Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015

ΕΘΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΕΡΤΗ) ΒΙΑ


MARVEL HEROES: Η επέλαση των ψυχροπολεμικών macho συνεχίζεται!

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου
Το σύμπαν υπερ-ηρώων που δημιούργησε πριν 50 χρόνια ο εικονογράφος Stan Lee και άλλοι ταλαντούχοι κομίστες , κατέληξε στις μέρες μας, κυρίαρχο στην παγκόσμια βιομηχανία της διασκέδασης με τζίρους δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κινηματογράφος, video games, βιομηχανία παιχνιδιών. ‘Όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς έχει τα μαύρα του τα χάλια: Αναπαράγει κάθε δυνατό αντιδραστικό στερεότυπο, από αυτό του macho αρσενικού και τις προπαγανδιστικές αξίες των ΗΠΑ του ψυχρού πολέμου έως την νομιμοποίηση της στρατοκρατίας και του ολοκληρωτισμού της νέας τάξης. Παρόλα αυτά η επικινδυνότητα του σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού είναι μάλλον αμφισβητήσιμη αφού πρόκειται για χοντροκομμένη «αμερικανιά», κι όπως όλες έχει και αυτή την γοητεία της….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΥΠΕΡ-ΗΡΩΕΣ=> "ThePressProject » 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...