Κι αν οποιαδήποτε μορφή ευφυούς ζωής καταλάμβανε το Voyager; Ναι, μιλάμε για εξωγήινους. Πως θα καταλάβαιναν σε μια τέτοια περίπτωση με τι έχουν να κάνουν; Κοινώς πως θα απαντούσαν στο ερώτημα «τι είναι ο άνθρωπος;». 
Αυτό σκέφτηκαν οι επιστήμονες της NASA το 1977 πριν εκτοξεύσουν στο διάστημα τα Voyager 1 και Voyager 2 με αποστολή να εξερευνήσουν το ηλιακό μας σύστημα, πράγμα που έκαναν πολύ καλά για περίπου μια δεκαετία. Τα δυο διαστημικά σκάφη έστειλαν στη Γη χιλιάδες εικόνες και πληροφορίες για τον Δία, τον Κρόνο, τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα. 


Αφού όμως τα δυο σκάφη θα περάτωναν την αποστολή τους θα ξέφευγαν από την βαρύτητα του Ήλιου ταξιδεύοντας στο Γαλαξία. Θα έπρεπε λοιπόν, σύμφωνα με τη NASA να μεταφέρουν ένα μήνυμα από το δημιουργό τους σε περίπτωση που «έπεφταν» στα χέρια ξένων. 

Εντός των Voyager λοιπόν τοποθετήθηκε ο λεγόμενος «Χρυσός Δίσκος» («Golden Record»). Δημιουργός του ήταν ο διάσημος αστρονόμος Καρλ Σαγκάν. Ουσιαστικά πρόκειται για μια συλλογή από ήχους και 116 εικόνες για το ανθρώπινο είδος και τον πλανήτη Γη. 
Ένα βίντεο του vox.com - Περιλαμβάνει μερικά από τα στοιχεία που η NASA έστειλε στο διάστημα - Μπορείτε να τα δείτε όλα εδώ 
Πως όμως θα αποκωδικοποιούσαν οι εξωγήινοι τον «Χρυσό Δίσκο»; Τα αρχεία προστατεύονταν από ένα περίβλημα αλουμινίου. Στο εξωτερικό του υπήρχαν χαραγμένα σύμβολα που έδειχναν πως μπορεί να αποκωδικοποιηθεί ο δίσκος.