Παρασκευή, Νοεμβρίου 11, 2016

ΠΟΛΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΡΟΛΗΠΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 Η φωτογραφία μουΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

Διεφθαρμένοι πολιτικοί και γιατροί έχουν μετατρέψει, μαζί με  αδίστακτους εμπόρους  , το χώρο της Δημόσιας Υγείας σε ένα απέραντο παζάρι συναλλαγής, από το οποίο επωφελούνται μόνο αυτοί και τα εκατοντάδες "κέντρα' παροχής  υπηρεσιών υγείας που έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια, ενώ η δημόσια περίθαλψη νοσεί και ο Έλληνας ασφαλισμένος αντιμετωπίζεται σαν πρόβατο , πρώτα για εκδορά και μετά για σφαγή.

Τώρα , βλέποντας την κυβέρνηση να προσπαθεί να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τα σκοπίμως υποβαθμισμένα δημόσια διαγνωστικά κέντρα, όλος αυτός ο εσμός των μαφιόζων  που εμπορεύονται τις λευκές μπλούζες τους  έχει ξεσηκωθεί και απειλεί με "ιερό πόλεμο" το  κράτος, στοχοποιώντας τους "κομουνιστές" υπουργούς , που αρνούνται να δεχθούν ως τετελεσμένο γεγονός την κυριαρχία της εμπορευματοποίησης στην Υγεία και κάνουν ό,τι μπορούν για να αντιστρέψουν τα πράγματα και να αναζωογονήσουν τον πολυτραυματία που ονομάζεται ΕΣΥ.  

____________________________________
Αποτέλεσμα εικόνας για pointer finger animated gifs

«Δεν θα μας απαγορεύσουν να ενισχύσουμε την Δημόσια Υγεία», απάντα ο Αν.Ξανθός στα Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα

"Η περίοδος της συνειδητής εγκατάλειψης της δημόσιας περίθαλψης έχει τελειώσει" διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας. Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΙΔΙΚ, χαρακτήρισε μεροληπτική την στάση του Αν.Ξανθού υπέρ του δημοσίου συστήματος υγείας
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), ο οποίος χαρακτήρισε μεροληπτική την στάση του υπουργού Υγείας υπέρ του δημοσίου συστήματος υγείας.
Ο Αν.Ξανθός τονίζει ότι ο ΠΑΣΙΔΙΚ «φέρεται ενοχλημένος από τη δήλωσή μου ότι η πολιτική του υπουργείου είναι ″μεροληπτική″ υπέρ της δημόσιας περίθαλψης και μάλιστα αυτό συνιστά παράβαση καθήκοντος και ποινικό αδίκημα!
» Ας αφήσουμε τις αστειότητες και τους ανυπόστατους ισχυρισμούς. Η ουσία της αντιπαράθεσης είναι το γεγονός ότι έχουμε καταστήσει σαφές πως ο ρόλος του υπουργείου Υγείας δεν είναι να ρυθμίζει τον ″ανταγωνισμό″ ανάμεσα στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά να παρεμβαίνει ενεργά για τη στήριξη και αναβάθμιση του, με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών».
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «η προτεραιότητα στη δημόσια περίθαλψη και η επικουρικότητα του ιδιωτικού τομέα δεν είναι ιδεοληπτική εμμονή, αλλά όρος καθολικής και ισότιμης φροντίδας των ανθρώπων, ανακούφισης των οικονομικά αδύναμων, ελέγχου της προκλητής ζήτησης και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος».
Στην ίδια ανακοίνωση, ο Ανδρέας Ξανθός διερωτάται αν η κυβέρνηση και γενικότερα η Πολιτεία δεν έχουν το δικαίωμα να σχεδιάζουν την δραστική ενίσχυση των δημόσιων δομών, ιδιαίτερα σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, να αναβαθμίζουν τα εργαστήρια τους και να επαναπροσανατολίζουν δημόσιους πόρους προς το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
«Ο ΠΑΣΙΔΙΚ απαντά αρνητικά, γιατί αυτό επιτάσσει το συμφέρον του κρατικοδίαιτου επιχειρηματικού τομέα στον χώρο της διάγνωσης, ο οποίος έχει συμβάλλει καθοριστικά στην έκρηξη της δαπάνης για εργαστηριακές εξετάσεις.
» Κατανοούμε την ενόχληση, αλλά δεν περιμέναμε τόσο απροκάλυπτη επίθεση. Πρόθεση μας δεν είναι η αντιπαράθεση, αλλά η οριοθετημένη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα υγείας και η δυναμική σχέση ανάμεσα στην αυξημένη ″χωρητικότητα″ του ΕΣΥ και στην ανάγκη συμβάσεων με ιδιώτες παρόχους.
» Θέλουμε, όμως, να είναι ξεκάθαρο ότι η περίοδος της συνειδητής εγκατάλειψης και απαξίωσης της δημόσιας περίθαλψης έχει τελειώσει. Η μάχη για την αναβάθμισή της θα είναι διαρκής, επίμονη και αναγκαστικά μακρόχρονη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Ξανθός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: