Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2009

ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

  • Εκδήλωση Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στο 28ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

  • Η εκδήλωση "Λεξικό της Μεσαιωνικής Ελληνικής Δημώδους Γραμματείας του Εμμ. Κριαρά (1100-1669), A Modern Greek-English Dictionary του Δ. Γεωργακά" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιουνίου 2009, ώρα 8.00 μ.μ., στη Μικρή Εξέδρα (Χώρος Φεστιβάλ Βιβλίου, Δίπλα στη Γραμματεία, Παραλία).

  • Περιοδικό "Παιδεύω"

    Το "Παιδεύω" τιμά τον ποιητή της "Ρωμιοσύνης" Γιάννη Ρίτσο. Σε ένα ειδικό πολυσέλιδο αφιέρωμα παρουσιάζει στα παιδιά το μαθητή Ρίτσο αλλά και προτείνει στους δασκάλους να αναδείξουν - στη συζήτηση με τους μαθητές - την αιώνια νεότητα του ποιητή. Επίσης, αποχαιρετά το μεγάλο φίλο των παιδιών - τον Ευγένιο Σπαθάρη.

  • 29ο Συμπόσιο Ποίησης

    Το 29ο Συμπόσιο Ποίησης, με θέμα: "Το μοντέρνο στην ποίηση", θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, από 2 έως 5 Ιουλίου 2009.

  • Αφιέρωμα στον Πρεβελάκη από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

    Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας πραγματοποίησε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βιβλίου, την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009, ώρα 8.00 μ.μ., στη Μικρή Εξέδρα (Χώρος Φεστιβάλ Βιβλίου, Δίπλα στη Γραμματεία, Παραλία), εκδήλωση "Αφιέρωμα στον Π. Πρεβελάκη".

  • ΣΤ΄ Τσακώνικο Συνέδριο

    Το αρχείο της Τσακωνιάς, στη μνήμη του Θανάση Κωστάκη – Τάσου Γριστόπουλου και συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχει αρχίσει για την περισυλλογή, διάσωση, μελέτη και δημοσίευση του ιστορικού, αρχαιολογικού, γλωσσολογικού και λαογραφικού θησαυρού των Τσακώνων, αποφάσισε την πραγματοποίηση (25 & 26 Σεπτεμβρίου 2009) του ΣΤ΄ Τσακώνικου Συνεδρίου στο Λεωνίδιο – Τυρό – Άγιο Ανδρέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Paul Henry R.H.A. (1876-1958) - An Irish artist noted for depicting the West of Ireland landscape/Ένας Ιρλανδός καλλιτέχνης που διακρίθηκε για την απεικόνιση του τοπίου της Δυτικής Ιρλανδίας

«Ο Paul Henry:  Ιρλανδός καλλιτέχνης που διακρίθηκε για την απεικόνιση του τοπίου της Δυτικής Ιρλανδίας σε ένα λιτό μετα-ιμπρεσιονιστικό σ...