τέτοια επιστολή και στον Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος, λόγω της θέσης του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, θεωρείται ανεπιθύμητο πρόσωπο στη συμπρωτεύουσα από τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου.
Σε κάθε περίπτωση,πάντως, το κύριο είναι τι θα κάνει ο Κ. Μητσοτάκης. Θα υποκύψει; Θα συνεχίσει την ίδια τακτική, από τη μία να μιλάει για σύνθετη ονομασία κι από την άλλη να στηρίζει επί της ουσίας συλλαλητήρια σαν το προετοιμαζόμενο και τα προηγούμενα που ξεκινάνε από τη θέση «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική»; Θέλει να γίνει πρωθυπουργός με τη στήριξη ακροδεξιών, παραθρησκευτικών, ακόμη και φασιστικών στοιχείων;
Ορθόδοξες παραθρησκευτικές οργανώσεις που δήλωσαν συμμετοχή στο συλλαλητήριο
• Αδελφότης Ορθόδοξου Εξωτερικής Ιεραποστολής
• Γονέων Ενωση Χριστιανική Αγωγή (ΓΕΧΑ)
• Ελληνορθόδοξος Σύνδεσμος «Οι Παναγιόφιλοι»
• Ενωμένη Ρωμιοσύνη
• Ιεραποστολικός Σύνδεσμος «Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»
• Ιερός Σύνδεσμος ΠΑΤΡΙΣ
• Ορθόδοξος Αδελφότης «Χριστιανική Ελπίς»
• Ορθόδοξος Χριστιανική Αδελφότης «Αγάπη Χριστού»
• Ορθόδοξος Χριστιανική Αδελφότης «Αγία Φοίβη»
• Ορθόδοξος Χριστιανική Αδελφότης «Απολύτρωσις»
• Ορθόδοξος Χριστιανική Αδελφότης «Οσια Ξένη»
• Παρακαταθήκη
• ΠΑ.ΣΥ.ΒΑ. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα)
• Πρωτοβουλία Γονέων Βορείου Ελλάδος
• Πρωτοβουλία Πολιτών για την πνευματική ελευθερία
• Σύλλογος «Ο Απόστολος Παύλος»
• Σύλλογος Ορθόδοξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος»
• Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Θεσσαλονίκης «Αγιοι Πάντες»
• Σύλλογος Φίλων Ι.Μ. Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου «Αγ. Γρηγόριος ο Παλαμάς»
• ΣΦΕΒΑ
• Φιλανθρωπικό Σωματείο «Μέριμνα Πτωχών»
• Χριστιανική Ενωση Γονέων Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: