Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2017

Γκανγκστερικό νουάρ σε φόντο μαυρόασπρο

Αποτέλεσμα εικόνας για Big Combo

Το Big Combo/Οι αριστοκράτες του εγκλήματος  είναι ένα  "σκοτεινό" , κλειστοφοβικό σχεδόν,  γκαγκστερικό φιλμ νουάρ, που σκηνοθετήθηκε έξοχα  από το  Joseph H. Lewis και οφείλει επίσης την έως σήμερα γοητεία του στα   εκπληκτικά φωτοσκιαστικά παιχνίδια του σπουδαίου φωτογράφου  John Alton και στις σπουδαίες ερμηνείες των ηθοποιών. 
Σχετική εικόνα
Ο τίμιος αστυνόμος Ντάιαμοντ (Cornel Wilde) πρέπει  να σταματήσει , λόγω έλλειψης στοιχείων και υπερβολικών εξόδων για την υπηρεσία , την παρακολούθηση του αρχιγκάνγκστερ Μπράουν (Richard Conte ). 
Ο Ντάιαμοντ βλέπει ως έσχατη ελπίδα την Σούζαν Λόουελ ( Jean Wallace), την ερωμένη  του γκάνγκστερ, που γνωρίζει καλά κρυμμένα μυστικά και φαίνεται ότι διαθέτει κάποια υπολείμματα ανθρώπινων ανακλαστικών. 
Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν θα είναι καταιγιστικά Η πάλη του "καλού" με το "κακό" θα πάρει δραματικό χαρακτήρα, με βασανιστήρια και στυγνές δολοφονίες, διανθισμένες από τις πινελιές της τζαζ μουσικής  του μεγάλου  David Raksin.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...